Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για το ΙΚΑ Φιλιατρών

Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την λειτουργία του ΙΚΑ Φιλιατρών καταθέτει σήμερα η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟΚ. Μεσσηνίας Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ερωτηση της κάνει λόγο για την ύπαρξη ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ μονίμου υπαλλήλου ο οποίος καλείται να εξυπηρετήσει 10.000 συμπολίτες μας.

Η Κα Γιαννακοπούλου αναφερει χαρακτηριστικά στην ερώτηση της: ......

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Μεγάλη αναστάτωση στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών του Δήμου Φιλιατρών έχει προκαλέσει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζει το τοπικό Παράρτημα του ΙΚΑ, το οποίο καλείται να εξυπηρετήσει 10.000 συμπολίτες μας. Η αναστάτωση των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς αναφέρονται πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση τους.

Το παρόν προσωπικό που απασχολεί το εν λόγω παράρτημα ανέρχεται στον ένα (1) υπάλληλο, παρά τη συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου αλλά και τοπικών φορέων για την κοινοποίηση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια ταλαιπωρία αλλά και καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μάλιστα, στις 21/10/2009 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών και αποφάσισε ομόφωνα (απόφαση Δ.Σ. 144/2009) να γνωστοποιήσει με επιστολή προς τον διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, τον αρμόδιο Υπουργό και τοπικούς φορείς (αριθμός πρωτοκόλλου 11224) και να αιτηθεί την επίλυση του θέματος της στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας του Παρ/τος ΙΚΑ Φιλιατρών.

Επειδή η κατάσταση στο ΙΚΑ Φιλιατρών τείνει προς το χειρότερο με το πέρασμα του χρόνου και η υπομονή των κατοίκων λιγοστεύει,

Ε ρ ω τ ά τ α ι

Ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

1. Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα αυτό, καθόσον η παρατεταμένη υπολειτουργία του παραρτήματος δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στους συμπολίτες μας και προσβάλει την λειτουργία του κράτους.

2. Τυγχάνουν υπόστασης οι φήμες περί κλεισίματος του Παραρτήματος ΙΚΑ Φιλιατρών;

Αθήνα, 09.11.2007 Η ΕΡΩΤΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


3 σχόλια:

  1. ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αφήσει "Η ΕΡΩΤΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ" τις ερωτήσεις και να αρχίσει να χτυπάει τις πόρτες τους!!! Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά!!!! Αν περιμένει απάντηση ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 9:26 το πρωΐ έχει προγραμματιστεί να αναρτηθεί εδώ στο Φιλιατρά News η απάντηση του Υπουργού Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κου Ανδρέα Λοβέρδου στην ερώτηση της Βουλετού Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου για το θέμα αυτό.
    ΥΠΟΜΟΝΗ μέχρι την Δευτέρα και ώρα 9:26 το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.