Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Η όποια διαπραγμάτευση για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, θα αφορά το σύνολο του μήκους της

Σύσκεψη εφ’ όλης της ύλης για τα έργα που αφορούν την Πελοπόννησο και έχουν ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012.

«Παραμένουμε σταθεροί στη διατυπωμένη, κατ’ επανάληψη και ..............

σε όλους τους τόνους, άποψή μας ότι η όποια διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που χρηματοδοτούν την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, θα αφορά το σύνολο του μήκους της όπως έχει ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση παραχώρησης» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό και ζήτησε την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του συνόλου των έργων που αφορούν την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, τα ήδη ενταγμένα έργα τα οποία εξετάστηκαν κατά τη σύσκεψη είναι το τμήμα Κουμπίλα – Λουλούδι και η παράκαμψη των Κάτω Δολιανών, του άξονα Τρίπολης – Άστρους και το τμήμα Φωκιανός – Κυπαρίσσι του άξονα Άργους – Άστρους – Λεωνιδίου – Κυπαρίσσι.

Τα υπό ένταξη έργα στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου έχουν ως εξής:
• Το οδικό τμήμα «Κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες» του άξονα Αρχαία Νεμέα – Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος
• Η παράκαμψη Λαγκαδίων, του άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία
• Η παράκαμψη Σταυροδρομίου και το οδικό τμήμα Λούβρο – Τριποταμιά – Κόμβος Ηραίας του Τμήματος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία
• Το οδικό τμήμα Κιβέρι – Ξηροπήγαδο, του οδικού άξονα «Άργος – Άστρος – Λεωνίδιο – Κυπαρίσσι
• Το οδικό τμήμα «Παράκαμψη Γκούρας και Στενού, Κόμβος Καρυάς και παράκαμψη Ροζενών Κορινθίας
• Το οδικό τμήμα «Χάνι Κούβλι – Καστρί – Άγιος Πέτρος – Άστρος» του οδικού άξονα Τρίπολη – Καστρί – Άστρος
• Το οδικό τμήμα Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό του άξονα Νεμέα – Μυκήνες – Ναύπλιο – Λυγουριό
• Το τμήμα Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και παράκαμψη Φιλιατρών

Συζητήθηκαν επίσης: η συντόμευση της ωρίμανσης του έργου «Ριζόμυλος – Σουληνάρι», του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα για ένταξη, μαζί με το οδικό τμήμα «Σουληνάρι – Κορυφάσιο», την μελέτη του οποίου παρέδωσε ο Περιφερειάρχης στις υπηρεσίες του Υπουργείου με πλήρη ωριμότητα ένταξης.

Η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου, υιοθετώντας πρότερη παρέμβαση του Περιφερειάρχη, πρότεινε την ένταξη της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του τμήματος «Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα» του άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Ενημερώθηκε, τέλος, ο Περιφερειάρχης για την πορεία των έργων των οδικών αξόνων Τρίπολης – Καλαμάτας και Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, όπως και για την παράδοση της «παράκαμψης Τσακώνας» που προσδιορίζεται μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.