Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα στα σχολεία χωρίς βιβλία, αλλά με ηλεκτρονικό διάβασμα

Με τεράστιες ελλείψεις σε βιβλία, με εκατέρωθεν κατηγορίες για τις ευθύνες και με γονείς που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν σχολικά εγχειρίδια για τα παιδιά τους ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα βάλουν στην τσάντα τους αρχικά ένα DVD και αρκετές φωτοτυπίες αντί βιβλίων για να ξεκινήσουν το διάβασμά τους.

Οι μαθητές του Δημοτικού δεν θα πάρουν .........

DVD, αλλά μόνο φωτοτυπίες και ίσως και κάποια βιβλία έστω και αν είναι χρησιμοποιημένα από άλλους μαθητές.

Tα παιδιά μπορούν επίσης να δουν και να τυπώσουν τα μαθήματα μέσω Διαδικτύου σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (http://digitalschool-9.minedu.gov.gr)

Τα βήματα για να μελετήσει ένας μαθητής διαδικτυακά ή να αντλήσει ο καθηγητής τις πληροφορίες που θέλει είναι απλά.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει συνολικά 160 σχολικά εγχειρίδια για τα γυμνάσια, τα γενικά λύκεια και τα επαγγελματικά λύκεια. Πιο συγκεκριμένα, 63 αφορούν στο γυμνάσιο, 81 στο λύκειο και 16 στα ΕΠΑΛ.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς συνιστούμε στους γονείς ψυχραιμία, να μην τρέχουν στα βιβλιοπωλεία για φωτοτυπίες και να χαλάσουν χωρίς λόγο 300 - 350 ευρώ.
Τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τα έντυπα οπότε προτιμήστε να τα κατεβάσετε από το διαδίκτυο και αφήστε τα να διαβάζουν τα παιδιά σας μεσώ του υπολογιστή. Λίγο πολύ σχεδόν όλοι έχουν ένα υπολογιστή σπίτι. Άλλος σταθερό, άλλος laptop άλλος και τα δυο... Μπορεί να φανεί απόλυτα χρήσιμος και να μην σπαταλήστε χωρίς λόγο 300 και 350 ευρώ για φωτοτυπίες.

2 σχόλια:

  1. Σοβαρά, τι ποσοστό γονέων έχουν υπολογιστή, σύνδεση στο διαδύκτιο και γνώσεις για να κατεβάζουν τα προγράμματα και να βοηθούν τα παιδιά τους να διαβαζουν μέσω υπολογιστή? Σε τι βαθμό είναι επισφαλές για την υγεία τους ( οφθαλμολογικά και νευρολογικά και ψυχολογικά) να κάθονται τα πιτσιρίκια μπροστά σε μια οθόνη η/υ????
    Ή μήπως έχετε την εντύπωση πως η εκτύπωση σε οικιακό εκτυπωτή είναι φτηνή υπόθεση? Ίσως πιο ακριβή και απο την αγορά έγχρωμων φωτοτυπιών!
    ( Να μη μιλήσουμε για το ενεργειακό αποτύπωμα τέτοιων πρακτικών).
    Όσο για το πόσο μπορεί να οργανώσει την μάθηση των μικρών μαθητών του δημοτικού, μια στοίβα φωτοτυπιών, είναι θέμα υπο επιστημονική διερεύνηση. Σημειώνω ότι στην Α δημοτικού, το θέμα αφορά 17 διαφορετικά βιβλία.
    Απλά φτάσαμε και λειτουργικά στο τέλος της παιδείας για τον λαό ( γιατί ιδεολογικά το θέμα είχε μεθοδευτεί εδώ και καιρό).
    Αίσχος ( και ουχί μόνο αιδώς) Αργείοι ( αχρείοι της κυβέρνησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους δυο με τρείς μήνες είναι μια λύση χωρίς να πληρώνουν οι γονείς νταβατζιλίκι 300 και 350 ευρώ για φωτοτυπίες σε βιβλιοπωλεία.

    Για τον πρώτο καιρό μιλήσαμε μέχρι τα βιβλία της Διαμαντοπούλουν να φτάσουν σε όλα τα σχολεία (όλα τα βιβλία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.