Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ξεκινά η 5η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί και η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Στην έναρξή της, που συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής του καρπουζιού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο14 Μαΐου, ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Ομιλητές θα είναι ο Diego Gimenez, εμπορικός Διευθυντής, και o Pablo Mora, Υπεύθυνος Ποιότητας, της Οργανώσεως Anecoop.
Η Anecoop είναι Δευτεροβάθμια ........

Συνεταιριστική Οργάνωση της Ισπανίας με 79 Συνεταιρισμούς μέλη. Η οργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται από εξαιρετική δραστηριότητα όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα:

- Είναι ο μεγαλύτερος φορέας καρπουζιού στην Ευρώπη.
- Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κηπευτικών της Μεσογείου.
- Η πρώτη εταιρεία στην εμπορία φρούτων και λαχανικών στην Ισπανία.
- Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εσπεριδοειδών στον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα, είτε είναι παραγωγοί είτε είναι στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων, πολλά μπορούν να ωφεληθούν από τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:


7:30 μ.μ. – 7:45μ.μ.:
ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

7:45 – 8:30 μ.μ. Θέμα: «Παρουσίαση της Anecoop, προϊόντα, αγορές και τάσεις στο καρπούζι στην Ευρώπη»
Ομιλητής: Diego Gimenez (Commercial Manager - Εμπορικός Δ/ντής Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

8:30 – 9:15 μ.μ. Θέμα: «Κριτήρια ποιότητας και εμπορίας καρπών καρπουζιού από την Anecoop για τις αγορές της Ευρώπης»
Ομιλητής: Pablo Mora (Quality Manager- Υπεύθυνος Ποιότητας Καρπών Anecoop) με έδρα την Πολωνία.

9.15 – 9.45 μ.μ. . ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η λήξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον Αγρίλη το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και έκθεση γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων.

Φέτος για πρώτη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή της «Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας» είχε την ιδέα να προσκαλέσει καλλιτέχνες-γλύπτες που πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας υλικά πέρα από τα συνηθισμένα, όπως είναι το καρπούζι, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό. Έτσι καλλιτέχνες που κάνουν γλυπτική ή χαρακτική στο καρπούζι μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (e-mail: v.koula@hotmail.com, τηλ.: 2761360023).

Στην κ. Αλεξανδροπούλου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με εκθεσιακό περίπτερο.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τους φορείς των παραγωγών. Σκοπός της παραμένει η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια και εμπορεία του καρπουζιού και βεβαίως η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΤΕΡΙΣΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ,ΕΝΩ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ,ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΡΙΛΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΜΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΝΗΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ ΔΗΛ.ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ.ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.