Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Είναι γνωστό ότι μετά της θεομηνίες της τελευταίας τριετίας ο προσήνεμος μόλος στο Λιμάνι της Κορώνης καταστράφηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους αλιείς, στους καταστηματάρχες και στη ζωή της πόλης γενικότερα.
Οι εργασίες για την αποκατάσταση ........

του προσήνεμου μόλου που είχαν ξεκινήσει, είχαν διακοπεί –λόγω έλλειψης χρηματοδότησης με αποτέλεσμα τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των πολιτών να διαιωνίζονται.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν σε επαφή, τόσο με τους πολίτες της Κορώνης όσο και με τους φορείς της περιοχής, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσο Αποστόλοπουλο προτάθηκε από τους προαναφερόμενους η ένταξη της αποκατάστασης των ζημιών του λιμανιού της Κορώνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 στη ΣΑΕΠ 026 με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά την παραπάνω πρόταση, ο κ. Κουσελάς είχε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα, προκειμένου η πρόταση αυτή να τύχει της έγκρισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σήμερα υπεγράφη η απόφαση από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα και η ένταξη του εν λόγω έργου στο ΠΔΕ 2011 είναι πια πραγματικότητα.

Ο κ. Κουσελάς μετά την παραπάνω εξέλιξη δήλωσε τα εξής:
«Αισθάνομαι βαθιά ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στο θετικό αυτό αποτέλεσμα και να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Κορώνης ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.