Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Γιατί η ελλειπής αναφορά σε ειδήσεις απο την Κυπαρισσία?

Αγαπητό Φιλιατρά News καλησπέρα.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ ελλειπή ενημέρωση για θέματα που υπάρχουν στην Κυπαρισσία.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Παράδειγμα. Ο Δήμος Κυπαρισσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι. Δεν το είδα στην σελίδα σας.
Να υποθέσω ότι αυτό είναι τυχαίο; Ή υπάρχει κάτι άλλο;
Ξέρω πως το Φιλιατρά News, ήταν από την αρχή αντίθετο με τον Καλλικράτη. Ως λαός όμως δεν νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Αν είναι δηλαδή αυτός ο λόγος.
Το αν αδικήθηκαν τα Φιλιατρά κατά καιρούς, γιατί έχουν αδικηθεί, δεν έχει να κάνει με τον λαό και τις κοινές αγωνίες που περνάμε για το αύριο.

καλώ η κακώς είμαστε κοινός δήμος τώρα και η Τριφυλία χρειάζεται φωνή μιας και τα Καλαματιανά κανάλια ενδιαφέρονται μόνο για την Καλαμάτα και δίνουν δυο με τρία λεπτά στην Τριφυλία.
Από τα τοπικά μας blog περιμένουμε να μάθουμε πράγματα.

Ελπίζω το μήνυμα μου να το δημοσιεύσετε και να μου απαντήσετε αν θέλετε.

Η απάντηση μας.

Αγαπητέ φίλε Καλησπέρα και σε σένα.

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν υπάρχει κάτι από αυτά που υποθέτεις και αναφέρεις.
Απλά δίνουμε περισσότερο βάρος σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
Όσον αφορά τον Καλλικράτη που αναφέρεις, πράγματι απο την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του σχεδίου - εκτρώματος - τερατουργήματος είμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντίθετοι με αυτό.
Αλλα έχει ο καιρός γυρίσματα..... θα τα δείτε στην πορεία.
Συμφωνώ ότι ως λαός δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.
Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα θέματα από την Κυπαρισσία.

Εκ μέρους της ομάδας διαχείρησης, Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας.

Δήλωση Χρυσοχοϊδη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη

Δήλωση για την προτοφανή βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό στο Γραφείο του έκανε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχ΄'αλης Χρυσοχοϊδης.
«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς ... οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».



Κλήρωση Τζόκερ 24/6

Ένας τυχερός που κερδίζει 5.000.000 ευρώ βρέθηκε κατά την σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

ΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες που κερδίσει 5.000.000,00 Ευρώ

5 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 65.131,22 Ευρώ

99 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

921 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

3.983 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

41.557 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

49.666 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

221.216 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Βόμβα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

UDATE 21:44

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Βόμβα που ήταν κρυμμένη σε δέμα εξερράγη το στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπασπιστής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του ........

υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία.

UPDATE 21:44

Από την βομβιστική επίθεση υπάρχει ένας νεκρός. Πρόκειται για τον Υπαστπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρίν απο λίγη ωρα ο Κος Χρυσοχοϊδης δήλωσε:

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο υπουργείο, μετά την τρομοκρατική ενέργεια με έναν νεκρό.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς ... οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Πηγή: in.gr

Εγκαινιάζεται το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020»

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης πραγματοποιείται την Πέμπτη η εκδήλωση για την ίδρυση του φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων υπουργείων και θα καταθέτει προτάσεις για την αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το φόρουμ θα αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης με στόχο την αξιοποίηση ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων και τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Οι ενεργοί πολίτες, μαζί τους ανθρώπους της .......

έρευνας και της τεχνολογίας, τις επιχειρήσεις του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχουν ως στόχο να καταθέτουν προτάσεις που να συμβάλλουν στο ψηφιακό μέλλον της χώρας, εξηγεί η ανακοίνωση του Φόρουμ.

Οι προτάσεις θα αφορούν τους θεματικούς τομείς: Κοινωνία-Καθημερινότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση–Διακυβέρνηση, Καινοτομία–Έρευνα και Παιδεία-Πολιτισμός.

Η εκδήλωση της Πέμπτης πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Intercontinental. Ομιλίες δίνουν η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Νίκος Σηφουνάκης, υφυπουργός Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων, και ο Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020» τελεί υπό την αιγίδα των τριών αυτών υπουργείων καθώς και των υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πορεία για τον Σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έδωσαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.

Κατά τη συνέντευξη τύπου το λόγο έλαβε ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Δράκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Νίκος Κουτσούκης, ο Νομάρχης Αργολίδος κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, η Αντινομάρχης Αρκαδίας κα Χαρά Τσιώλη, ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντινομάρχης Ηλείας κ. Ευγένιος Μπαλκάμος, ο κ. Σπύρος Φασούλας από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμων Αθήνας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο κ. Γιώργος Νάθενας από τη ΜΚΟ ‘Δίκτυο-Επιβάτης’, ο Δήμαρχος Θουρίας κ. Γιώργος Σκαλαίος, ο κ. Κωνσταντίνος Προύσαλης από το σύλλογο φίλων σιδηροδρόμων Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καλαμάτας κ. Γιώργος Καραμπάτος και ο κ. Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής μειοψηφίας της ΝΑ Μεσσηνίας.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές εξέφρασαν την ριζικά αντίθετη άποψή τους με .........

κάθε απόφαση περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων Πάτρας – Καλαμάτας και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Διατύπωσαν την απαίτηση για τη διατήρηση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, για την κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου, για την επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα και για τη στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου. Σημειώθηκε, δε, η εκτίμηση του ότι αποτελεί μέγα σκάνδαλο η μη ολοκλήρωση, μετά από 88 μήνες, της «ανακαίνισης» της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι αυτό θα γίνει σε 18 μήνες.

Στη συνέχεια, το σύνολο του κόσμου που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, προχώρησε σε πορεία προς τη Βουλή. Αντιπροσωπεία της επιτροπής επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης, το ίδιο ψήφισμα απεδόθη και στον κ. Γιώργο Κωστούρο, Δ/ντη Γραφείου του Υπουργού κ. Ρέππα.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις :
«Η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηρόδρομου επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα του Εθνικού μας Κοινοβουλίου. Το βασικό αίτημά μας είναι να μη σταματήσει η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη προαστιακών – τοπικών – περιφερειακών δρομολογίων και να συνεχίσουν τα δρομολόγια με το εθνικό μας κέντρο. Παράλληλα, πρέπει να αναπτυχθούν μελέτες κανονικοποίησης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. Κατά την άποψή μας, μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν το οικολογικό αυτό μέσο να συνεχίσει να λειτουργεί και να βοηθά την Πελοποννησιακή κοινωνία και την αναπτυξιακή πορεία του Μοριά μας».

Το Ψήφισμα

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) είμαστε ριζικά αντίθετοι με κάθε απόφαση περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων Πάτρας – Καλαμάτας και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Δεδομένου ότι το συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του τεράστιου ελλείμματος του οργανισμού του ΟΣΕ οφείλεται σε ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τον οργανισμό, αλλά και σε παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές, θεωρούμε εξαιρετικά άδικη την επιλογή για περικοπές δρομολογίων. Διότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστή κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Είναι γνωστό ότι για τον ίδιο όγκο μεταφορών ο σιδηρόδρομος απαιτεί 7 φορές λιγότερη ενέργεια, έχει 16 φορές λιγότερα ατυχήματα και 10 φορές λιγότερη ρύπανση από τα αυτοκίνητα.

Εκτιμούμε ότι αποτελεί μέγα σκάνδαλο η μη ολοκλήρωση μετά από 88 μήνες της «ανακαίνισης» της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι αυτό θα γίνει σε 18 μήνες. Συνεπώς είναι τεράστιες οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του σιδηρόδρομου, ιδιαίτερα από το 2003 μέχρι σήμερα.
Απαιτούμε:

Α. Γενικά
1. Τη διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
2. Την επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν τον Αύγουστο του 2009.
3. Να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Β. Κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου
1. Ζητούμε άμεση προώθηση της απόκτησης μελετητικής ωριμότητας για τη γραμμή κανονικού πλάτους Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και στη συνέχεια κατασκευή όλου του δυτικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
2. Ζητούμε άμεσα την προώθηση των μελετών κανονικοποίησης της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα και την κατασκευή των τμημάτων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Γ. Επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα
1. Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα και να τεθεί σε λειτουργία με 5 δρομολόγια χωρίς βραδυπορίες. Επίσης να γίνει ανακαίνιση στο Πύργος – Κυπαρισσία – Ζευγολατιό.
2. Να κλείσουν όλες οι επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος της γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Ολυμπία – Καλαμάτα και στα τοπικά δρομολόγια, οι οποίες επηρεάζουν και την ασφάλεια και την ταχύτητα. Να κατασκευαστεί άμεσα σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, καθώς και να γίνει τοποθέτηση παντού αυτόματων ηχοφωτεινών συστημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.
3. Να γίνει άμεσα προμήθεια σύγχρονου μετρικού τροχαίου υλικού μεσαίων αποστάσεων με κλιματισμό.
4. Να γίνει άμεση αναβάθμιση του μηχανοστασίου Καλαμάτας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού της Πελοποννήσου.
5. Να προωθηθεί το θέμα του τουριστικού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και η σύνδεσή του με όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία π.χ. η διαδρομές Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Αρχαία Ολυμπία και Καλαμάτα – Μυκήνες – Επίδαυρος – Ναύπλιο να καθιερωθούν ως πολιτιστικές διαδρομές της Πελοποννήσου.

Δ. Στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου
1. Να επαναλειτουργήσουν όλα τα προαστιακά δρομολόγια από Καλαμάτα – Μεσσήνη και Καλαμάτα – Κυπαρισσία, καθώς και από Πύργο μέχρι Πάτρα και Κυπαρισσία, επίσης τα προαστιακά δρομολόγια της Κορίνθου και του Άργους.
2. Να διευρυνθούν τα προαστιακά με περιφερειακή αντίληψη από Καλαμάτα προς Πύργο και Τρίπολη και από Κόρινθο και Άργος προς Τρίπολη και από Πύργο προς Πάτρα.
3. Να δρομολογηθούν για τα προαστιακά σύγχρονα, μικρά και ευέλικτα τρένα.
Τονίζουμε ότι η Πελοπόννησος, όπως και όλη Ελλάδα, έχει όσο ποτέ ανάγκη από ένα ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που θα λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από σκανδαλώδεις συμβάσεις και θα υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, με την διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου σιδηροδρομικού δικτύου.

To όραμά μας είναι η Καλαμάτα να μην είναι το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του V της Πελοποννήσου, αλλά το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του ενιαίου V της Ελλάδας που θα ξεκινάει από Ηγουμενίτσα από τη μία πλευρά και η άλλη από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.
Απαιτούμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα ο πλήρης και ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου στο V της Πελοποννήσου είναι έργο ευρωπαϊκό εθνικής και όχι περιφερειακής σημασίας.
Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε να υπάρξει στήριξη στον αγώνα μας και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.
Τέλος τονίζουμε και πάλι ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την κατάργηση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Στον «πάγο» τα δάνεια το 2009

Πιο «σφιχτή» έγινε η πολιτική δανειοδότησης των ελληνικών τραπεζών το 2009 λόγω της κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή χαμηλότερη ήταν και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τις τράπεζες-μέλη της, προκύπτει ότι «οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυστηρές κατά τη χορήγηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, με στόχο τη σταδιακή βελτίωση του χαρτοφυλακίου των δανείων τους προς τα νοικοκυριά».

Ειδικότερα, το 2009 σε σχέση με το ........

2008, για όλες τις κατηγορίες δανεισμού προς νοικοκυριά, χαμηλότερα διαμορφώθηκαν τα ποσοστά εγκρίσεων, σε επίπεδο μεμονωμένων τραπεζών, ως ποσοστό του συνόλου των αιτήσεων χορήγησης δανείων στο σύνολό τους.

Εξαίρεση τα καταναλωτικά

Εξαίρεση αποτέλεσαν τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφάλιση, στα οποία παρουσιάστηκε οριακή αύξηση του ανώτατου ποσοστού εγκρίσεων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, το χαμηλότερο ποσοστό εγκρίσεων, για την συγκεκριμένη κατηγορία δανεισμού, περιορίστηκε σημαντικά κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο λόγος συνολικών πιστώσεων προς το ΑΕΠ εξακολούθησε να είναι για την Ελλάδα και το 2009 από τους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 και της Ευρωζώνης. Αντίθετη τάση παρατηρείται στον λόγο των λοιπών δανείων προς νοικοκυριά έναντι του ΑΕΠ.

Β. Ράπανος: «Ξεπεράσαμε τις δύσκολες ημέρες»

Αντοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κρίση διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Β. Ράπανος κατά την παρουσίαση της έρευνας, την οποία απέδωσε αφενός στην περιορισμένη έκθεση σε κινδύνους και αφετέρου στην ισχυρή κεφαλαιακή βάση των ελληνικών τραπεζών και την προληπτική εποπτεία των κεντρικών τραπεζών (ΤτΕ και ΕΚΤ).

Οι τράπεζες «μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΤ, λέγοντας επίσης ότι προχώρησαν έγκαιρα στην αύξηση των προβλέψεών τους έναντι επισφαλών απαιτήσεων και ακολούθησαν πολιτική συνετούς διαχείρισης των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται στην τρέχουσα συγκυρία.

Σχετικά με τις μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου, ο Β.Ράπανος επισήμανε τρεις πτυχές: Ο κλάδος πρέπει να συνεχίσει να παραμένει σταθερός, με ικανοποιητικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και επαρκή ρευστότητα καθώς και να βοηθά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2009 και η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και να διοχετεύσει την ιδιωτική αποταμίευση στις πιο αποδοτικές χρήσεις.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Εκλογές στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα που βγήκαν μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας είναι:

ΨΗΦΙΣΑΝ 177
ΛΕΥΚΑ 7
ΑΚΥΡΑ 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 92
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 77

Τις επόμενες ημέρες οι νεοεκλεγέντες θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Στη λεωφόρο Συγγρού μετακομίζει η Νέα Δημοκρατία. Τέλος η Ρηγίλλης

Μετακομίζει από τον Σεπτέμβριο η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαταλείπει το νεοκλασσικό κτήριο, όπου σταγαζόταν από το 1975, στην οδό Ρηγίλλης, και μεταφέρεται σε κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας.

Το νέο κτήριο θα λύσει προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετώπιζαν όσοι εργάζονταν καθημερινά στη Ρηγίλλης, κτήριο ιδιοκτησίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που είχε ενοικιασθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης θα ..........

στεγάζει πιθανότατα στο εξής το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ιστορικό αρχείο του κόμματος.

Εκεί θα διατηρήσει γραφείο και ο πρόεδρος της ΝΔ, όπου θα έχει επαφές με ξένους κυρίως ηγέτες, λόγω εγγύτητας στο κέντρο της Αθήνας.

Πορεία στη Βουλή κατά της κατάργησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο

Πορεία προς τη Βουλή ενάντια στην κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο διοργάνωσαν σήμερα η η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Φθάνοντας στη Βουλή κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνονται: η διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, η επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν το 2009, η διατήρηση του προσωπικού για τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρόμου, η κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου, η κατασκευή των .....

τμημάτων Κόρινθος- Άργος-Ναύπλιο και Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία, η επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη-Καλαμάτα, καθώς και τη στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανδρέας Βγενόπουλος: «Όχι» στο τελεσίγραφο του Γ. Βαρδινογιάννη

Αρνητικός ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην 48ωρη προθεσμία που του άφηνε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας σαφή την πρόθεσή του μια ενδεχόμενη αγοραπωλησία να γίνει με τους δικούς του όρους.

Συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε διορίες 48 ωρών, τονίζει με απαντητική του επιστολή ο ισχυρός άνδρας της MIG, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαπραγματεύσεις με κοινά αποδεκτούς όρους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:......

Γιάννη,

Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας.

Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της.

Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει. Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέϊτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.

Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική.

Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης Προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»


Πηγή: gazzetta.gr

Στις 7 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου».



Λευτέρης Αρβανίτης: Στόχος του Αρη είναι να παρεμβαίνει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και να οδηγεί τα παιδιά στον Αθλητισμό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο τους λόγους και τον τρόπο που λειτουργεί μια γυναικεία ακαδημία, που έκαναν τον Άρη να δημιουργήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Άρη κος Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο κος Αρβανίτης βρέθηκε στα Φιλιατρά ακολουθώντας την αποστολή του Άρη λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παμπελλοπονησιακού τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά και δέχτηκε ευγενικά να μας μιλήσει για τον ερασιτέχνη Άρη και τις δραστηριότητες του αλλά και γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί τόσο στην βόρεια Ελλάδα.

Ας δούμε τι μας είπε ο κος Αρβανίτης για τον Άρη


Θα ήθελα να μου πείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα γυναικείο τμήμα. Λαμβανομένου υπ όψιν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό άθλημα.

Γενικά εμείς σαν ερασιτέχνης, έχουμε σαν στόχο πρώτα απ όλα να παρεμβαίνουμε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης με το να μαζεύουμε αγόρια και κορίτσια και να τα οδηγούμε προς τον Αθλητισμό.
Είναι ένας δρόμος τον οποίο θεωρούμε σωστό, πέρα από άλλες ασχολίες που ίσως αργότερα τους δημιουργούσαν προβλήματα.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διότι ναι μεν είναι κατ’ εξοχήν Ανδρικό άθλημα αλλά όπως βλέπουμε στην Ευρώπη ειδικά και οι γυναίκες ασχολούνται και τους αρέσει.
Εφόσον τους αρέσει, γιατί να μην αθληθούν κι όλας.

Θα μπουν μέσα στο γήπεδο, θα κοινωνικοποιηθούν μέσα σε ένα χώρο αθλητικό, και όχι μέσω του facebook ή του Twitter. Θεωρούμε δηλαδή ότι είναι μια καλή διέξοδος, για κοριτσάκια τα οποία είναι δυναμικά, και τους αρμόζει ένα δυναμικό άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο που είναι κατ’ εξοχήν ανδρικό, αλλά ωστόσο αρέσει πολύ στις γυναίκες.

Παρατηρούμε στην Θεσσαλονίκη αλλά και γενικά στην Βόρεια Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο να έχει αναπτυχθεί περισσότερο από ότι την υπόλοιπη. Εσείς που πιστεύετε ότι υπερτερείτε σε σχέση με την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη, κλπ και έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Πιστεύω ότι υπερτερούμε στο ότι ασχολούμαστε πάρα πολύ με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικός αθλητισμός. Η ενασχόληση αυτή φέρνει κάποιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην βόρεια Ελλάδα. Ασχολούμαστε περισσότερο και οι παράγοντες και οι γονείς αλλά και οι κοινωνίες είναι λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλον, έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, και έτσι αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που μέσα σε αυτόν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εντάσσεται και το γυναικείο ποδόσφαιρο που είναι κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικό. Δεν είναι επαγγελματικό στην χώρα μας.

Πόσα χρόνια υπάρχει το γυναικείο τμήμα του Άρη;

Είναι η τρίτη χρονιά η περίοδος που διανύουμε 2010 – 2011, και η ακαδημία –η ομάδα που ήρθε να παίξει τώρα δηλαδή, είναι η δεύτερη χρονιά και είμαστε ακόμα στα σπάργανα. Είμαστε στην ανάπτυξη δηλαδή. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό, γιατί ασχολούμαι με τις ακαδημίες του Άρη έντεκα χρόνια, στο basket περισσότερο βέβαια, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και το ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Άρη βγήκαν πολύ μεγάλοι παίκτες. Γκάλης Γιαννάκης, Παίκτες που δόξασαν την Ελλάδα κατακτώντας το Eurobasket 87. Από τον Άρη ξεκίνησαν.

Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο, ένα πολύ κρίσιμο αθλητικό μέγεθος για την χώρα ολόκληρη, έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό, διατηρεί πάρα πολλά τμήματα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπωλ, ανδρικά και γυναικεία, πόλο ανδρικά και γυναικεία, σε όλα τα επίπεδα. Από Ακαδημίες μέχρι τα τμήματα που αγωνίζονται στην Α1. Έχουμε 2.000 αθλητές που είναι στο κομμάτι του Άρη και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Άρης έχει προσφέρει πολλά. Δεν είναι μόνο ο Γκάλης, ο Γιαννάκης είναι και ποδοσφαιριστές και πάρα πολύς κόσμος.

Να διευκρινίσω ότι ανέφερα Γκάλη και Γιαννάκη γιατί μέσα από την ομάδα του Άρη βγήκαν αυτοί οι δυο μεγάλοι παίκτες οι οποίοι με την Εθνική ομάδα κατέκτησαν το Eurobasket το 1987.

Αυτό που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο σε όλους μας εκείνη η ομάδα είχε βγει η ομάδα του 20ου αιώνα. Αλίμονο να μην τους θυμόμαστε ακόμα και εμείς που τους έχουμε ζήσει. Αυτό μεταλαμπαδεύουμε στα νέα παιδιά, το τι άνθρωποι ήταν αυτοί και τι πρόσφεραν στην χώρα και στο basket αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Oικονομικά τι κόστος μπορεί να έχει ένα τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου Κε Αρβανίτη; Και το ρωτάω σε εσάς καθώς έχετε την σχετική εμπειρία στο θέμα, γιατί την παρούσα συνέντευξη θα την διαβάσουν και άλλοι παράγοντες από άλλες ομάδες . Ποιο θα ήταν το κίνητρο που θα τους προτείνατε για να δημιουργήσουν μια γυναικεία ομάδα;

Κατ’ αρχήν να το χωρίσουμε σε δύο κομμάτια. Την ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία, και τις ακαδημίες. Είναι δυο διαφορετικά κόστη.
Η γυναικεία ομάδα για την οποία θα μιλήσω πρώτα έχει το κόστος που έχει μια κανονική ομάδα. Δηλαδή προπονητή, ρουχισμό, γήπεδα, ιατροφαρμακευτικά γιατρούς, αθλητικό υλικό, γυμναστές, όλα αυτά έχουν ένα "Χ" Κόστος.
Εάν η ομάδα αγωνίζεται την Α΄ Εθνική κατηγορία, όπως είναι ο Άρης ας πούμε, και ένα μικρό χαρτζιλίκι που δίνεται στις αθλήτριες περισσότερο σε μορφή οδοιπορικών. Το κόστος είναι περίπου στις 30.000 ευρώ τον χρόνο για την γυναικεία ομάδα.
Οι ακαδημίες είναι αυτοσυντηρούμενες. Δηλαδή εγγράφονται τα παιδιά στον σύλλογο, οι γονείς δίνουν μια συνδρομή για τα μικρά παιδάκια τα οποία αγωνίζονται, και αυτή η συνδρομή, αυτομάτως απορροφάται και πληρώνονται οι προπονητές, ο ρουχισμός των παιδιών και όλα αυτά.

Δεν το έχετε μετανιώσει που έχετε δημιουργήσει γυναικεία ομάδα.....

Όχι. Όχι δεν το έχουμε μετανιώσει. Εμείς θέλουμε σε όλα τα αθλήματα ο Άρης να είναι παντού. Θέλουμε σε όλα τα αθλήματα να έχουμε τμήματα. Να έρχεται κόσμος να φοράει την φανέλα του Άρη. Να μαθαίνει τι σημαίνει Άρης για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, να γνωρίζει την ιστορία του συλλόγου, και όλα αυτά να δημιουργούν μελλοντικούς φιλάθλους, που θα πάνε να καθίσουν στην κερκίδα και να υποστηρίζουν την ομάδα. Δεν το έχουμε μετανιώσει καθόλου. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε αυτό το τμήμα και ελπίζω να τα καταφέρουμε μέσα σε αυτήν την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, να το συντηρούμε σε μια αξιοπρεπή κατάσταση.

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα νομίζετε ότι θα ήταν εύκολο –από την οποιαδήποτε ομάδα- να κάνει ένα μικρό τμήμα γυναικείο; Μια ακαδημία…. Γιατί όλα ξεκινάνε από τις υποδομές. Την ακαδημία για να φτάσουμε στο γυναικεία μεγάλη ομάδα. Όπως γίνεται με ένα οικοδόμημα. Βάζεις τις βάσεις της οικοδομής για να πας παραπάνω και να χτίσεις το οικοδόμημα. Και στην προκειμένη περίπτωση την ομάδα.

Η σωστή διαδικασία είναι αυτή που είπατε. Να γίνουν οι ακαδημίες στις οποίες θα πατήσουν οι ομάδες για να κάνουν την μεγάλη ομάδα. Θα ξεκινήσουν από τις ακαδημίες, θα μεγαλώσουν θα γίνουν άντρες ή γυναίκες αντίστοιχα και θα πάνε να παίξουν στο ανδρικό ή το γυναικείο τμήμα του Άρη ή της οποιαδήποτε ομάδας.
Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι δύσκολο να δίνουν την συνδρομή τους σε ένα σύλλογο για να αθλείται το παιδί τους.
Ωστόσο αν υπάρχει διάθεση και μεράκι από παράγοντες –τους εφόρους δηλαδή των τμημάτων- αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί, θα πετύχει και θα φτιάξει μια καλή ομάδα και νομίζω ότι με τις συνδρομές των γονέων θα μπορέσει στην αρχή αν το συντηρήσει. Όσο βλέπουν οι γονείς ότι υπάρχει σωστή δουλειά, τα παιδιά τους χαίρονται κατ’ αρχήν, αθλούνται, γυμνάζονται, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά και έτσι γίνεται μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα να φτιάξεις μια ακαδημία ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή μια ακαδημία βόλεϊ ή ακόμα και μια ακαδημία κολύμβησης.
Έτσι και αναπτύσσεται, μεγαλώνουν τα παιδιά, πάνε σε εθνικέ κατηγορίες κλπ εκεί το πράγμα δυσκολεύει.

Όταν σας προτάθηκε αυτό το τουρνουά πως είδατε το ενδεχόμενο αυτό να ταξιδέψετε τόσα χιλιόμετρα να συναντήσετε τους παράγοντες της Εράνης και να γίνει το τουρνουά πραγματικότητα;

Χαρήκαμε πάρα πολύ με την ιδέα , θελήσαμε να έρθουμε για να γνωριστούμε να έρθει η ομάδα του Άρη να την δουν εδώ οι άνθρωποι να κάνουμε καινούριες γνωριμίες και γιατί όχι να προσκαλέσουμε κι εμείς τις ομάδες στην Θεσσαλονίκη να παίξουμε σε ένα δικό μας τουρνουά, και γιατί όχι να ξαναέρθουμε αν μας καλέσουν και πάλι. Αυτό είναι χαρά μας να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπάνε τον Αθλητισμό, αγαπάνε αυτό που κάνουν και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, γιατί ο Αθλητισμός ενώνει πάνω απ όλα και αυτό ακριβώς γίνεται σε αυτό το τουρνουά. Θα έρθουμε, θα γνωριστούμε με ανθρώπους και να ενωθούμε όλοι μαζί μέσα απο αυτό το τουρνουά.

Προφανώς θα γνωρίζετε τον Νίκο τον Λυμπερόπουλο τον Νίκο Φρούσο και άλλους αθλητές που έχουν βγει από τα σπλάχνα της Εράνης και καταλαβαίνετε ότι σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν καλές υποδομές

Το γνωρίζουμε όπως γνωρίζουμε και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο που έπαιζε στον Άρη και κατάγεται από εδώ, και ήταν και ένας λόγος που είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι για το ότι ήρθαμε εδώ να σας δούμε.
Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, το τουρνουά θα είναι επιτυχημένο και ότι και αν συμβεί θα λυθεί με καλή διάθεση και πιστεύω ότι θα περάσουν τα παιδιά καλά, και εμείς.

Θα αποκτήσουν και εμπειρία με αυτό το τουρνουά....

Καθετί που γίνεται για πρώτη φορά έχει κάποιες ατέλειες οι οποίες διορθώνονται την επόμενη φορά.

Άρης Γεννιέσαι ή γίνεσαι;;;

Άρης γεννιέσαι.

Γιατί Άρης δεν γίνεσαι;

Γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία ιδρύθηκε την 25η Μαρτίου του 1914. Σημαδιακή ημερομηνία για τον Ελληνισμό.
Τότε η Θεσσαλονίκη ήταν πολυπολιτισμική, υπήρχε μόνο ο Ηρακλής ο οποίος ήταν οι αριστοκράτες της πόλης. Ο Άρης ένωσε όλη την κοινωνία και όλους εκείνους τους πολιτισμούς Αρμένιους, εβραίους.
Πρέπει να ανοίγεις την αγκαλιά σου για να βάλεις μέσα όλους αυτούς. Γι αυτό λέω ότι Άρης γεννιέσαι δεν γίνεσαι.

Τελειώνοντας την συνέντευξη με τον Κο Αρβανίτη ο κος Κίτσος μας είπε: Γράψε στο τέλος την φράση που αντιπροσωπεύει τον Άρη.

ΓΙΝΕ ΑΡΗΣ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ !!!

Φιλιατρά News

H παρούσα συνέντευξη δημοσιεύθηκε και στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" της 24ης Ιουνίου σελίδα 29.

Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομίας για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου

Οδηγίες, διευκρινίσεις και ενδεικτικά παραδείγματα σχετικά με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται, με το άρθρο 4 του ν.3845/2010 αυξάνονται από 01.07.2010 οι συντελεστές ΦΠΑ (με εξαίρεση τα βιομηχανοποιημένα καπνικά προϊόντα, για τα οποία οι νέοι συντελεστές ισχύουν από 03.05.2010).
Οι νέοι συντελεστές Φ.Π.Α. διαμορφώνονται ως εξής:

α) ο κανονικός συντελεστής από 21%, αυξάνεται σε 23%,

β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α. από 10%, αυξάνεται σε 11%,

γ) ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α. από 5%, αυξάνεται σε 5,5%.

Ακολούθως, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές οι οποίοι ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4% .

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι σε οποιοδήποτε στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από την 01.07.2010 και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται με ημερομηνία από την 01.07.2010 και εφεξής και αφορούν σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2010.

Αντίθετα, στην περίπτωση έκδοσης «Ειδικού Ακυρωτικού Στοιχείου» (βάσει των διατάξεων του άρθρου 23, παραγρ. 2ε΄ του Κ.Β.Σ.), ο Φ.Π.Α. θα υπολογίζεται με τον συντελεστή που εφαρμόσθηκε κατά την έκδοση του προς ακύρωση στοιχείου, με δεδομένο ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω, το υπουργείο παραθέτει τα ακόλουθα παραδείγματα:

► Επιχείρηση στις 04.06.2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή Φ.Π.Α. 21% και το τιμολόγιο δεν εκδόθηκε άμεσα (04.06.2010). Στο τιμολόγιο πώλησης που θα εκδοθεί με ημερομηνία έκδοσης από 01.07.2010 και μετά, θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

► Επιχείρηση την 01.06.2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή Φ.Π.Α. 21%. Εφόσον το Τιμολόγιο Πώλησης:

• εκδοθεί μέχρι 30.06.2010 θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 21% ανεξάρτητα του τρόπου έκδοσής του (χειρόγραφα ή μηχανογραφικά),

• εκδοθεί, χειρόγραφα ή μηχανογραφικά, την 1η Ιουλίου 2010 (καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση του τιμολογίου) ή μέχρι την 16η Ιουλίου με ημερομηνία όμως έκδοσης την 1η Ιουλίου 2010, θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 23%.

► Επιτηδευματίας βάσει σύμβασης υπογραφείσας στις 12.04.2010, ανέλαβε εκτέλεση δημοσίου έργου. Στη σύμβαση αναγράφεται ότι το έργο επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 21%. Το έργο πιστοποιείται στις 20.07.2010. Στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 23%.

► Κατά το μήνα Ιούνιο 2010 πραγματοποιήθηκαν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή πωλήσεις αγαθών για λογαριασμό τρίτου, που υπάγονταν σε Φ.Π.Α. 21%. Στο Τιμολόγιο ή στην Εκκαθάριση που μπορεί να εκδοθεί μέχρι 15.07.2010, με ημερομηνία 30.06.2010 (τελευταία ημέρα του Ιουνίου), θα υπολογισθεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 21%.

► Εταιρεία στις 04.06.2010 πραγματοποίησε, με έκδοση Τιμολογίου-Δελτίου Αποστολής, πώληση αγαθών σε πελάτη της με συντελεστή Φ.Π.Α. 10%. Στις 02.07.2010 επιστρέφονται τα αγαθά λόγω ελαττώματος. Στο πιστωτικό τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογισθεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 11%.

► Επιχείρηση στις 28.06.2010 αποστέλλει με Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής αγαθά σε πελάτη της, αξίας 2.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 21% (420 ευρώ). Λόγω άρνησης του πελάτη της να τα παραλάβει, τα αγαθά επιστρέφονται στις 02.07.2010 και η επιχείρηση εκδίδει «Ειδικό Ακυρωτικό Στοιχείο», στο οποίο θα πρέπει να αναγράψει τα ίδια ποσά, δηλαδή: αξία 2.000 ευρώ και Φ.Π.Α. 21% (420 ευρώ).

Σημειώνεται επίσης, πως για συναλλαγές που θα τιμολογηθούν από 01.07.2010 και μετά, θα πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο Φ.Π.Α. υπολογισμένος με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και αν τα φορολογικά στοιχεία εκδόθηκαν εσφαλμένα με τους παλαιούς συντελεστές. Στην τελευταία αυτή περίπτωση και εφόσον πρόκειται για χονδρικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικού τιμολογίου με την -κατά τα παραπάνω- διαφορά του Φ.Π.Α.

Οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α. θα ισχύουν από 01.07.2010 με βάση τα παραπάνω για όλες τις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών, μη εξαιρούμενων των πωλήσεων φαρμάκων (όπως διευκρινίσθηκε με την ΠΟΛ 1076/31.05.2010).

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων και των φορολογικών ταμειακών μηχανών στους νέους συντελεστές, ισχύ έχουν οι οδηγίες που παρασχέθηκαν στα πλαίσια της ΠΟΛ 1018/06.03.2010, ενώ με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα παρασχεθούν διευκρινίσεις σχετικές με τον τρόπο υποβολής των περιοδικών και εκκαθαριστικών δηλώσεων μετά την αύξηση των συντελεστών του φόρου

Χωρίς τον Ρεχάγκελ επέστρεψε η Εθνική

Χωρίς τον Οτο Ρεχάγκελ, που παρέμεινε στη Νότια Αφρική μαζί με την οικογένειά του για να παρακολουθήσει αγώνες του Μουντιάλ, επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Οι διεθνείς προτίμησαν να μην κάνουν δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, επιβεβαίωσε ότι έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του Γερμανού προπονητή (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834776 ), χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, που υποδέχθηκε την αποστολή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνεχάρη τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ενώ έκανε αναφορά και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας επέστρεψαν με ........

απευθείας πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μαζί τους ταξίδεψαν ο πρόεδρος και οι παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, φίλαθλοι, συγγενείς των ποδοσφαιριστών και τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής.

Η πτήση διήρκεσε περίπου εννιά ώρες και σε αυτή οι Έλληνες διεθνείς είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά και να υπογράψουν εκατοντάδες αυτόγραφα σε όσους τους ζητούσαν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής αφίχθη στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών στις 09:30.

Σ. Πιλάβιος: Εχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση

Επιβεβαιώσε ουσιαστική ο Σοφοκλής Πιλάβιος, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από τη Νότια Αφρική, ότι ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.

«Εχουμε πάρει την απόφασή μας, έχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση και ήδη έχουμε κάνει κάποιες πρώτες επαφές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Σήμερα έγινε ένα άτυπο συμβούλιο επί αφρικανικού εδάφους, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ελλάδα, σε κανονικό Δ.Σ.».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις ...........

αξιοποίησης του Οτο Ρεχάγκελ σε άλλο πόστο, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο απολογισμός και η συνολική αποτίμηση του έργου του Γερμανού προπονητή. «Φεύγουμε με ανάμικτα συναισθήματα από τη Νότια Αφρική, θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία της εθνικής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Βαριά η κληρονομιά Ρεχάγκελ

Εξελίξεις στο θέμα του προπονητή της Εθνικής προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, σε δηλώσεις του από το Γιοχάνεσμπουργκ λίγο πριν την αναχώρηση του ιδίου και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ.

Όπως τόνισε, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις μεταξύ των ανθρώπων της ομοσπονδίας «και θα γίνουν το ίδιο και στην Ελλάδα για να τελειώσουμε συντομότατα το θέμα αυτό».

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι τα ονόματα των υποψηφίων αντικαταστατών του Ότο Ρεχάγκελ, πριν υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Γερμανός τεχνικό, τόνισε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δυο πλευρές. Εμείς χρωστάμε πάρα πάρα πολλά πράγματα στον άνθρωπο αυτόν και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με τις καλύτερες ευχές. Μας αφήνει βαριά κληρονομιά».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της Εθνικής στο Μουντιάλ, χαρακτήρισε επιτυχία «το ότι φεύγουμε στεναχωρημένοι», γιατί όπως εξήγησε «δεν νομίζω κανείς ότι θα μας έλεγε πριν το Μουντιάλ πως το τρίτο παιχνίδι μέχρι το 77ο λεπτό διεκδικώντας την πρόκριση. Και όμως έτσι έγινε. Εν πάσει περιπτώσει το ποδόσφαιρο αυτό είναι».

Από την άλλη, όμως, δεν θέλησε να σχολιάσει τι θα γινόταν, αν η Εθνική είχε παρουσιαστεί καλύτερη με την Νότια Κορέα, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορείς να πεις στο ποδόσφαιρο, πως αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς του πρώτου παιχνιδιού, προσθέσεις και του δεύτερου, θα περνούσαμε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια των διοργανωτών για να φέρουν εις πέρας αυτό το Μουντιάλ, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών».

Το απόγευμα έρχεται μια μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη.

Μια μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Γραμματέα του Ερασιτέχνη Αρη Θεσσαλονίκης κο Λευτέρη Αρβανίτη, έρχεται σήμερα το απόγευμα στο Φιλιατρά News.

Την βάζουμε σήμερα στο blog αφού πρώτα δημοσιεύθηκε -σήμερα- στην εφημερίδα "Θάρρος" όπως κάναμε και με το ρεπορτάζ του διήμερου τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου αλλά και με την αποκλειστική συνέντευξη της προπονήτριας του γυναικείου τμήματος του Αρη Κας Μαρίας Νιτσοπούλου, θέλοντας έμπρακτα να την ευχαριστήσουμε για τις τόσες και τόσες δημοσιεύσεις θεμάτων μας στις σελίδες της και μάλιστα με αναφορά πηγής το Φιλιατρά News.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.