Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μεσσηνία - Φιλιατρά: Υποβολή εξουσιοδότησης για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Μια πολύ περίεργη εξουσιοδότηση για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων 2014 (επιδοτήσεις) ζητά από τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως με την κατάθεση αυτής της εξουσιοδότησης δεν απαλλάσσεται ο δικαιούχος της επιδότησης από την φυσική του παρουσία στην.......

ένωση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Απεναντίας μάλιστα, θα χρειαστεί να ξαναπάει στα γραφεία των κατά τόπους ΕΑΣ για την διαδικασία ενεργοποίησης.

Το σχετικό δελτίο τύπου που κυκλοφορεί, αναφέρει ότι "Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ένωση Μεσσηνίας θα υποστηρίξει τους παραγωγούς του νομού, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων 2014 (Επιδοτήσεις).
Φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποχρεώνει στην παροχή ενυπόγραφης εξουσιοδότησης από κάθε παραγωγό ξεχωριστά.

Γι αυτό καλούμε τους παραγωγούς από σήμερα (σ.σ. χθες) Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου να προσέλθουν στα γραφεία του καταστήματος Φιλιατρών για την υποβολή της εξουσιοδότησης, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης δικαιωμάτων, όταν το υπουργείο ανοίξει το σύστημα υποβολής αιτήσεων."


Τηλέφωνο ΕΑΣ Φιλιατρών: 2761 0 32 240 και 2761 0 34 344

Ο Πολίτης που θα επισκεφθεί την ΕΑΣ Μεσσηνίας, παίρνει μια εξουσιοδότηση φυσικού προσώπου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου και ζητούν από τους πολίτες να μεταβούν στο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής.
Στην εξουσιοδότηση, δεν αναφέρονται οι ακριβείς λόγοι που την ζητά η Ένωση ως δήθεν υποχρέωση που έχει επιβάλει το υπουργείο αλλά αναφέρει πολύ γενικόλογα πράγματα.

Το κείμενο της εξουσιοδότησης; αναφέρει:

Ο / Η Εξουσιοδοτ........................................................... του .................... και της ........... με το υπ αριθμ ............. και ΑΦΜ ................
κάτοικος ............. οδός ................. αριθμ......... και δικαιούχος δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης ύψους .....................

με το έγγραφο αυτό διορίζω
Τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
με ΑΦΜ 096175028 με έδρα την Θουρία Μεσσηνίας

ως ειδικό πληρεξούσιο αντιπρόσωπο μου να υπογράφει κάθε έγγραφο, αίτηση, ή δήλωση, και να ενεργεί κάθε πράξη απαραίτητη για την υποβολή της αίτησης μου για την ενιαία ενίσχυση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον φορέα.

Τέλος δηλώνω ότι αναγνωρίζω όλες τις πράξεις του άνω πληρεξουσίου μου ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και ως να έγιναν από εμένα
τον / την ..................... ίδιο / α.

Τόπος .......................
Υπογραφή


Μετα και αυτήν την ανακοίνωση και φυσικά την εξουσιοδότηση που δίνουν τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι τα παρακάτω:

1. Τι σόϊ εξουσιοδότηση είναι αυτή που αναφέρει ότι η ΕΑΣ θα ενεργήσει για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενώ στην πραγματικότητα για την ενεργοποίηση -όπως λένε οι υπάλληλοι της ΕΑΣ- θα χρειαστεί να ξαναπάει ο δικαιούχος επιδότησης στην ΕΑΣ για ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
Θυμίζουμε ότι στην εξουσιοδότηση αναφέρεται σαφώς -αν δεν είναι προφάσεις για άλλους λόγους- ότι διορίζουμε ως ειδικό πληρεξούσιο αντιπρόσωπο μου να υπογράφει κάθε έγγραφο, αίτηση, ή δήλωση, και να ενεργεί κάθε πράξη απαραίτητη για την υποβολή της αίτησης μου για την ενιαία ενίσχυση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον φορέα.

2. Γιατί αυτό το στενό χρονικό περιθώριο της μιας εβδομάδας (Από 27/1 έως 31/1) για την υποβολή της Εξουσιοδότησης;

2. Ποιές είναι οι ακριβείς ενέργειες για τις οποίες εξουσιοδοτούμε την ΕΑΣ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενώ θα χρειαστεί να ξαναπάμε;

3. Γιατί στο Δελτίο τύπου ενώ αναφέρουν ότι Φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποχρεώνει στην παροχή ενυπόγραφης εξουσιοδότησης από κάθε παραγωγό ξεχωριστά δεν αναγράφουν με βάση ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ έχει επιβληθεί αυτή η υποχρέωση;
Μήπως είναι αποκύημα της φαντασίας τους στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για να καλύψουν άλλους πραγματικούς λόγους;

4. Και αν γίνει κάποια απάτη ΠΟΙΟΣ καλύπτει τον δικαιούχο με την εξουσιοδότηση που έχει υπογράψει;

5. Αν και το κράτος πληρώνει με 30 ευρώ την κάθε αίτηση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των δικαιούχων, -κατά την γνώμη μας παράνομα και παράτυπα- η ΕΑΣ Μεσσηνίας εισπράττει από τους παραγωγούς ΕΠΙΠΛΕΟΝ 30 ευρώ για δήθεν φύλαξη των αιτήσεων.... ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 30 ΕΥΡΩ;;;;
Υπάρχουν πολίτες που αν και πήραν την εξουσιοδότηση δεν θα την καταθέσουν ακόμα προκειμένου να δουν τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτήν την πολύ περίεργη υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες θα σας έχουμε απαντήσεις στο θέμα. Μείνετε στο Φιλιατρά News για έγκυρη ενημέρωση.