Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κατάσταση διάλυσης της ΝΔ στην ΕΑΣ Μεσσηνίας

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ

Κατάσταση διάλυσης εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία στο συνεταιριστικό χώρο, καθώς την Κυριακή στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας «άνοιξε το καπάκι» και εκδηλώθηκαν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια οι αντιθέσεις που οδήγησαν σε ανατροπή της διοίκησης.
Η «ανακωχή» που είχε συμφωνηθεί εδώ και μήνες λόγω των εκλογών, έληξε μετά τη συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας και οι εσωκομματικές αντιθέσεις προστέθηκαν στις προσωπικές αντιπαραθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους συνεταιριστές.

Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση άρχισε με την παρουσία 94 εκπροσώπων συνεταιριστών και εξ αρχής φάνηκε ότι το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό για τον πρόεδρο της Ενωσης Βασ. Κοζομπόλη.
Ο ίδιος θέλησε να προεδρεύσει σε αυτή και στην κόντρα με τον Αρ. Γιαννακόπουλου που .........

έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της συνέλευσης, κατάφερε να εκλεγεί με μικρή διαφορά (45-38).

Ο κ. Κοζομπόλης δέχθηκε σκληρές επικρίσεις από διάφορες πλευρές και συνεταιριστές επεσήμαιναν το γεγονός ότι βρέθηκε μόνος του βαλλόμενος πανταχόθεν, ενώ από τη συνέλευση απουσίαζαν κορυφαία συνεταιριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Η ψηφοφορία για τους ισολογισμούς του 2007 και του 2008 μετατέθηκε για το τέλος της συνέλευσης μετά από επιμονή του κ. Κοζομπόλη, ο οποίος προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο προκειμένου να κινητοποιηθούν κάποιοι συνεταιριστές που θα μπορούσαν να τον στηρίξουν.
Στην πρόταση αντέδρασε ομάδα συνεταιριστών, αλλά στην ψηφοφορία που έγινε εγκρίθηκε η πρόταση του μέχρι πρότινος προέδρου.
Η κάλπη των ισολογισμών έφερε ανατροπή: Για το 2007 ο ισολογισμός καταψηφίστηκε με 54 κατά και 51 υπέρ, ενώ υπήρξαν 1 λευκό και 1 άκυρο.
Για το 2008 ο ισολογισμός καταψηφίστηκε με 53 κατά και 51 υπέρ, ενώ υπήρξαν και 3 άκυρα.

Μετά από αυτό και καθώς πολλοί αντιπρόσωποι είχαν αποχωρήσει, ήρθε η ανατροπή. Κατατέθηκε πρόταση ανάκλησης της διοίκησης, ο Βασ. Κοζομπόλης αντέδρασε, αλλά η ψηφοφορία προχώρησε και με ψήφους 23 υπέρ και 11 κατά εγκρίθηκε η πρόταση.
Ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης Σάββας Κούβελας έκρινε ότι τυπικά τηρήθηκαν οι καταστατικές διατάξεις και ήταν νόμιμη η εκλογή προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Από τους παριστάμενους εξελέγησαν στην προσωρινή διοίκηση ομόφωνα οι: Γιώργος Αγγελόπουλος, Φώτης Αντωνάκος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αριστείδης Γιαννακόπουλος, Σταυρός Γιαννακέας, Κώστας Γκότσης, Γιώργος Καμαρινός, Κώστας Κατσούλης, Νίκος Κοτταρίδης, Γιώργος Λαζόγιαννης, Κώστας Μαντζούνης, Σταύρος Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Περρωτής, Αλέκος Πολίτης και Χάρης Ρέκκας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενωρίτερα απορρίφθηκε η πρόταση του Βασ. Κοζομπόλη για μείωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από 15 σε 11 για λόγους λειτουργικότητας, καθώς οι αντίπαλοί του υποστήριξαν ότι αυτό αποτελεί τροποποίηση καταστατικού και απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία.
Η προσωρινή διοίκηση είναι επιφορτισμένη με την αποστολή να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης μέσα σε 20 ημέρες.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.