Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ελλείψεις στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών

Με έναν λιγότερο δάσκαλο λειτούργησε την σχολική αυτή χρονιά το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών, ενώ το ειδικό προσωπικό του το... δάνειζαν για κάποιες ημέρες την εβδομάδα σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας και το ΚΕΔΔΥ!

Η “Ε” επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου Ελένη Λεβεντάκη, η οποία εξήγησε περισσότερες λεπτομέρειες για την καθημερινότητα του σχολείου.
Το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών στεγάζεται στο κτήριο του ΚΑΦΚΑ, αλλά από τις 16 Ιουνίου και μετά θα μεταφερθεί στο νέο του κτήριο, που βρίσκεται στην πόλη των Φιλιατρών. Αυτή τη στιγμή έχει 14 παιδιά, τα οποία είναι χωρισμένα σε 2 τάξεις, όχι ανάλογα με την ηλικία, αλλά με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Πέρυσι υπήρχαν τρεις δάσκαλοι, ενώ φέτος μόνο δύο. Ψυχολόγος πηγαίνει μόνο δύο .........

φορές την εβδομάδα από το ΚΕΔΔΥ, κοινωνικός λειτουργός δύο φορές την εβδομάδα από το Ειδικό Καλαμάτας, λογοθεραπευτής μία φορά από το Ειδικό Καλαμάτας και γυμναστής δύο φορές την εβδομάδα από το Δημοτικό των Γαργαλιάνων.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, γίνεται κατανοητό πως το σχολείο δεν μπορεί να παρέχει όλα όσα θέλει στα παιδιά του. Το έργο των δασκάλων είναι δύσκολο, ο χρόνος δεν επαρκεί, γι’ αυτό και δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως γίνεται σε άλλα σχολεία.
Η κ. Λεβεντάκη ακόμη δεν γνωρίζει αν τα πράγματα θα αλλάξουν του χρόνου, αφού όπως λέει είναι πολλές οι κενές θέσεις σε όλη την Ελλάδα και λίγοι οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί.
Μέχρι τώρα και η διεύθυνση και ο δήμος βοηθούν πάντως όσο μπορούν, αλλά το βασικό πρόβλημα ξεκινά από το ΥΠΕΠΘ...

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.