Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ανακοίνωσή της η Α Ε.Λ.Μ.Ε. για την υποκλοπή των θεμάτων στην υπόθεση της υποκλοπής των θεμάτων στην Καλαμάτα.

Με ανακοίνωσή της η Α Ε.Λ.Μ.Ε. Μεσσηνίας δίνει στη δημοσιότητα το ψήφισμα που συνέταξε για την υπόθεση της υποκλοπής των θεμάτων, επισημαίνοντας, μάλιστα, πως δημοσιοποιεί σήμερα τη θέση της επί του συμβάντος, διότι θα έπρεπε να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα για τους εξεταζόμενους υποψηφίους.

Η Α Ε.Λ.Μ.Ε. στο ψήφισμα της απαιτεί από το υπουργείο Παιδείας την πλήρη ολόπλευρη και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού που έλαβε χώρα στο Ιδωτικό εκπαιδευτήριο Μπουγάς και την πλήρη απόδοση ευθυνών σε όσους προσπάθησαν να υπονομεύσουν το κύρος των εξετάσεων.
Το ψήφισμα της Α Ε.Λ.Μ.Ε. καταλήγει και εμένει στην πάγια θέση της ότι η διεξαγωγή εξετάσεων θα πρέπει να γίνεται στα πλησιέστερα δημόσια σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και το αδιάβλητο.

Πρόκειται για την υπόθεση των καθηγητών του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος .........

Μπουγάς» στην Καλαμάτα, που «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων και διαγωνιζομένων, καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.

Για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.
Μόλις δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό, διετάχθη υπηρεσιακή έρευνα κάτω από άκρα μυστικότητα από τον περιφερειακό διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάντως από την πλευρά της διοίκησης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά και μέσω της Ομοσπονδίας που ανήκει προτίθενται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες (πιθανόν την Δευτέρα) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σας παραθέτουμε την επιστολή της Α Ε.Λ.Μ.Ε. για το θέμα.
(Κλίκ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος.)


1_63.jpg (186 KB) . 2_23.jpg (163 KB)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ερευνα για απόπειρα διαρροής θεμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.