Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο διάλογος: όρος εξόδου από την κρίση

Σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας και του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Οδυσσέα Βουδούρη, πριν την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης για τις μεταμοσχεύσεις στις 14 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Βουδούρης δήλωσε το εξής:

«Καταλαβαίνω την απόγνωση των εργαζομένων σχετικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Η κρίση αυτή είναι συνέπεια στρεβλώσεων του πολιτικού συστήματος που επικρατεί στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Πεποίθησή μου είναι ότι η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις, καθώς επίσης πως όποιος ισχυρίζεται πως υπάρχει λύση χωρίς επώδυνα μέτρα ψεύδεται, συνειδητά ή μη.
Όμως, το είδος αυτών των μέτρων, ο δικαιότερος καταμερισμός .........

των βαρών, ο αποτελεσματικός τρόπος εφαρμογής τους, αποτελεί αντικείμενο διαλόγου. Θεωρώ αυτόν τον διάλογο, μεταξύ πολιτών και εκπροσώπων τους στην Βουλή, αυτονόητο σε μια πραγματική δημοκρατία και αναγκαίο όρο εξόδου από την κρίση. Συνεπώς, όχι μόνο δεν τον αποφεύγω αλλά τον επιδιώκω, ακόμα και αν γίνεται με ένταση. Μόνος όρος είναι να πρόκειται για πραγματικό διάλογο, δηλαδή για ανταλλαγή επιχειρημάτων με αμοιβαίο σεβασμό. Στο πνεύμα αυτό είχα ήδη εκφράσει πριν το καλοκαίρι την ξεκάθαρη διάθεσή μου για διάλογο, δημόσιο ή μη, με κάθε πολίτη και κάθε κοινωνικό φορέα ή ομάδα. Την θέση αυτή επανέλαβα και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καλαμάτας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.