ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Επιτέλους! Οι τιμές των καυσίμων πέφτουν…

Οι τιμές των υγρών καυσίμων πέφτουν…

Κι αν συνεχιστεί η μείωση τότε το Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο. Η «κατηφόρα» των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ προσφέρει μικρή οικονομική «ανάσα» στα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις ύστερα από μία πολύμηνη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση.

Η οποία προκλήθηκε αφενός από την ............

αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ αλλά και από το ράλι… των διεθνών τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, οι φόροι και τα τέλη αποτελούν το 59,86% της τελικής τιμής. Το 33,91% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το 6,24% αποτελούν το μεικτό περιθώριο κέρδους εμπορίας και πρατηρίου. Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν στην «Ημερησία», πως «αν οι τιμές συνεχίσουν την πτωτική πορεία όλο το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κατρακύλα… των διεθνών τιμών των εμπορευμάτων τότε δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να δούμε αρνητικό πληθωρισμό. Βέβαια», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, «θα πρέπει οι μειώσεις των τιμών των εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές να περάσουν και στην κατανάλωση».

Marketbeast

4 σχόλια:

 1. Σε πετρελαϊκή κρίση με παράλληλη «απογείωση» των τιμών των καυσίμων και των προϊόντων, αναμένεται να οδηγήσει η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, από 1ης Ιουλίου, με καταστροφικές για τη χώρα μας συνέπειες, αν αναλογιστούμε ότι προμηθευόμαστε μεγάλες ποσότητες μαύρου χρυσού και μάλιστα επί πιστώσει.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Υγρών Καυσίμων Αττικής, Γιώργο Μασσαλή, τα διυλιστήρια της χώρας προμηθεύονται το 35% του αργού πετρελαίου από το Ιράν, καθώς είναι η μόνη χώρα που δέχεται να μας προμηθεύσει.

  Η τεράστια αυτή ποσότητα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να υποκατασταθεί, πράγμα αδύνατο, καθώς καμία άλλη χώρα δεν δέχεται να μας προμηθεύσει επί πιστώσει.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, θα «μείνουμε» από πετρέλαιο, αφού τα αποθέματα, τα οποία διαθέτουν τα διυλιστήρια, επαρκούν για μόλις 90 ημέρες.

  Εκτός των άλλων, όμως, το εμπάργκο αυτό θα σήμαινε αυτομάτως και εκτίναξη των τιμών σε πρωτόγνωρα επίπεδα, σε διεθνές επίπεδο, με άμεσο αντίκτυπο στις τιμές των καυσίμων και όσων προϊόντων συνδέονται με το πετρέλαιο.
  Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο από την 1η Ιουλίου, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Ελλάδας για πιθανή εξαίρεσή της, δίχως να συνυπολογίσουν τη δεινή οικονομική μας κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ Κ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΑΕΙΤΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙ 1,60 Κ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1,66 ΦΙΛΙΑΤΡΑ ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΦΟΥΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΡ ΟΛΟ Π ΕΙΜΑΙ Κ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσο στα Φιλιατρά οι Βενζινάδες το παίζουν πονηροί θα παίρνουν το μακρύτερο. Γιατί εδώ στα Φιλιατρά ξέρουν να ανεβάζουν τις τιμές τους αλλά όταν είναι για κατέβασμα "κάνουν το κορόϊδο" σφυρίζοντας αδιάφορα.
  Αν και ο τρόπος που κινούν τις τιμές τους υποψιάζομαι ότι μαζεύονται κάποια βράδια και το συζητάνε να μην έχουν μεγάλη απόκλιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μεμι κυπαρισσιας σημερα 1,65 εβαλα δεκα ευρο κ καλαματα που πηγα ειχε 1,60 κ εβαλα ενα 30 αρη φιλιατρα το πιο φθηνα που κοιταξα σημερα το πρωι ειχε 1,75 το avin....λοιπον να βαλω φιλιτρα για να στηριξω τον τοπο μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.