Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σ. Πιλάβιος: Εχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση

Επιβεβαιώσε ουσιαστική ο Σοφοκλής Πιλάβιος, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από τη Νότια Αφρική, ότι ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.

«Εχουμε πάρει την απόφασή μας, έχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση και ήδη έχουμε κάνει κάποιες πρώτες επαφές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Σήμερα έγινε ένα άτυπο συμβούλιο επί αφρικανικού εδάφους, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ελλάδα, σε κανονικό Δ.Σ.».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις ...........

αξιοποίησης του Οτο Ρεχάγκελ σε άλλο πόστο, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο απολογισμός και η συνολική αποτίμηση του έργου του Γερμανού προπονητή. «Φεύγουμε με ανάμικτα συναισθήματα από τη Νότια Αφρική, θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία της εθνικής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Βαριά η κληρονομιά Ρεχάγκελ

Εξελίξεις στο θέμα του προπονητή της Εθνικής προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, σε δηλώσεις του από το Γιοχάνεσμπουργκ λίγο πριν την αναχώρηση του ιδίου και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ.

Όπως τόνισε, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις μεταξύ των ανθρώπων της ομοσπονδίας «και θα γίνουν το ίδιο και στην Ελλάδα για να τελειώσουμε συντομότατα το θέμα αυτό».

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι τα ονόματα των υποψηφίων αντικαταστατών του Ότο Ρεχάγκελ, πριν υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Γερμανός τεχνικό, τόνισε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δυο πλευρές. Εμείς χρωστάμε πάρα πάρα πολλά πράγματα στον άνθρωπο αυτόν και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με τις καλύτερες ευχές. Μας αφήνει βαριά κληρονομιά».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της Εθνικής στο Μουντιάλ, χαρακτήρισε επιτυχία «το ότι φεύγουμε στεναχωρημένοι», γιατί όπως εξήγησε «δεν νομίζω κανείς ότι θα μας έλεγε πριν το Μουντιάλ πως το τρίτο παιχνίδι μέχρι το 77ο λεπτό διεκδικώντας την πρόκριση. Και όμως έτσι έγινε. Εν πάσει περιπτώσει το ποδόσφαιρο αυτό είναι».

Από την άλλη, όμως, δεν θέλησε να σχολιάσει τι θα γινόταν, αν η Εθνική είχε παρουσιαστεί καλύτερη με την Νότια Κορέα, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορείς να πεις στο ποδόσφαιρο, πως αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς του πρώτου παιχνιδιού, προσθέσεις και του δεύτερου, θα περνούσαμε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια των διοργανωτών για να φέρουν εις πέρας αυτό το Μουντιάλ, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.