Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πύργος Τριφυλίας: Επίσκεψη Αλευρά στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό "Νέστωρ"

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς επισκέφθηκε χθες τον οινοποιητικό συνεταιρισμό “ ΝΕΣΤΩΡ” στον Πύργο Τριφυλίας με την ευκαιρία της λήξης της αμπελοοινικής περιόδου, συνοδευόμενος από το γεωπόνο της Δ.Α.Ο.&Κ. Τριφυλίας κ. Μπουγάτσο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Καλογερόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε για τη φετινή παραγωγή οιναμπέλων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο η φετινή ήταν ..........

γενικά μια καλή χρονιά για το Μεσσηνιακό αμπελώνα. Η ανθοφορία εξελίχθηκε ομαλά και παρά την έλλειψη βροχοπτώσεων από τον Μάρτιο και έπειτα, καθώς τις συνεχείς αυξημένες θερμοκρασίες κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα (ασθένειες, κλπ) στην ωρίμανση των σταφυλιών που παρουσίασε ελαφρά πρωίμιση. Οι αποδόσεις σε γλεύκος ήταν ικανοποιητικές, παρήχθησαν οίνοι ισορροπημένοι με καλούς αλκοολικούς τίτλους, υψηλές οξύτητες και πλούσιοι σε φαινολικά συστατικά, ενώ υπήρξε αυξημένη ζήτηση για σταφύλια από τη Θεσσαλία και τη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ο οινοποιητικός συνεταιρισμός “ΝΕΣΤΩΡ”, που λειτουργεί από το 1954, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Μεσσηνιακού αμπελώνα, με την εισαγωγή και τη διάδοση εκλεκτών ποικιλιών αμπέλων, όσο και στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας κρασιών υψηλής ποιοτικής στάθμης και συνεχίζει να συμβάλει στην αμπελουργική παράδοση της Μεσσηνίας.
Ο κ. Αλευράς τόνισε επίσης ότι μείζον θέμα του αμπελοοινικού τομέα φέτος, αλλά και γενικότερα του αγροτικού τομέα, είναι η άρση των εμποδίων χρηματοδότησης των συνεταιρισμών, για την αποπληρωμή της φετινής συγκομιδής.

Τέλος κατέληξαν στο ότι οι δυνατότητες της περιοχής όσον αφορά την αμπελοκαλλιέργεια είναι μεγάλες και θα συνεργαστούν, για να τις αξιοποιήσουν, τόσο στον τομέα της παραγωγής, όσο και στον τομέα της προβολής και προώθησης του προϊόντος.

1 σχόλιο:

  1. Για τον μεσσηνιακό αμπελώνα ήταν καλή χρονιά. Για τον Νεστορα κακή. Γιατί έχει να πληρώσει δύο χρόνια τα σταφύλια και φέτος δεν πάτησε κανένας. Το κατέστρεψε ο Καλογερόπουλος το μαγαζί. όπως κατέστρεψε και την ένωση των Γαργαλιάνων. Εισαγγελέας δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.