Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

Η Καλαμάτα με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού που καταργήθηκε αλλά και το ΚΕΔΒ που το αντικατέστησε στη συνέχεια,έχουν μία κοινή ιστορία δεκαετιών.
Το ΚΕΔΒ , είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της οικονομίας της πόλης.
Η απόφαση του Υπουργού Εθνικής ........

Άμυνας για το κλείσιμο και του ΚΕΔΒ,είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την τοπική οικονομία. Σε μία εποχή , που η Κυβέρνηση κλείνει τη μία Υπηρεσία μετά την άλλη, ολόκληρη η Μεσσηνία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, με πρόσχημα τις απαιτήσεις του μνημονίου.

Στραγγαλίζεται ο κοινωνικός ιστός και περιθωριοποιείται η περιφέρεια.
Η επιχειρούμενη επιδρομή στη Μεσσηνία με το κλείσιμο του Στρατοπέδου, του Στρατολογικού Γραφείου, τις καταργήσεις του σιδηροδρόμου, σχολείων, των δύο σχολών του ΤΕΙ και την επικείμενη κατάργηση και άλλων Υπηρεσιών όπως Εφορίες κλπ αλλά και ψιθύρους για συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων και σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μας κάνει να ρωτήσουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά που το πάνε τελικά;

Αυτό το μέλλον έχουν οραματιστεί για τη Μεσσηνία; Οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο καλούνται να συμφωνήσουν σε ένα κοινό τρόπο αγώνα και να μην προσπαθεί ο καθένας ξεχωριστά να διαχειριστεί καλύτερα την εικόνα του και μόνο!
Τα συμφέροντα του τόπου μας μπορούμε όλοι μαζί να τα υποστηρίξουμε και να αγωνιστούμε γι αυτά! Όχι όμως με στόχευση μόνο την επικοινωνιακή μας στρατηγική.
Αυτές οι πρακτικές κούρασαν και δυσαρέστησαν τους πολίτες ,με αποτέλεσμα να βλέπουμε φαινόμενα αποστροφής προς τους πολιτικούς και έλλειψης εμπιστοσύνης προς όλους συλλήβδην !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Νέας Δημοκρατίας

6 σχόλια:

  1. γιατί δεν ρωτάτε τον Μεσσήνιο Κο Σαμαρά Κα Μπούζου- Κωνσταντέλου που τον έχετε και πρόχειρο? Γιατί αναρωτιέστε που το πάει η κυβέρνηση? Η κυβέρνηση είναι σαφές πως ενδίδει στις επιβολές του "μνημονίου". Κι αν το "μνημόνιο" έχουμε την "τύχη" να μας έχει επιλέξει ως φιλέτο προς ψήσιμο, θα μας φάει WD (καλοψημένους)!!! Ίσως γι΄αυτό μας αραιώνει σιγά-σιγά, ίσως γι΄αυτό για τρέχουσες ανάγκες μας στέλνει στην Πάτρα ή στην Τρίπολη, ίσως γι΄αυτό το λάδι μας δεν είχε τύχη μέχρι τώρα, ίσως γι άυτό ΤΩΡΑ πασχίζουν να το κάνουν ΠΟΠ, ίσως γι΄αυτό τα καλλίτερα αμπελοτόπια της Μεσσηνίας πουλήθηκαν ήδη, και ίσως γι αυτό το καρπούζι Φιλιατρών μετονομάστηκε σε καρπούζι Μεσσηνίας!
    Ο.Κ. Είμαστε άκρη, μια άκρη δίπλα στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου.Κι αυτό εξυπηρετεί να γίνουμε άβατο. Καταγόμαστε από τους Καύκωνες όπως λένε, προελληνικό φύλο με ινδοευρωπαικές ρίζες... έτσι δικαιολογείται η κοσμοπολίτικη μεγαλομανία μας σε συνδυασμό με μια μιζέρια...Δεν συνηθίζεται άλλωστε να διαπρέπουμε εντός του νομού. Κι όσοι τα καταφέρνουν να ευδοκιμήσουν σάυτόν τον ευλογημένο τόπο, είναι μονόχνωτοι και εγωκεντρικοί. Εσωστρεφείς. Καλοί οικογενειάρχες δεν λέω, αλλά φτωχοί σε κοινωνικότητα, σε μοίρασμα, σε εξωστρέφεια σε μεταδοτικότητα... για πάρτη τους δηλαδή!!!
    Μόνο που αυτή η στάση ζωής από τους ισχυρούς του νομού, δεν θα αποτρέψει και την δική τους δουλικότητα στην STARWOOD παραδείγματος χάρη, που πιθανόν "λιμπίστικε" να μας μετατρέψει όλους μαζί αξιοθέατο των "γαλαζοαίματων" απανταχού του πλανήτη, ζηλεύοντας ΙΣΩΣ το costa navarino...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχετε δικιο στο οτι οι βουλευτες του νομου κοιμουνται τον υπνο του δικαιου,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να κανουν ερωτησεις στη βουλη και να μπερδευονται υπογεια εκει που εχουν συμφερον....,απο την αλλη ομως δεν ειδαμε και τιποτα το καλο απο τον πρωην νομαρχη και μην απαριθμησω το τη δεν εχει κανει νομιζω σε αρκετα με εχει καλυψει ο D.P.
    ολα αυτα που γινονται σιγουρα δεν ειναι ομορφα για τον νομο αλλα αν αγαπατε το νομο γιατι δεν βγαινετε στουσ δρομουσ να διαμαρτηρηθητε εντονα
    με πρωτο τον κ.δρακο και το συναφι του,να τρεξετε στα υπουργεια να καλεσετε τα καναλια να κανετε ντορο γενικα,(αυτο βεβαια ισχυει για ολους ανεξερετως κοματος)εσεισ δεν μας λεγατε οτι αγαπατε τον τοπο και τοσα αλλα τωρα που ειστε.......αγαπησατε την αμπελοφιλοσοφια με πρωτο διακτορ τον κ.δρακο.
    αντε τωρα να δω τη ψυχη εχετε και ποσο αγαπατε τη μεσσηνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε D.P. με συμφωνω σε καθε λεξη που εγραψες.Μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και να εντοπίσω άλλο ένα αγκάθι της Μεσσηνιακής "κουλτούρας" -δεδομένης της ευκαιρίας-!!!
    Καταρχήν, ευχαριστώ που υποστηρίζετε τις απόψεις μου! Μόνο που δεν είμαι Ο αλλά Η DP ! Φίλοι μου Μεσσήνιοι και δη Φιλιατρινοί. Ναι μπορεί να έχουν απόψεις που παραδέχεστε και οι γυναίκες της φυλής σας!!! Το θέμα όλων μας όμως, δεν θα πρέπει να είναι οι γνωμοδοτήσεις. Θα πρέπει να μας απασχολούν οι προτάσεις και οι ενέργειες (ατομικές και με συνέργειες) αν θέλουμε να ελπίζουμε πως μπορούμε να σωθούμε, κι αν απόφασίσουμε να προβάλουμε την ψυχή όλοι μας -αγαπητέ messinian farm-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο φιλη τοτε!Φυσικα και μπορουν να εχουν αποψεις που παραδεχομαστε γυναικες.Μαλλον με λαθος ατομα κανεις παρεα.
    Συνεχισε να τα λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητη φιλη d.p ψυχη εχουμε την κοροιδια δεν αντεχουμε,εγω εχω παλεψει για αυτα που προανεφερες στο πρωτο σχολιο πολακις και ισως και μονοσ καποιεσ φασεις,ο σκοπος ειναι να το συνηδιτοποιησουμε ολοι και ολα θα γινουν.
    παντως μπραβο σου γιατι τετοιες ενεργειες κουνηματος του μυαλου χρειαζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.