Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αναφορά Νάντιας στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου σχετικά με το κλείσιμο δύο τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη σχετικά με τον αποκλεισμό δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και 22 ακόμη τμημάτων Τ.Ε.Ι. από το μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων του τρέχοντος έτους.

Με την αναφορά αυτή, η ........

κ. Γιαννακοπούλου έρχεται να αναδείξει την έλλειψη επαρκούς και ειλικρινούς διαβούλευσης σχετικά με τις προοπτικές του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και την απαξιωτική, όπως αναφέρεται στην επιστολή, συμπεριφορά στελεχών του Υπουργείου αναφορικά με τις τεχνολογίες της Βιολογικής Γεωργίας, της Ανθοκομίας, των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και των Ιχθυοκαλλιεργειών. Επιπλέον, αμφισβητεί το χαρακτηρισμό του «μη βιώσιμου» σε ένα τμήμα στο οποίο οι ενεργοί φοιτητές στα μαθήματα του πρώτου έτους ξεπερνούν τους 100 και οι πτυχιούχοι κάθε έτους τους 60.

Η κ. Γιαννακοπούλου, στην αναφορά της, ζητά την ανασκευή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με το κλείσιμο των δύο τμημάτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

2 σχόλια:

  1. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια αν υπήρχε στους εκπαιδευτικούς και το προεδρείο του ΤΕΙ Καλαμάτας δεν θα τολμούσαν να μιλάνε καν για τα τμήματα που κλείνουν.

    Δεν ντρεπόσαστε κύριοι να κάνετε υποτίθεται μάθημα σε τμήματα που δεν υπάρχουν σπουδαστές;;; Να πληρωνόσαστε χωρίς να πατάτε (αφού τα τμήματα είναι με φοιτητές -φαντάσματα);;;
    Αλλά , τι ρωτάω αλήθεια, εδώ δεν ντρεπόσαστε να λείπετε μόνιμα στην Αθήνα ενώ είσαστε απο το νόμο υποχρεωμένοι να διαμένετε στον τόπο του ιδρύματος...
    Δεν ντρέπεται η διοίκηση του ΤΕΙ να βγαίνει στον...
    τύπο πέρσυ-πρόπερσυ και να λεει ότι οι στόχοι του ΤΕΙ επιτεύχθησαν διότι υπάρχουν σπουδαστές που εισάγονται σε όλα τα τμήματα;;;
    Δεν ντρεπόσαστε να αποκρύπτετε το γεγονός ότι επρόκειτο για υποψηφίους του 10% που απλά δήλωναν το ΤΕΙ για να διατηρούν σπουδαστική ιδιότητα και πάσο;;;
    Δεν γνωρίζετε ότι όλοι αυτοί ούτε απ' έξω από το ΤΕΙ δεν πέρασαν ποτέ;;;;
    Δεν ντρεπόσαστε να κοροϊδεύετε τους Καλαματιανούς ότι έχετε χιλιάδες σπουδαστές ενώ συνολικά πρόκειται για κάποιες δεκάδες; Περιμένουν οι δόλιοι να νοικιάσουν σπίτια σε ανύπαρκτους σπουδαστές...

    Δεν ντρεπόσαστε να έχετε εξοπλισμό εκκατομυρίων ευρώ, όπως οι ίδιοι λέτε ,και να μην καταφέρνετε να προσελκύσετε ούτε έναν υποψήφιο;;;

    Δεν ντρεπόσαστε να φτιάχνετε βιβλιοθήκη, είσοδο, κτίρια νέα κλπ ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά παρά ελάχιστοι σπουδαστές;;;
    Δεν ντρεπόσαστε να κατασπαταλάτε δημόσιο χρήμα σε τέτοια εποχή;;;
    Αν μπει κανείς στο "Διαύγεια" βλέπει ότι οι αποφάσεις είναι προκλητικές! Μιλάμε για απόλυτη σπατάλη...

    Δεν ντρεπόσαστε να έχετε μηδενική επιστημονική παρουσία (δημοσιεύσεις, συνέδρια κλπ);;;

    Ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα λύκεια σας μάρανε...
    Εσείς πότε στείλατε κάποιον εκπρόσωπό σας στα λύκεια της χώρας να ενημερώσει τους υποψηφίους;;; αλλά τι να τους πει... Εκείνο το Γραφείο Διασύνδεσης που έχετε τι ρόλο βαράει σχετικά;;; Δεν είναι δουλειά του αυτή η διαφήμιση του ΤΕΙ; Μόνο για απορρόφηση κονδυλίων το έχετε;;; Αλλά μην γελιέστε κύριοι: Οι υποψήφιοι ξέρουν και αξιολογούν τι συμβαίνει και ο νόμος της αγοράς είναι σκληρός! Τα άχρηστα τμήματα τα κλείνει η ίδια η αγορά.
    Αν είσαστε τμήμα σε ίδρυμα του εξωτερικού (Αμερική, Αγγλία) θα είχατε κλήσει προ πολλού. Και θα είχατε πάει όλοι σπίτι σας!

    Αλλά εδώ δεν ντρεπόσαστε γι άλλα και άλλα...
    Οι εκπαιδευτικές άδειες (αλήθεια τυχαίο είναι ποιά πρόσωπα τις παίρνουν; Αυτοί που ποτέ δεν πάτησαν στο ΤΕΙ) σας λείπανε! Ας κάνει έναν έλεγχο το Υπουργείο.

    Εχετε λοιπόν το θράσος να μιλάτε κι από πάνω. Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε όχι μόνο να σας απολύσει πάραυτα αλλά να αναζητήσει τις ευθύνες που υπάρχουν και να κάνει διαχειριστικό έλεγχο για τα πάντα απο την ίδρυση του ΤΕΙ μέχρι σήμερα.

    Εδώ που τα λέμε δεν θέλει και ιδιαίτερη ικανότητα για να ελέγξει κάποιος αν λειτουργεί ορθά το ΤΕΙ ή όχι. Ενα τηλέφωνο αν παίρνει καθημερινά αναζητώντας καθηγητές ή διευθυντές σχολών κλπ βλέπει αν βρίσκονται στη θέση τους ή αν είναι τις περισσότερες φορές στην Αθήνα. Δοκιμάστε το να γελάσετε!

    *Ζητώ συγνώμη από εκείνους τους ελάχιστους φιλότιμους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ που προσπαθούν να προσφέρουν πραγματικά στον τόπο και σέβονται τα χρήματα που πληρώνονται!

    κ. Πανάρετε μην κάνετε βήμα πίσω! Ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα και κάποιοι εξακολουθούν να τον δουλεύουν κανονικά! Εφαρμόστε το Νόμο και μην κάνετε εκπτώσεις!

    Θα σας είμαστε ευγνώμονες!

    Ενας φουκαράς φορολογούμενος που έκανε το λάθος να αφήσει το παιδί του να σπουδάσει στο ΤΕΙ Καλαμάτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αποτελεί προσφορά στον τόπο το να διεκδικούμε ανύπαρκτα τμήματα...
    Εξυπηρετεί μόνο εντυπωσιασμούς και επίσης κάποιους που θέλουν να διατηρήσουν θέσεις χωρίς έργο.

    Οι καλαματιανοί ωφελούνται μόνο από πραγματικούς σπουδαστές και όχι από φανταστικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.