Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εξοφλούνται έως τις 5 Ιουλίου οι φαρμακοποιοί

Βρέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 125 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δοθεί στους φαρμακοποιούς έως τις 5 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμου Βουδούρη, του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι ...........

εξασφαλίστηκε το ανεξόφλητο ποσό των 125 εκατομμυρίων για τις οφειλές Απριλίου και αναμένεται να καταβληθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.

Για τις οφειλές των παλαιότερων ετών, είπε ότι θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και έκανε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε επιφυλακτικός από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, προκειμένου να σταθμίσει τη στάση του.

Οριακή

Η κατάσταση είναι ήδη οριακή. Χιλιάδες ασφαλισμένοι από την Αθήνα - όπου οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση - αναζητούν τα φάρμακά τους στον Πειραιά, όπου οι φαρμακοποιοί δεν απεργούν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός την ταλαιπωρία τους, αφετέρου να παρατηρούνται ελλείψεις σκευασμάτων, όπως αντιυπερτασικά, καρδιολογικά, παυσίπονα,α ντιφλεγμονώδη και φάρμακα για το αναπνευστικό.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την τροφοδοσία της Τρίτης, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.