Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Φιλιατρά: Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες. Τίτος Αινείας

Η τρίτη εκδήλωση του αφιερώματος στους Τριφύλιους λογοτέχνες θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ..

Ο τιμώμενος λογοτέχνης θα είναι Τίτος Αινείας, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Σταύρου Κοκκινέα, από την Σαϊδώνα της Μάνης, μαθητή στο Γυμνάσιο Φιλιατρών.

Ο Τίτος Αινείας σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ ...........

παράλληλα ασκούσε την δημοσιογραφία. Σαν σύμβουλος Ραδιοφωνικών Ιδρυμάτων και συνδικαλιστής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και δίδαξε ως καθηγητής σε δραματικές σχολές. Ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία και τη Λαογραφία. Στην ιδιότητα του λαογράφου συνάπτεται κυρίως η σπουδαία ιδιότητά του σαν του μεγαλύτερου «παραμυθά» της Ελλάδας, αφού δημοσίευσε πάνω από χίλια παραμύθια.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας (Ερανιώτης). Ο τίτλος της ομιλίας είναι «Τίτος Αινείας: Ο ποιητής του ονείρου.»

Την εκδήλωση οργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν.

Το τελευταίο αφιέρωμα θα αφορά τον πεζογράφο Θέμη Τριφύλιο και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στις 8.00 μ.μ. στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη με ομιλητή το φιλόλογο-συγγραφέα Άγγελο Λάππα.

Και στις δύο εκδηλώσεις ποιήματα και διηγήματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.