Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πάψτε που ξέρει ο Καραμανλής τίποτα για το βατοπαίδι…..



Aπό αναγνώστη του Φιλιατρά News


ΣΧΟΛΙΟ
Όχι μόνο ξέρει ο Καραμανλής για το βατοπέδι, αλλά ξέρει και ο γιος του ταχυδρόμου.




Διαγωνισμός από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.

Ο Εμπορικός σύλλογος Φιλιατρών ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία του με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της εμπορικής κίνησης αλλά και της σωστής αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Οι κινήσεις θα είναι άμεσες και ουσιαστικές κεντρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα το ενδιαφέρον όλων μας.
Ψάχνοντας την ταυτότητα της πόλης μας κάνουμε έναν διαγωνισμό για το καλύτερο σλόγκαν που θα συνοδεύει την πόλη μας παντού.
Θέλουμε να είναι σύντομο, έξυπνο αλλά .........

με έννοια.
Λογότυπο που θα έχει μέσα του την εμπορικότητα της πόλης μας.

Ενα απλό παράδειγμα.

"ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ....ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!!"

Συμμετέχουμε όλοι στέλνοντας την ιδέα μας προς το ΚΕΠ Φιλιατρών για τον διαγωνισμό του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με το ονοματεπώνυμο σας, και ένα τηλέφωνο κινητό ή σταθερό για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Ο νικητής θα βραβευθεί με το ποσό των 100 ευρώ σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών την 17η Ιουλίου 2010 και ώρα 20:30.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πρόεδρος Νίκος Φάμπας: 2761 0 32436
Αντιπροέδρος Αθανάσιος Σωτηρόπουλος: 2761 0 33 345

Καλή επιτυχία σε όλους μας για το καλό και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Ευχαριστούμε πολύ

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών

«Κεφάλι» παίρνει ο Δράκος για το χρίσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία

Πολύ κοντά στο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης, ο νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζεται σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια αυτή. Θεώρει ότι μπορεί να την κερδίσει και μάλιστα με ένα αυτοδιοικητικο στέλεχος και όχι με ένα πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τις τελευταίες ήμερες τα δυο ονόματα που ακούγονταν περισσότερο- καθώς το ζήτημα της υποψηφιότητας του Γιάννη Μανώλη έχει υποχωρήσει- ήταν του Δημήτρη Δράκου και του Ανδρέα Λυκουρεντζου, που όμως προτίμησε τελικά τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ...........

ΕΝΑΕ προηγείται και σε δημοσκόπηση που διενηργησε η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή τη δημοσκόπηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης «μετρήθηκαν» οι Δημήτρης Δράκος, Γιάννης Μανώλης, Νίκος Ταγαράς(Νομάρχης Κορινθίας), Τάκης Σκανδαλάκης, ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης και οι Σταύρος Μπενος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Πάνος Μπεγλίτης

Πηγή: e-aftodioikisi.gr

Μήνυμα αναγνώστριας: Ρύπανση στην αποβάθρα Κυπαρισσίας.

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΝΕΡΑ - ΛΥΜΑΤΑ (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ) ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ (ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ);

ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΠΑΝΣΗ - ΕΝΤΟΜΑ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ ΜΟΥΣΚΛΙΑ ΚΤΛ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΛΥΣΤΡΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΠΟΙΑΣ .......

ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΗΣ;
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ 150 ΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3-4 ΕΤΩΝ Η ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι κάτοικοι στην αποβάθρα Κυπαρισσίας παρόλο που το εχουν πει εκατονταδες φορες στο δήμο δεν εχει γινει τιποτα απολυτως για να λυθεί το πρόβλημα.
Απειλούν δε ότι θα προσφυγουν στο υγειονομικο κ στην δικαιοσύνη μήπως επιτελους και λυθει το προβλημα...
Να πούμε επίσης -συνεχίζουν οι κατοικοι της αποβάθρας τον προβληματισμό τους λεγοντας- ότι αν ο Δήμος δεν μπορει να λύσει επι τοσο μεγάλο χρονικό διαστημα τετοια προβλήματα αναρωτιόμαστε αν με τον Καλλικράτη όταν αυξηθούν τα όρια του δήμου πως μπορούν να λυθούν πολυ σοβαρότερα προβλήματα που θα προκύψουν στην ευρεία περιοχή...


ΣΧΟΛΙΟ
Μάλλον θα πρέπει να απαντήσουν από τον Δήμο Κυπαρισσίας για τα καταγγελλόμενα της αναγνώστριας -της οποίας το όνομα είναι στην διάθεση μας-.
Εδώ η αναγνώστρια καταγγέλλει λύματα....
Μπορείτε να μας απαντήσετε κύριοι του Δήμου Κυπαρισσίας???
Καλημέρα σας Κε Σαμπαζιώτη. Καλημέρα σας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που μας έστειλαν



Πανελλήνιες εξετάσεις: Αύριο Τρίτη τα αποτελέσματα

Αύριο ο μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Η τάση των βάσεων εμφανίζεται ..........

πτωτική σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ιδίως στη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και στις περιφερειακές σχολές ειδικά των ΤΕΙ, λόγω και της κατάργησης του περιορισμού της βάσης του δέκα.

Πάντως οι περιζήτητες σχολές αιχμής Αθήνας και Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα συνεχίσουν να κρατούν υψηλές βάσεις ή θα εμφανίσουν ελάχιστη πτώση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αύριο στην ολομέλεια το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην τελική ευθεία για την ψήφισή του μπαίνει αυτήν την εβδομάδα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αύριο Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια και την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, αναμένεται να ψηφιστεί.

Η κυβέρνηση μπαίνει σε μια δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη έχοντας υποστεί φθορές από τις εσωκομματικές εντάσεις. Για τον λόγο αυτόν, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ετοιμάζεται με μυστικότητα μια σημαντική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό με στόχο να αλλάξει το κλίμα πριν από την ψηφοφορία.

Παράλληλα γίνονται συνεχείς συσκέψεις .........

για την επεξεργασία των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που έχουν διατυπωθεί -οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας έχουν συμπήξει κοινό μέτωπο για το θέμα αυτό- αλλά συζητούνται και προτάσεις για την ομαλότερη εφαρμογή τους τούς προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με το Mega, την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται αντιπαράθεση κορυφής, καθώς στο βήμα αναμένεται να ανέβουν τόσο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολίτευση προσανατολίζεται στο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση της κομματικής πειθαρχίας που είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Για την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 50%+1 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν.

Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr από το υπουργείο Εσωτερικών.
Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο ..........

υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.

Πάντως, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί ανακόλουθος (για να διαβάσετε το ρεπορτάζ σχετικά με τη δέσμευση Παπανδρέου.

Αποτέλεσμα, κάποιοι ήδη να περιμένουν στην γωνία τον υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να του χρεώσουν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι κύκλοι αυτοί εντός ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι το κόμμα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμόσει τακτική συμμαχιών με αποτέλεσμα να χάσει πολλές εκλογικές μάχες στον β΄ γύρο, όπου όλοι θα είναι εναντίον του. Πίεζαν δε μέχρι την τελευταία στιγμή να επανέλθει το 42% μόνο για τις προσεχείς εκλογές ή, έστω, να εφαρμοστεί ένα ενδιάμεσο σύστημα, όπως αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής Διαμαντόπουλος.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Το πωλητήριο στη Wind Ελλάς και οι μνηστήρες

Το περασμένο φθινόπωρο η διαδικασία για την πώληση της Wind Ελλάς δεν οδήγησε σε κάποια αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του τρίτου σε μέγεθος τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας, με τη Weather Investments του Ναγκίμπ Σαουίρις να συνεχίζει να έχει το 100% της εταιρείας. Στη φετινή διαδικασία, όμως, η κατάσταση μοιάζει αρκετά διαφορετική. Πέρσι, η εταιρεία μείωσε τις δανειακές υποχρεώσεις της από 3,2 δισ. ευρώ σε 1,8 δισ. ευρώ.

Η μείωση μπορεί να ήταν σημαντική, αλλά .........

και πάλι το ύψος των υποχρεώσεων δεν ήταν τέτοιο που να κάνει ελκυστική τη Wind Ελλάς στα μάτια των ενδιαφερόμενων είτε πρόκειται για παρόχους είτε για funds.

Επίσης οι συνθήκες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν δικαιολογούσαν εύκολα επενδύσεις σε σχετικά ώριμες αγορές κινητής τηλεφωνίας, όπως η ελληνική.

Αν, όμως, οι δανειακές υποχρεώσεις πέσουν στα επίπεδα των 700-800 εκατ. ευρώ ή έστω κινηθούν στο 1 δισ. ευρώ, τότε γίνεται πολύ πιο ελκυστική για πολλούς επενδυτές: τόσο funds όσο και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους. Ένα σημείο που χρήζει προσοχής είναι ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος μιλά για μερική ή ολική πώληση της Wind Ελλάς.

Πακέτο

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να προτείνει να πάρει ένα μειοψηφικό ή ένα πλειοψηφικό πακέτο, αφήνοντας και τη Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία μέσα στο «παιχνίδι». Ή να δούμε ένα επενδυτικό fund να αποκτά το 51% και το μάνατζμεντ, και το υπόλοιπο 49% να περάσει στα χέρια των ομολογιούχων (κυρίως αυτών χωρίς υψηλή εξασφάλιση που αποτελούν και τον κύριο όγκο), οι οποίοι θα κεφαλαιοποιήσουν τις ομολογίες τους. Σε συνδυασμό με τη μείωση των υποχρεώσεων, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δανειακές υποχρεώσεις θα πέσουν ενδεχομένως και κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ, οπότε αν η Wind Ελλάς μέσα στην επόμενη τριετία καταφέρει να έχει ένα EBITDA στα 300 εκατ. ευρώ και άνω, τότε θα μπορούσε είτε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο ή να πουληθεί σε κάποιον τηλεπικοινωνιακό όμιλο σε εξαιρετική τιμή. Πρόκειται για ένα «υβριδικό» σενάριο που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πείραμα και για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Υποχρεώσεις

Βέβαια, ακόμη και με 1 δισ. εκατ. ευρώ υποχρεώσεις η Wind Ελλάς θα μπορούσε να είναι ελκυστική σε τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που ενδιαφέρονται για επέκταση. Εδώ και αρκετούς μήνες κυκλοφορεί στους κύκλους της τηλεπικοινωνιακής αγοράς η φήμη ότι η France Telecom ενδιαφέρεται για τη Wind Ιταλίας και τη Wind Ελλάς ή ότι ο κ. Σαουίρις θέλει να πουλήσει «πακέτο» τις δύο αυτές εταιρείες.

Οι σχέσεις των Γάλλων με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία έχουν βελτιωθεί μετά από τη συμφωνία που επετεύχθη για τον έλεγχο της αιγυπτιακής Mobinil, που ήταν και η αφορμή για να πυροδοτηθούν τα σενάρια. Όμως, η France Telecom δείχνει να προτιμά τις επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές με έμφαση την Αφρική, αποφεύγοντας τη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου κυριαρχεί η Deutsche Telekom. Σημειωτέον πως μόλις σε δύο χώρες (Πολωνία και Ρουμανία), η FT και η DT είναι ανταγωνιστές, μετά τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στη Βρετανία.

Από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς ομίλους, η ισπανική Telefonica προτιμά τη Λατινική Αμερική και ειδικά τη Βραζιλία, ενώ περιφερειακοί «παίκτες», όπως η ολλανδική KPN, η νορβηγική Telenor (παλιός γνώριμος της ελληνικής αγοράς λόγω της συμμετοχής της στην Cosmote) και η σουηδο-φινλανδική TeliaSonera, δείχνουν να έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται για επέκταση. Πριν από δύο χρόνια, η Telekom Austria, η οποία έχει έντονη παρουσία στα Βαλκάνια, θα μπορούσε να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους για τη Wind Ελλάς, αλλά και αυτή προτιμά πλέον να επικεντρωθεί στις υπάρχουσες δραστηριότητες. Το ίδιο ισχύει και για τις ρωσικές εταιρείες (MTS και Vimpelcom).

Οι ανερχόμενοι

Την τελευταία διετία οι ανερχόμενες δυνάμεις του τηλεπικοινωνιακού στερεώματος έρχονται από την Ασία. Στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης της -τότε επονομαζόμενης- ΤΙΜ, η Etisalat από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν από τους κύριους ενδιαφερόμενους, ενώ γενικότερα είναι από τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους που έχουν μεγάλη ρευστότητα και ίσως να ήθελε να κάνει το βήμα προς την Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους άλλους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους από τη Μέση Ανατολή, όπως η Zain από το Κουβέιτ, ενώ υψηλή ρευστότητα διατηρούν και ινδικοί όμιλοι, όπως η Reliance και η Bharti Airtel.

Η Vodafone

Ενα άλλο σενάριο που είχε κυκλοφορήσει σε κύκλους της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς αφορούσε τη συγχώνευση μεταξύ της Wind Ελλάς και της Vodafone. Το σενάριο μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα δημιουργούσε έναν τηλεπικοινωνιακό όμιλο που θα ήταν μεγαλύτερος από την κυρίαρχη -αυτή τη στιγμή- Cosmote. Το συγκεκριμένο σχήμα εκτιμάται ότι θα είχε περίπου το 55% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Όμως, το «σχήμα» αυτό είναι μάλλον απίθανο ότι θα έπαιρνε τις εγκρίσεις που χρειαζόταν από τις ρυθμιστικές αρχές. Και ιδίως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επ' ουδενί λόγο δεν θα ήθελε να υπάρξει περίπτωση κράτους-μέλους με δυοπώλιο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, υπάρχει και πρόσφατο παράδειγμα έστω και από χώρα που δεν ανήκει στην Ε.Ε. Τον περασμένο Απρίλιο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας απέρριψε τη συγχώνευση της Orange Swiss (θυγατρικής της France Telecom) με τη Sunrise, καθώς η νέα εταιρεία θα είχε το 60% της εκεί αγοράς κινητής τηλεφωνίας και θα υπήρχε δυοπώλιο με τη Swisscom.

O ρόλος του Ν. Σαουίρις και της νοτιοαφρικανικής ΜΤΝ

Το πιο απλό σενάριο είναι, πάντως, να παραμείνει η εταιρεία στον έλεγχο του Ναγκίμπ Σαουίρις. Μοιάζει λίγο παράδοξο, όμως, η Weather Investments που ελέγχεται από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία, παρά το γεγονός ότι ελέγχει το 100% της Wind Ελλάς, μέσω της Weather Finance III, θα κληθεί να καταθέσει και αυτή προσφορά. Κάτι που είχε γίνει και πέρσι στην προηγούμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας με τη Weather Investments να αναδεικνύεται νικητής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση ομάδας ομολογιούχων που επίσης είχαν καταθέσει πρόταση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σαουίρις δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να επενδύσει κεφάλαια στη Wind Ελλάς, αρκεί να μειώνονταν τα δάνεια. Σημειωτέον πως η Weather Investments είχε δώσει τον περασμένο Νοέμβριο περί τα 125 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική επένδυσή της για την εξαγορά της TIM Ελλάς την άνοιξη του 2007 ήταν μόλις 500 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας έχει δηλώσει ότι του αρέσει η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν είναι και έτοιμος να αλλάξει ρότα. Άλλωστε, ο όμιλός του έχει αρχίσει να επεκτείνεται με τις πιο πρόσφατες επενδύσεις να είναι στον Καναδά και τη Βόρεια Κορέα! Επιπλέον, δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση στην νοτιοαφρικανική ΜΤΝ των δραστηριοτήτων της Orascom Telecom (το 51% της οποίας ελέγχει η Weather Investments) στην Αφρική έναντι ενός ποσού που εκτιμάται ότι θα κινείτο μεταξύ 7 και 9 δισ. δολαρίων. Μία συμφωνία που θα έδινε τρομερή ρευστότητα στη Weather Investments Οι συνομιλίες ναυάγησαν λόγω της άρνησης της κυβέρνησης της Αλγερίας να συναινέσει στην πώληση της Djezzy, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής στη χώρα αυτή, που αποτελούσε και τον «πόθο» της ΜΤΝ.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι και η ΜΤΝ θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για την Ελλάδα. Ο νοτιοαφρικανικός όμιλος έχει μεν επεκταθεί, αλλά κυρίως στην αφρικανική ήπειρο.

Η πρόσφατη προσπάθεια για συγχώνευση με την ινδική Bharti Airtel δεν προχώρησε, αλλά η ΜΤΝ διαθέτει σημαντικά κεφάλαια προς επένδυση. Και ο νοτιοαφρικανικός όμιλος έχει ήδη πατήσει πόδι στην Ευρώπη, καθώς κατέχει το 51% της MTN Cyprus, της δεύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Κύπρου. Το υπόλοιπο 49% της ΜΤΝ Cyprus ανήκει στην Amaraco Holdings, μία εταιρεία συμφερόντων του Κύπριου επιχειρηματία Ν. Σιακόλου και του Έλληνα επιχειρηματία, Π. Γερμανού.

Πηγή: Ημερησία

ΝΕΒΜΑ Ft Κατερίνα Στικούδη - Εμμονή

Το νέο single των ΝΕΒΜΑ με τίτλο "Εμμονή" με την συμμετοχή της Κατερίνας Στικούδη, απο τον δίσκο "Νεβματικά Δικαιώματα"

Στίχοι: Νίκος Παυλίδης(Ισορροπιστής), Στάθης Τελειούδης (Αλχημιστής), Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico)
Μουσική: DJ Rico





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.