Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δ. Κουσελάς: Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, επαναλαμβάνοντας ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δεν συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

«Δεν θα μειωθούν μισθοί στο δημόσιο τομέα. Το έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη. Θα ρίξουμε το βάρος αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι στόχος του οικονομικού ........

επιτελείου το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ένα από τα ζητήματα που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι το ζήτημα των φοροαπαλλαγών, που όπως είπε είναι σήμερα ένα πολυδαίδαλο σύστημα.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, αλλά θα επανεξεταστούν, διότι, όπως ανέφερε, είναι αδικία να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές κάποιος με πολύ υψηλά εισοδήματα και ένας κάποιος με χαμηλότερα.

«Είναι ένα ζήτημα που θα δούμε τι ορίζουμε ως υψηλό εισόδημα. Νομίζω προσωπικά και έγινε και αναφορά από τον υπουργό ότι ένας που έχει εισόδημα 60.000 ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές με άλλους που έχουν χαμηλότερο εισόδημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουσελάς υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνεται στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο «δεν μένει στα λόγια», αλλά ανασυγκροτεί εκ βάθρων τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με ειδικά ελεγκτικά μέσα, όπως είναι το Elenxis.

Υπενθύμισε ακόμη ότι ειδικότερα στο σκέλος των ελεγκτικών μηχανισμών «είχαμε αύξηση των εσόδων κατά 5,4%, με συνθήκες ύφεσης της οικονομίας κατά 4,5%», προσθέτοντας ότι η υστέρηση που υπάρχει στα έσοδα δεν μας βγάζει έξω από τους στόχους του ελλείμματος.

Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Αμα το είπε ο κ. Κουσελάς, θα γίνει.
    Μόνο που δεν μας λέει ότι αφού δεν θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο που θα ρουν τα χρήματα για την μαύρη τρύπα της οικονομίας. Θα τα πάρουν από τον Μπόμπολα; Θα τα πάρουν από τον Βαρδινογιάννη; θα τα πάρουν από τον Κωστόπουλο που έχει την Alpha Bank; θα τα πάρουν από τον Κόκκαλη; Από τον Μαρινάκη; Από ποιούς; Ας το πει ξεκάθαρα.
    Από ποιόν θα τα πάρει;

    Εδω οι μεγαλοεργολάβοι τους κούνησαν το δάχτυλο για το κίνημα δεν πληρώνω και τσακίστηκαν να ψηφίσουν την (ν)τροπολογία που κάνει παράβαση του Κ.Ο.Κ. την οικονομική διαφορά ανάμεσα σε ιδιώτες!!!!!!!
    Ποιος κοροϊδεύει ποιον κ. Κουσελά;
    Πολιτικές Φιλιππινέζες είναι του κάθε εργολάβου τραπεζίτη μεγαλοεπιχειρηματία, τους οποίους υπηρετούν πιστά είναι οι βουλευτάδες. Μαζί τρώνε και πίνουν και παίρνουν εντολές για το τι θα κάνουν πως θα το κάνουν και τι θα λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κουσελά μας δουλεύετε??????Γιαούρτι δοκιμάσατε ?Δεν ξεχνώ και τον δυναμικό σας αγώνα υπέρ του δ. Τριφυλίας!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΕΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.