Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε οι ρομαντικοί και όχι μόνο, καθώς η Αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι η πιο μεγάλη, η πιο λαμπερή της χρονιάς.

Εσείς που θέλετε να απολαύσετε την πιο λαμπερή Πανσέληνο του Αυγούστου, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι γι' απόψε το υπουργείο Πολιτισμού, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, για να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να κάνουν τη βόλτα τους υπό το φως του φεγγαριού σε αυτούς, ή και να παρακολουθήσουν κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ανοιχτός θα παραμείνει και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης έως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα.
Επίσης, οι επισκέπτες που θα διαλέξουν να πάνε σε κάποιο Αρχαιολογικό χώρο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους φαγητά ή ποτά.

Στον κατάλογο του Υπουργείου Πολιτισμού θα βρείτε τους Αρχαιολογικούς χώρους που απόψε θα παραμείνουν ανοικτοί ώστε οι Ρομαντικοί να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Σε ότι αφορά την Πελοπόννησο, οι .........

αρχαιολογικοί χώροι που θα σας περιμένουν απόψε είναι:
Κλίκ για πλήρες μέγεθος



1 σχόλιο:

  1. Το βράδυ περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους επισκέπτες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, το τελευταίο του φετινού καλοκαιριού. Δυστυχώς ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Βασσών. Οι δύο προηγούμενες παραστάσεις του 2008 και 2009, που μάγεψαν τους εκατοντάδες θεατές σε συνδυασμό με τη σπάνια ομορφιά του απόμακρου τοπίου, δεν ήταν αρκετές για την καθιέρωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων σε αυτό το μοναδικό τόπο που φιλοξενεί ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής αξίας. Χύθηκε πολύ μελάνι και χάθηκε αρκετή ενέργεια για ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, της γεωγραφικής τοποθέτησης του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και δεν εκδηλώνεται πραγματικό ενδιαφέρον για το μνημείο.
    Ταυτόχρονα χάνεται η ευκαιρία για μια μοναδική πολιτιστική βραδιά σε έναν ερημικό τόπο τόσο διαφορετικό με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε κάποιον άλλο αρχαιολογικό χώρο, από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, είναι άδικο να εξαιρούνται οι Βάσσες επειδή κοντά τους δεν υπάρχει κάποιο αστικό κέντρο. Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του τοπίου. Εκεί το φως της σελήνης δεν πνίγεται από τα φώτα της πόλης, εκεί ακούγονται ξεκάθαρα οι ίδιοι ήχοι αιώνες τώρα, από τον αγέρα που φυσά και την αναλλοίωτη πανίδα της περιοχής. Εκεί είναι εύκολη η ιστορική αναδρομή για το θεατή και η χρονική μεταφορά στην αρχαία περίοδο. Εκεί ψηλά ο τόπος έχει δεχτεί ελάχιστες παρεμβάσεις και οι ανθρώπινες δραστηριότητες δεν διακόπτουν και δεν επηρεάζουν μια πολιτιστική μυσταγωγία. Ας είναι…

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://apia-epikourios.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.