Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Στοιχειωμένες ζωές» στους δρόμους, ενώ η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους άλλαξε την καθημερινότητα
Τερατόμορφη κρίση σε Καλαμάτα, Τριφυλία


Χαρακτηριστικά ενός αποκρουστικού τέρατος αποκτά .....

καθημερινά το πρόσωπο της κρίσης. Κοινή συνισταμένη είναι ότι η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, «δεν πάει άλλο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν Καλαματιανοί επαγγελματίες, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας με τόσο υψηλό ΦΠΑ».

Στην Τριφυλία, οι Λαϊκές της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών φθίνουν, ενώ στο Κοπανάκι η Κυριακάτικη Αγορά έχει όλο και λιγότερους πραματευτάδες, η δε κίνηση μειώνεται διαρκώς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το «Θ» περπάτησε χθες στους δρόμους της Καλαμάτας και μίλησε με δεκάδες επαγγελματίες του χώρου εστίασης. Όπως σημείωσαν, «στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές, για να μπορεί κάποιος να έρθει στο μαγαζί μας να φάει ή να πιει έναν καφέ, φτάνουμε σε αδιέξοδο, αφού τα χρήματα που μας μένουν είναι ελάχιστα».

ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Η οικονομική κρίση έχει οδυνηρές συνέπειες και στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας. Οι πωλητές και παραγωγοί βλέπουν κάθε φορά την κίνηση να πέφτει και το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά. Υπάρχουν, δε, φορές που δεν καλύπτουν τα έξοδά τους, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.