Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Λοβέρδος: Δεν δεχόμαστε περικοπή 13ου και 14ου μισθού

Η κυβέρνηση δεν δέχεται την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, ωστόσο η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ παραμένει ανοικτή, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, αμέσως μετά την ενημέρωση του προέδρου του ΣΕΒ.

«Μας ζήτησαν την περικοπή την οποία εμείς δεν δεχόμαστε -ούτε εμείς ως κράτος, αλλά ούτε και οι κοινωνικοί εταίροι- στο τραπέζι όμως τέθηκαν και άλλα θέματα που συγκροτούν το συνολικό μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και έκανε λόγο για κοινές αξιολογήσεις με την Ε.Ε. και το κλιμάκιο που βρίσκεται στη χώρα μας, για ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο σύστημα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο περικοπών μισθών και .......

επιδομάτων, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως η εισοδηματική πολιτική συζητείται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι με το υπουργείο Εργασίας. «Αν κάτι σχετίζεται με τις πολιτικές πρωτοβουλίες του κράτους, σχετίζεται με το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά με το υπουργείο Εργασίας, αλλά για ανάληψη τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας εγώ δεν σας έχω ενημερώσει», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη πως υπάρχει ανοικτή διαπραγμάτευση με την αντιπροσωπεία των τριών διεθνών οργανισμών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης και διάσωσης της χώρας. «Η πατρίδα πρέπει να διασωθεί και στο υπουργείο Εργασίας είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν την αποστολή ... Περιθώρια για λιποταξίες και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν. Θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να σώσουμε την χώρα. Μπορεί να κάνουμε λάθος, όμως έχουμε συνείδηση. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει η πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ενημέρωσε τον κ. Δασκαλόπουλο για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, υπό το φως και των προτάσεων της τρόικας. «Εξηγήσαμε στον πρόεδρο του ΣΕΒ τις βασικές αρχές του Ασφαλιστικού με συγκεκριμένους πια όρους, όπως αυτές οι αρχές διατυπώνονται στο σχέδιο νόμου που ετοιμάστηκε», ανέφερε και γνωστοποίησε πως αύριο ενημερώνεται το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη εβδομάδα το κείμενο του σχεδίου νόμου αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το κείμενο θα διανεμηθεί στους κοινωνικούς εταίρους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αύριο, ο υπουργός Εργασίας θα έχει ανάλογη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ (14:00), ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με την ΑΔΕΔΥ

ΚΚΕ: Απίστευτο το θράσος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης

«Είναι απίστευτο το θράσος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, αυτών που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που σφαγιάζουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει για να μην έχουν καμία εισφορά, αυτών που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης τσάκισαν μισθούς, μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις, να εμφανίζονται τώρα ως φίλοι των εργαζομένων και ότι διαφωνούν με τις κατευθύνσεις ΕΕ - ΔΝΤ για το 13ο και 14ο μισθό», σχολίασε το ΚΚΕ με αφορμή τη συνάντηση, και πρόσθεσε:

«Υποκρίνονται, όταν την ίδια στιγμή ζητούν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μεροκάματων και μισθών, δηλαδή τη συμπίεση στο κατώτερο δυνατό της τιμής της εργατικής δύναμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.