Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δήμαρχε Τριφυλίας, παρ' το αλλιώς!

Εκατοντάδες σχόλια, ρεπορτάζ και άρθρα έχω γράψει και δημοσιεύσει στο «Θ» για τη χαώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Τριφυλίας!

Για την υπολειτουργία των υπηρεσιών, τη μηδαμινή έως απειροελάχιστη παραγωγή έργου, τη χειροτέρευση κάθε μέρα που περνά της καθημερινότητας των πολιτών, τα πολλά μικρά και μεγαλύτερα - άλυτα όλα τους - προβλήματα στο Δήμο και, βεβαίως, για τη διαλυτική εικόνα που έχει και εμφανίζει, ιδίως τους τελευταίους μήνες, η δημοτική παράταξη του δημάρχου Κώστα Κόλλια.

Πολλάκις έχω σημειώσει πως ο δήμαρχος είναι αυτός που ............

έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί και την αλλαγή της θλιβερής πραγματικότητας στο Δήμο! Είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και της λήψης αποφάσεων για βελτίωση της κατάστασης, μπας και κάποια στιγμή ο Δήμος λειτουργήσει υπηρετώντας τους πολίτες, σχεδιάζοντας και προγραμματίζοντας λύσεις για τα προβλήματα και διεκδικώντας από το κράτος, τη συγκυβέρνηση δηλαδή, όσα δικαιούται και αξίζει η περιοχή.

Δυστυχώς, ενώ γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο, τη Δημοτική Αρχή και τη δημοτική του παράταξη, ο δήμαρχος δε φαίνεται να κάνει κάτι για αναστροφή και αντιστροφή του κλίματος.
Για το τι γίνεται ή τι θα γίνει στη δημοτική του παράταξη, ειλικρινά, πολύ λίγο με ενδιαφέρει, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών. Το γεγονός, όμως, ότι η ενότητα της παράταξής του έχει σπάσει και η συνοχή της έχει - προ πολλού - διαρραγεί, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής.

Μπορεί μεν, εσχάτως, που «απασφάλισαν» δημοτικοί του σύμβουλοι και δε μασάνε τα λόγια τους, λέγοντας αλήθειες και «σεντράροντας» το δήμαρχο και αντιδημάρχους για μια σειρά από ζητήματα και προβλήματα των αρμοδιοτήτων τους, να υπάρχει μία πιθανότητα, τόσο ο δήμαρχος όσο και η ηγετική ομάδα του Δήμου, να ανασκουμπωθούν και ν' αποφασίσουν, επιτέλους, να «δουλέψουν», όπως έχουν καθήκον και υποχρέωση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και, δυστυχώς, δε διαφαίνεται στον ορίζοντα - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου -, αφού καθείς εξ αυτών άγεται και φέρεται κατά το δοκούν! Ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει, όπως του γουστάρει, όταν του γουστάρει και για εκείνο που του γουστάρει και δώθε παν οι άλλοι!

Αν ο δήμαρχος δεν πάρει τώρα πρωτοβουλίες και αποφάσεις, ας είναι σκληρές και επώδυνες για τον ίδιο, για φίλους του, για συνεργάτες του, τότε πολύ φοβάμαι ότι, εκτός από την πλήρη διάλυση της δημοτικής του παράταξης, η διάλυση της Δημοτικής Αρχής, του Δήμου και των υπηρεσιών του θα είναι αναπόφευκτη και σε σύντομο χρόνο. Και τότε, δικαιολογίες για την κρίση, τα Μνημόνια, τα Σύμφωνα, τα φωνήεντα και όποια άλλη πρόφαση «μοστράρουν» ότι - δήθεν - φταίει, δε θα πείσουν κανέναν και ο κόσμος θα τους πάρει όλους, ως συνυπεύθυνους και συνένοχους, με τις πέτρες.

Όσα ειπώθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ενδεικτικά αλλά και χαρακτηριστικά! Δύο χρόνια δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, οι πολίτες της Τριφυλίας μπαΐλντισαν να το λένε: «Δήμαρχε Τριφυλίας, παρ' το αλλιώς!».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

6 σχόλια:

  1. Για κανά τσίπουρακι κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε Λια,την διοικηση του δημου-αχταρμα,δεν την ασκει ο δημαρχος.οσο και αν ακουγεται κουφο.την ασκει η ομαδα των υπαλληλων του τεως δημου Κυπαρισσιας,με τις προσωπικες και επιλεκτικες δισυνδεσεις τους με τους δυο διαγκωνιζομενους.απο κοντα και ο καλονεριτης και..μετα ο χαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όλοι για κλωτσιές. Άχρηστοι ανίκανοι αδιάφοροι επικίνδυνοι επιζήμιοι. Όλοι. Δήμαρχος Αντιδήμαρχοι κ Σύμβουλοι. Όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ηλίας τα λέει κ τα γράφει από την αρχή κ είναι ο μόνος που φωνάζει. Εσχάτως φωνάζουν κ Δημοτικοί Σύμβουλοι. Καλά να πάθετε για δε θέλατε τον Κατσίβελα. Λουστείτε τον Κόλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.