Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θέρμανση: πετρέλαιο, ηλεκτρικό – Διπλή παγίδα για τους καταναλωτές

Με την τιμή του πετρελαίου να έχει εκτιναχθεί στο 1,40 ευρώ το λίτρο, οι παραγγελίες μειώθηκαν μέχρι και 95% σε πολλές περιοχές, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά στράφηκαν στα κλιματιστικά και την εναλλακτική θέρμανση.

Λόγω των προβλημάτων με τα κοινόχρηστα οι περισσότερες πολυκατοικίες επιλέγουν το ηλεκτρικό για θέρμανση και δεν βάζουν καν πετρέλαιο, ακόμη και αν δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Ωστόσο, εδώ έρχεται η δεύτερη παγίδα για ............

τους πολίτες.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2013, στην καρδιά του χειμώνα, οι λογαριασμοί ρεύματος θα φουσκώσουν ως και 20%, πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπεγράφη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αύξηση θα ανέρχεται σε 10% για τα περισσότερα νοικοκυριά. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον επιβάρυνση 40 ευρώ για μια μέση οικογένεια, ποσό που μπορεί να διπλασιαστεί τους χειμερινούς μήνες με την αύξηση της κατανάλωσης για θέρμανση. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι το μοναδικό «χαράτσι», αφού το τρίτο μνημόνιο ορίζει πως από τον ερχόμενο Μάιο θα πρέπει να επιβληθεί νέα αύξηση στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η επιχείρηση πραγματοποιεί 30.000 διακοπές ρεύματος τον μήνα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.