Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Φρένο ζητά το επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα Κινέζικα μαγαζιά

Φρένο και έλεγχο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των καταστημάτων με τα κινζικα μαγαζιά ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας απο την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κος Καραμπάτος που συναντήθηκε με τον Νομάρχη χθες το πρωϊ έθεσε το θέμα πι τάπητος και ζήτησε από την νομαρχία να κάνει ελέγχους ωστε να σταματήσει η παράνομη δράση των καταστημάτων με τα κινέζικα είδη.
Ο Κος Δράκος τάχθηκε υπέρ της πρότασης και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος στην λειτουργία τους αλλά σε καμία περίπτωση να μην ανοίξουν "πόλεμο" με τα κινέζικα.

Σε ενημέρωση που έκανε ο Νομάρχης στους δημοσιογράφους υποστήριξε τα εξής: .....


«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου τον Γεώργιο Καραμπάτο για την ενδελεχή προσέγγιση ενός θέματος εξαιρετικά σημαντικού που σχετίζεται με την οικονομία της πατρίδας μας αλλά και την ύπαρξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στον τόπο μας. Να τον ευχαριστήσω διότι πραγματικά έχει προσεγγίσει ένα θέμα το οποίο ταλανίζει ήδη και που μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας κρίσης μπορεί να γίνει η δεύτερη πλημμυρίδα η οποία θα δημιουργήσει μύρια όσα προβλήματα.

Η περιγραφή που μας έκανε είναι πράγματι μια περιγραφή η οποία δίνει κάποιες ζοφερές διαστάσεις του προβλήματος του μικρομεσαίου, μεσαίου και μεγάλου εμπορίου στην Ελλάδα. Όταν αυτήν την στιγμή το έλλειμμα του ισοζυγίου μεταξύ ημών και της μεγάλης δύναμης της Κίνας έχει αυτό το τεράστιο άνοιγμα και το γεγονός ότι η ύπαρξη καταστημάτων χωρίς να τηρούνται οι νομικές και θεσμικές προδιαγραφές που απαιτούνται για οποιονδήποτε Έλληνα έμπορο, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Εμείς πρέπει, συνεργαζόμενοι με τους άλλους φορείς να κινηθούμε όσο πιο συντονισμένα μπορούμε και θα το πράξουμε.
Έχουμε επιχειρήσει μια προσέγγιση του ζητήματος αλλά θεωρούμε ότι δεν μπορεί ένας φορέας πλέον να παρακολουθήσει το θέμα αυτό. Γιαυτό τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια συνάντηση η οποία θα έχει και ένα δόκιμο και εύλογο χρόνο προετοιμασίας, με την Εφορία, την Αστυνομική Δνση, τους Δήμους, το Επιμελητήριο φυσικά, τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, για να δούμε πώς αντιμετωπίζεται αυτή η επίθεση.
Διότι εάν κάποια καταστήματα δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ή δεν μπορεί να ελεγχθεί αν τους πληρώνουν, δεν πληρώνουν το ΦΠΑ, δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους όπως πρέπει και όπως οι νόμοι προδιαγράφουν, δεν έχουν άδεια λειτουργίας, αντιλαμβάνεστε ότι στο τέλος δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε ως οικονομία.

Γι’ αυτό λοιπόν θα γίνει αυτή η συνάντηση και μου έδωσε μια ιδέα ο Πρόεδρος την οποία και θα ακολουθήσω, δηλαδή θα φέρω το θέμα στην ΕΝΑΕ σε μια ειδική συνεδρίαση όπου θα προσκαλέσω και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Περιφερειακών Επιμελητηρίων, για να δούμε και με τους άλλους συναδέλφους, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Δεν ανοίγουμε πόλεμο με κανέναν.
Πολλώ δε μάλλον με μια φίλη χώρα, η οποία έχει έναν πανάρχαιο πολιτισμό μαζί με την Ελλάδα, που πολλά μας ενώνουν σε επίπεδο ιστορίας και πολιτισμού. Αντιθέτως, θέλουμε ξεκάθαρα μια συνεργασία η οποία θα εδράζεται σε στέρεες βάσεις οι οποίες θα στηρίζονται επίσης στην νομιμότητα και στον αλληλοσεβασμό και τον μόχθο των λαών και της οικονομίας τους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε.
Επειδή εμείς θα αντιδράσουμε σε όλη αυτήν την υπόθεση, θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις, νομίζω ότι από αυτό το μικρό μέρος μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτήν την προσπάθεια, και πολύ σύντομα θα υπάρξει οργανωμένη αντίδραση η οποία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά της νομιμότητας που βάλαμε και ο Πρόεδρος και εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.