Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ξεσπά κατά της διοίκησης του ΙΚΑ ο Άλκης Ξύγκας.

Ξεσπαθώνει με νέα του επιστολή κατά της διοίκησης του ΙΚΑ ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας.
Επαναφέρει στο προσκήνιο την ελλειπή στελέχωση του πολύπαθου ΙΚΑ Φιλιατρών τονίζοντας στην επιστολή του ότι λειτουργεί με έναν μόνο υπάλληλο, ο οποίος όταν λείπει για τον οποιονδήποτε λόγο οι συναλλαγές αναστέλλονται ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Αναλυτικά η επιστολή του κου Ξύγκα αναφέρει:
"Επισημαίνουμε την αδιαφορία σας να στελεχώσετε το γραφείο του Ι.Κ.Α. της πόλης μας με το ανάλογο αριθμό προσωπικού. Λειτουργεί με έναν και μόνο Υπάλληλο, τον Προϊστάμενο, όταν είναι κοινή διαπίστωση, πως ένα τέτοιο γραφείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο από 5 ή 6 Υπαλλήλους λαμβάνοντας υπόψη τη στελέχωση όλων των αντίστοιχων γραφείων Ι.Κ.Α. του νομού μας και πάντως σε καμία περίπτωση μόνο με έναν.
Δύο υπάλληλοι μετακινήθηκαν με απόφασή σας, χωρίς να λάβετε υπόψη σας την απίστευτη ταλαιπωρία, στην οποία υπόκεινται πλέον οι ασφαλισμένοι, ενώ κατά τα άλλα οι ίδιοι είναι υποχρεωμένοι να είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις."

Ως Δήμαρχος της πόλης είμαι αποδέκτης της αγωνίας των ασφαλισμένων σας, το πλήθος των ..........

οποίων είναι πολύ μεγάλο, για να εξυπηρετηθεί από έναν και μόνο υπάλληλο.
Και φυσικά στην απουσία αυτού δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές. Σημειώνεται πως και έξω από το γραφείο μου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, κυρίως οικοδόμοι, οι οποίοι δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτησή τους διαμαρτύρονται έντονα.
Για το θέμα όπως γνωρίζετε έχουν γίνει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή, αλλά η λειτουργία της Υπηρεσίας παραμένει προβληματική.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με την υπ’ αριθμ. 12/2010 απόφασή του σας καθιστά γνωστή την έντονη διαφωνία του σε οποιαδήποτε σκέψη σας για διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΙΚΑ στην πόλη μας, καθώς και δυναμική κινητοποίησή του στην περίπτωση που θα συμβεί ή το πρόβλημα διαιωνιστεί."

Και ο Κος Ξύγκας καταλήγει στην επιστολή του:
"Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας της Υπηρεσίας, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό και τους ομαλούς ρυθμούς ζωής των πολιτών μας.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θεωρούμε πως οι ασφαλισμένοι σας αξίζουν το σεβασμό σας, σε μια κοινωνία που δε θα προσβάλει εμάς,εσάς, και τον πολιτισμό μας.
Η εικόνα της υφιστάμενης λειτουργίας του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών μειώνει το Ελληνικό Κράτος, την Ελληνική Πολιτεία και αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη."


ΣΧΟΛΙΟ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατάστημα ΙΚΑ Κυπαρισσίας διαθέτει μεγάλο αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι λόγω έλλειψης εργασίας τις περισσότερες φορές λύνουν σταυρόλεξα και παίζοντας πασιέντζες στον υπολογιστή (για να μην πούμε ότι ξύνει ο ένας τον άλλον και θεωρηθεί υπερβολή).
Εχει τύχει αυτό να γίνεται μπροστά στα μάτια μου σε επίσκεψη μου στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας με υπόθεση φίλου.
Όσο για την Διευθύντρια..... Αν δεν δώσεις λίγο τόπο στην οργή άνετα τις ρίχνεις μπινελίκια.

Όσο για την υπόθεση αυτή:
Έχει καταθέσει ερώτηση στις 9/11/2009 για το θέμα η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κα Γιαννακοπούλου. Ο Αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε στις 7/12/2009 στην Ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου. Αλλα μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα ο Κος Λοβέρδος.
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα αποφασίσει ο υπουργός να κάνει κάτι???????


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.