Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Κουσελά στην Κυβερνητική πολιτική.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε από την πλατεία των Φιλιατρών ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς.

"Οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Μεσσηνία που θέλουμε." είπε ο Κος Κουσελάς κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Χαρακτήρισε την Κυβέρνηση αδίστακτη, την κατηγόρησε ότι "δεν διστάζει να σπαταλήσει τα όποια δημοσιονομικά αποθέματα της χώρας για να ρουσφετολογήσει αριστερά και δεξιά, να χρησιμοποιήσει τα παπαγαλάκια για να πολώσει το προεκλογικό κλίμα για να συσπειρώσει τους εναπομείναντες οπαδούς της".
Άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σχετικά με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ..........

βουλής και όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση αυτό το έκανε, "για να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών των στελεχών της".

Παρουσιάστηκε βέβαιος ότι οι εκλογές της 7ης Ιουνίου θα είναι μια ετυμηγορία που θα ανοίξει νέους δρόμους, νέες προοπτικές για να ανθίσει το χαμόγελο και η Ελπίδα στα χείλη κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω τόνισε χαρακτηριστικά.

160.000 απολύσεις μέσα σε 8 μήνες, έδειξε πρόσφατη έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών. Οι Περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η αγορά στεγνώνει. και αντί η κυβέρνηση να στηρίξει την παραγωγική Ελλάδα έγινε παραγωγός σκανδάλων. Σκάνδαλα που επιχειρούνται να συγκαλυφθούν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα.

Αναφέρθηκε στην Εγκατάλειψη της περιφέρειας, στην εγκατάλειψη του αγρότη και του παραγωγού.
Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει ενώ οι τιμές στα είδη που παράγονται είναι πάρα πολύ χαμηλές.
Στην επίθεση του προς την κυβέρνηση ο κος Κουσελάς έκανε λόγο για την κοινή αγροτική πολιτική που για κάποιες χώρες αποδείχθηκε μοχλός ανάπτυξης και στήριξης των αγροτών και των εισοδημάτων τους.
Αντίθετα η κυβέρνηση είπε αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Αναφέρθηκε στον πολύπαθο τομέα της Υγείας κάνοντας λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ειδικά στην Μεσσηνία οι κενές θέσεις είναι πάνω από 300 άτομα.
Αναφέρθηκε στην εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών αλλά και γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι έχουν γίνει πολλές ερωτήσεις για το θέμα της υγείας. Αλλα όλες οι ερωτήσεις πήγαν σε "ώτα μη ακουόντων".

Οι δυνάμεις αυτές που δεν έχουν σχέδιο εξόδου από την κρίση πρέπει να τιμωρηθούν από τον κόσμο.
Ο λαός χρειάζεται ένα όραμα για να βγούμε από την κρίση, Ένα όραμα που λείπει από την κοινωνία από το 2004.
Ζήτησε να επανέλθει η αξιοπιστία στους πολιτικούς και την πολιτική τόσο απο τον τρόπο που ασκούν την πολιτική όσο και από τον τρόπο που ασκούν την πολιτική.

Κλείνοντας τόνισε ότι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι ίδιοι με τους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας.
Ζήτησε από αυτούς που στήριξαν για το οποιονδήποτε λόγο με την ψήφο του τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά βάζοντας πάνω απ' όλα τα συμφέροντα της πατρίδας, τα συμφέροντα του νομού μας, τα συμφέροντα της περιοχής μας.
"Είμαστε ένα κίνημα που όποτε κυβέρνησε πήγε την χώρα μπροστά. Κάναμε λάθη, είχαμε και αδυναμίες.
Έχουμε επίγνωση των λαθών μας, των σφαλμάτων και των κακών επιλογών του παρελθόντος.
Και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτά τα λάθη και οι αδυναμίες που επιδείξαμε θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν."

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Κος Κουτσούκος ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 7 Ιουνίου, όλη η Πελοπόννησος θα πρασινίσει.
Η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Κυριαρχούνται από νεοσυντηρητικές δυνάμεις και αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν μετατρέψει σε ασυδοσία τους νόμους της αγοράς.
Απέδωσε ευθύνες στην παρούσα κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά για την υπονόμευση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Η παραγωγική διαδικασία της χώρας έχει καταρρεύσει. Αυτό βεβαιώνεται από το άνοιγμα του ισοζυγίου συναλλαγών, το βεβαιώνει η κατάρρευση του αγροτικού τομέα σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας κρίση.
Αυτά λένε οι διεθνείς οργανισμοί. ΟΟΣΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν τα λένε τα "πράσινα παπαγαλάκια" εκτός και αν νομίζει η κυβέρνηση ότι οι διεθνείς οργανισμοί είναι σε διατεταγμένοι στην υπηρεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η ανεργία καλπάζει. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις λένε ότι θα χάσουμε αυτήν την χρονιά ακόμα 300.000 θέσεις εργασίας.
Η νέα γενιά ζει αδιέξοδο και εξεγείρεται ενάντια σε αυτούς που της ετοιμάζουν ένα μέλλον αβέβαιο με λιγότερες ευκαιρίες.

Αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που έκανε η κυβέρνηση. Το κλίμα διαφθοράς που επικρατεί στην χώρα, μας κατατάσσει πολύ ψηλά στις διεφθαρμένες χώρες. και σε διεφθαρμένες χώρες κανένας δεν πάει να επενδύσει. Μας κατάντησαν τριτοκοσμικούς.
Έκλεισαν την βουλή για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό που ξέρει τι έχουν κάνει και θα τους καταδικάσει στην κάλπη στις 7 Ιουνίου.

Αναφέρθηκε στο Λάδι. Το 2007 είχαμε το διεθνές έτος ελαιολάδου. Η Κυβέρνηση σπατάλησε μερικά εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του ελαιολάδου.
Αποτέλεσμα της πολιτικής της κανένα σχέδιο και καμία στρατηγική. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει πρόβλεψη για του χρόνου.
Το κόστος ενεργοποίησης 5 χρόνια μετά την ΚΑΠ, το πληρώνει ακόμα ο αγρότης. Καταρρίφθηκαν οι ισχυρισμοί της ότι ο αγρότης πρέπει αν πληρώνει τα δικαιώματα ενεργοποίησης όπως πληρώνει το λογιστή. Πιέστηκαν πολιτικά και είπαν ότι δεν τους το επιτρέπει η Ευρωπάϊκή Ένωση. Ψήφισαν πέρσι τον νόμο για να πληρώνονται τα δικαιώματα ενεργοποίησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και ένα χρόνο μετά δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν.
Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους επαγγελματίες αγρότες απο τους μη επαγγελματίες.

Η 7η Ιούνη είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Στόχος η νίκη στις ευρωεκλογές, και αυτοδυναμία στις Εθνικές όταν αυτές γίνουν.
Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πρωτοπόρα, με νέο μοντέλο ανάπτυξης με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Καταθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Διεκδικούμε αλλαγή πορείας.
Μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να κάνεις αυτήν την αλλαγή πορείας. Το μήνυμα μας είναι ένα. Μπορούμε να αλλάξουμε. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κανένας δεν εχει το δικαίωμα να αφήσει την Ελλάδα να βουλιάξει.
Οι εκλογές στις 7 Ιουνίου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Έλληνα. Αν είναι ευχαριστημένος μέχρι τώρα μπορεί να πάει να ψηφίσει τον Κο Καραμανλή. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Εμείς μιλάμε στην κοινωνία, καταθέτουμε τις προτάσεις μας και το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες 10 μέρες μέχρι τις εκλογές. Έχουμε την σιγουριά ότι οι πολίτες στην κάλπη θα στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

9 σχόλια:

  1. Οχι ψήφο στη Δεξιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την κύρια ευθύνη την έχουν οι κυβερνώντες γιαυτό τιμωρείστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ , ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΟΥ ΕΤΡΕΧΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ Κ.Λ.Π ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΣΥΜΠΑΘΑΜΕ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι ρε φίλε. Δεν πέφτει λογοκρισία στο Φιλιατρά News.
    Λογοκρίνονται ΜΟΝΟ τα υβριστικά σχόλια.
    Aπλά υπάρχει πρόβλημα με ειδοποιήσεις.

    Στις αρχές, λάμβανα ειδοποίηση ότι υπάρχει σχόλιο.
    Τωρα τίποτα. Πρέπει να το θυμηθώ να κοιτάξω ή να ξανασυνδεθώ και να δω αν έχει σχόλια.

    Δεν γίνεται επίτηδες. Μην το παίρνεις στραβά.

    Μπορεί τα σχόλια σας να αργούν να φανούν αλλα αν είναι ΟΚ (χωρίς βρισσιές δηλαδή) τα βγάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα πολιτικά κόμματα μας έχουν παγιδέψει. Η κατανόηση αυτής της πραγματικότητας είναι σημαντική εξέλιξη στην αναζήτηση του καινούργιου που όμως δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφείς όρους.
    Εκτιμώ όμως ότι οι πολίτες πλέον αρνούνται να είναι οπαδοί-πρόβατα και πρέπει τα κόμματα να το νοιώσουν στο πετσί τους αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μην διαλέξουμε μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.