Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το ίδιο έργο σε επανάληψη και ο Σαμαράς το "χαβά του".

Ένα Ελληνικό αλαλούμ των τελευταίων ετών.. η συνεχής υπαναχώρηση των Ελληνικών κυβερνήσεων στις απαιτήσεις των κάθε λογής αρπακτικών της εξουσίας "οι αποδοχές" των συνδικαλιστικών συντεχνιών.. οι παράλογες και υπερβολικές (για τα δεδομένα της Ελλάδας) προσλήψεις, που διόγκωσαν το δημόσιο και εκτίναξαν το χρέος και το έλλειμμα σε μεγάλα ύψη..... τα πισωγυρίσματα των τελευταίων μηνών και τα λάθη της κυβέρνησης... η ατολμία και η ισοπέδωση των πάντων από την αντιπολίτευση... οι κοινωνικές αντιδράσεις (άλλοτε δίκαιες και άλλοτε άδικες).. η ανικανότητα της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. η καθηλωμένη και ανύπαρκτη κοινωνική αντίδραση των λαών της Ευρώπης.. οδηγεί την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, που μπορεί να παρασύρει και ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και του Ευρώ.

Και όλα αυτά ενόψει της 6ης δόσης, που δεν θα .........

καταβληθεί εύκολα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ομπάμα, που θέλει να ελαχιστοποιήσει κάθε κίνδυνο εξάπλωσης των αρνητικών συνεπειών στην Αμερικανική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

- Και μέσα σε αυτό το κλίμα, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ με τα τραγικά του λάθη, να ακούς τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά και να υπόσχεται οικονομικά θαύματα, να μην έχει το θάρρος να παραδεχτεί τις ευθύνες του κόμματός τους την τελευταία επταετία, που έριξε "στο καναβάτσο' την Ελληνική οικονομία, αλλά να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια.. για την ικανότητα διακυβέρνησης του δικού του κόμματος .. την "αντιστασιακή του δράση" και το "πατριωτισμό του" στην στάση του στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα... κλπ κλπ.

Είναι τραγικό (και δείγμα της ποιότητος του πολιτικού μας συστήματος) ακόμη και σε αυτή την τραγική συγκυρία, να "προσδοκάς" την αποτυχία και να συμβάλλεις σε αυτό με μοναδικό σκοπό την επάνοδο στην εξουσία.

- Ίσως, φαίνεται ότι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν κατάλαβαν ότι ο λαός δέν θέλει να δει το ίδιο έργο σε επανάληψη. Απαιτεί σοβαρότητα και άλλη πολιτική πρακτική.

- Ίσως υπερτερεί η "λιγούρα" της εξουσίας από το καλό της Ελλάδος.

- Ίσως... όμως και ο Ελληνικός λαός να έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει καθημερινά και ποικιλοτρόπως ...και όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν.

- Κανείς από όλους εμάς τους απλούς πολίτες δεν δεχόμαστε πια την ίδια συνταγή.. γιατί αυτή μας έχει οδηγήσει στην ανέχεια.. έχει οδηγήσει στην φτώχεια το μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού.

- Δεν δέχεται πια και δεν αντέχει άλλα βάρη.. δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος "ματώνοντας" και φτάνοντας στα όρια της φτώχειας.

- Δεν γίνεται με την ύφεση στο χειρότερο σημείο της και την ψυχολογία του λαού στον "πάτο", να αντέχουν οι πολίτες να ακούνε "μεγαλοστομίες" και υποσχέσεις του στυλ "εμείς.. εμείς.. εγώ..." θα τα κάναμε καλύτερα κλπ κλπ.

Το είδαμε.. το ζήσαμε.. το ίδιο έργο σε επανάληψη... και ο Σαμαράς το "χαβά του"...

kraxtis-gr.blogspot

10 σχόλια:

  1. Διαβάζω καθημερινά το blog και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει πολύ και το έχω στην αρχική μου σελίδα.
    Καθώς διάβαζα το θέμα αυτό, θέλησα να εκφράσω την γνώμη μου για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας.
    Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι είμαι πρώην πλέον ΝεοΔημοκράτισα.
    Δηλαδή για να καταλάβω τώρα. Ο Σαμαράς θέλει να γίνει Εθνοσωτήρας τώρα; Ο Σαμαράς που δεν ήξερε τίποτα ενώ ήταν υπουργός πολιτισμού στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή για την κατρακύλα που έβαλε η ΝΔ την Ελλάδα. Δεν ήξερε τίποτα το πουλάκι μου για το χείλος του γκρεμού που έφερε την Ελλάδα ο Παυλόπουλος.
    Σήμερα πάει να εξαπατήσει για μία ακόμα φορά τον λαό παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως Εθνοσωτήρα.
    Ο Σαμαράς που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στις περιφερειακές εκλογές τον τόπο που εκλέγεται. Ήθελε για δική του την περιφέρεια Πελοποννήσου και ας έχανε όλες τις υπόλοιπες. Αλλά δεν του έκατσε. Αυτήν που ήθελε την έχασε. Όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς την περιφέρεια σου τότε θα υπερασπιστείς ολόκληρη Ελλάδα;

    Αρκετά αυτοί οι δυο (ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ) μπαστακώθηκαν στον σβέρκο του λαού 37 χρόνια τώρα. Να μείνουν εκτός βουλής αν είναι δυνατόν, για να μάθουν να σέβονται το λαό.
    Όσο ξέρουν ότι θα κυβερνάνε πότε ο ένας και πότε ο άλλος η κατάσταση θα παραμένει άθλια για τον πολύπαθο λαό μας και άσπρη μέρα δεν θα δούμε.

    Καμαρώνουν που ο γέρο Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη. Τα χάλια από αυτή την ένταξη δεν τα βλέπουν; Ανάθεμα και στον Σιμήτη που μας έβαλε και στο ευρώ. Ήταν ο τάφος μας αυτό.
    Ήθελε η υψηλή κοινωνία της Ευρώπης ένα νόμισμά κοινό. Αυτό τους ένοιαζε. Τίποτε άλλο. Ενα νόμισμα για όλη την Ευρώπη. Να τα χάλια τώρα. Ενα νόμισμα γυμνό και κάτι γελοίοι Ευρωπαίοι να τρέχουν να μπαλώσουν τρύπες στο διάτρητο σαν σουρωτήρι νόμισμα τους.

    Αχ ρε Δραχμούλα που είσαι τώρα. Το νεράκι (μικρό μπουκαλάκι) είχε 100 δραχμούλες και σε μια νύχτα ανέβηκε στο 0,50 ευρώ δηλαδή περίπου 170 δραχμές. Έπαιρνες μαϊντανό από το μανάβικο και τον πλήρωνες 30 - 50 δραχμές και τώρα τον πληρώνεις 70 λεπτά και 1 ευρώ. Δηλαδή 341 δραχμές το ίδιο ματσάκι μαϊντανό. Χώρια που όλα τα προϊόντα πήραν την άνοδο και σταματημό δεν έχουν.
    Μας έθαψε το ευρώ. Μας έθαψε η Ευρώπη. μας έθαψε ο γέρο Καραμανλής που μας έβαλε στην Ευρώπη. Και σήμερα έρχεται ο Σαμαράς να μας το παίξει Εθνοσωτήρας. ΠΟΙΟΣ; Ο Σαμαράς που άνοιξε τα σύνορα και μπήκε μέσα όλη η Σάρα και η Μάρα της Αλβανίας. Και να το παίζουν οι Αλβανοί βορειοηπειρώτες. Και καλά Έλληνες Δηλαδή.
    Και ο Τωρινός πρωθυπουργός θέλει να τους δώσει και δικαίωμα ψήφου. Να καθορίζουν την τύχη μας οι Πακιστανοί, Μαροκινοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και κάθε καρυδιάς καρύδι.

    Θέλουν να διαλύσου την Ελλάδα. Μην το επιτρέψουμε. Ας ψηφίσουμε αυτή την φορά κάτι διαφορετικό. Άλλο κόμμα. Δεν είναι μόνο αυτοί πια. Όχι λευκό γιατί πάει υπέρ του πρώτου. οχι αποχή για να τους μειώσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα ποσοστά τους. Αρκετά φανήκαμε πρόβατα στο πράσινο και μπλέ μαντρί. Καιρός να γκρεμίσουμε τα δυο αυτά μαντριά για να γλυτώσουμε. Δηλαδή μόνο αυτοί οι δύο είναι ικανοί να κυβερνήσουν; Άλλοι δεν μπορούν; Όλοι οι"ικανοί" πήγαν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ιδού τότε τα χάλια μας.

    Αναγνώστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ,ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε μεγάλε μας δουλεύεις; Εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι η κατάσταση στήθηκε για να μπούμε στο "μηχανισμό". Κοντεύουν να μας υποχρεώσουν να πουλήσουμε και τα σπίτια μας οι αχόρταγοι δανειστές μας! Δυστυχώς όμως κανένα κόμμα εξουσίας σήμερα δεν έχει τη θέληση να ανατρέψει το ξεπούλημα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαράς μίλησε επίσης και έθιξε θέματα ταμπού όπως:

    ΑΟΖ - Αποκλειστική Οικονομική ζώνη Ελλάδος Κύπρου αλλά και Τουρκίας!
    Μαζικό επαναπατρισμό λαθρομεταναστών!
    Ορυκτός πλούτος, εξαγωγές, καινοτομίες, αγροτικά προϊόντα!
    Ελληνική/Εθνική και όχι διεθνιστική παιδεία!
    Κατάργηση του νόμου του αισχρού Ραγκούση για την ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!
    Γεωπολιτικές συμμαχίες-αγωγοί-Ρωσία - Ισραήλ!

    Δεν έχω υπάρξει ποτέ μέλος της ΝΔ ή της ΠΟΛΑΝ,εν αντιθέσει ήμουν και είμαι Δεξιότατα αυτών.
    Ο Ηγέτης όμως που μιλά για το Έθνος, μιλά και στην καρδιά μου!
    Είμαστε κάτοικοι σε αυτόν τον βράχο, πενήντα χιλιάδες και βάλε χρόνια για να μας διαλύσει ένας Παπανδρέου ή ένας φόρος στα ακίνητα!
    Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *********
    Του αισχρού Νόμου του Ραγκούση για την ΛΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και τον αποσχιστικό Καλλικράτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΣ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΜΙΝΕΙΚΟ ΣΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΟΕΙΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ....Υ.Γ ΟΧΙ ΧΑΒΑ ΧΑΛΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τάκη Περρέα, θα συμφωνούσα μαζί σου σαν δεξιός ψηφοφόρος αν πέρα από τον Ραγκούση έβλεπες την αλήθεια.
    Αποσχιστικός ο καλλικράτης;
    Δηλαδή ήταν καλύτερα που τα αρπακτικά των δήμων μας είχαν πιει το αίμα;
    Έγινε ποτέ κανένας έλεγχος στη Τ.Α επί Παυλόπουλου ώστε να σταματήσουν οι χοντροί κλέφτες να τρώνε το καταπέτασμα;
    Ο πάκης δηλαδή δεν έχει καμιά ευθύνη για τη λαθρομετανάστευση;
    Με κάτι τέτοια δεν γουστάρω να ξαναψηφίσω Νέα Δημοκρατία, τους θεωρώ υποκριτές και λαμόγια!
    Χίλιες φορές ένας δεξιός πολιτικός αλλά όχι υποκριτής και τέτοιους δεν βλέπω στη πολιτική σκηνή.
    Προσωπικά θα προτιμούσα έναν Μαρκεζίνη, αλλά δεν έχει καμιά τύχη εδώ μέσα.
    Με την φίλη αναγνώστρια συμφωνώ σχεδόν σε όλα, εκτός του θέματος του ευρώ.
    μπορεί ο γεροκαραμανλής ή η διαπλεκόμενη κυβέρνηση Σημίτη να περιορίστηκαν στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία, αλλά η αλήθεια είναι πως -κακά τα ψέματα- η ευρωπαϊκή ένωση δεν ευθύνεται για τα δικά μας λαμόγια που έστρεψαν τα κοινοτικά κονδύλια στις τσεπάρες τους και όχι στη παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποσχιστικός ναι!
    Η Ελλάδα έχει χωριστεί σε 13 "καντόνια" τα οποία μέχρι και ανεξαρτησία μπορούν να ζητήσουν αν αυτή είναι "θέληση της πλειοψηφίας" των "κατοίκων".
    Βλέπεις το δένδρο αλλά χάνεις το δάσος αγαπητέ μου.
    Τελικά με τα:
    ΑΟΖ
    Εθνική Παιδεία
    Λαθρομετανάστευση
    Ορυκτός Πλούτος
    και όσα άλλα είπε ο Σαμαράς στην ομιλία του συμφωνείς;
    Μισή ώρα μιλούσε χτές!

    υ.γ. φυσικά και δεν φταίει η ΕΟΚ για την καταβρόχθιση των Κοινοτικών κονδυλίων από τα πράσινα ερπετά του ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του '80 και του '90.
    ΜΟΠ, πακέτα Ντελόρ, Λήντερ κλπ.
    Δεξιός λες ότι είσαι! Τα ξέρεις αυτά, ε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @10.53
    Ποιο δέντρο και ποιο δάσος μωρέ;
    Δέντρο η κατασπατάληση των κονδυλίων, η κατάχρηση εξουσίας, η έλλειψη λογοδοσίας;
    Σε ξαναρωτάω γιατί δεν μου απάντησες:
    "Για τη λαθρομετανάστευση και τη διαφθορά δεν ευθύνεται η προηγούμενη διακυβέρνηση";
    Απλά πρακτικά πράγματα, όχι αερολογίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι ειλικρινά όταν βλέπω εναν αναγνώστη - αναγνώστρια να καταθέτει την αντίθετη άποψη που έχει με επιχειρήματα.
    Θεωρώ ότι αυτό ειναι η Δημοκρατία και οχι τα σχολια με βρισιές.
    Η αναγώστρια εθεσε τα επιχειρήματα της, τα τεκμηρίωσε, Θα συμφωνήσω στο 99,4% με αυτά που λεει. Το 0,06% δεν της το δίνω γιατί θα περίμενα την φράση Ολοι μαζί πράινοι και μπλέ τα φάγανε και οχι σαν τον Πάγκαλο που είπε ότι όλοι μαζί τα φάγαμε γιατι σας διορίσαμε.

    Συγχαρητήρια στην αναγνώστρια. μακάρι όλοι ν φτάσουν αυτό το επίπεδο. Τότε και μόνο τότε θα γίνει σωστός διάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.