Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Κινητοποιήσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου απο τον Δημήτρη Δράκο

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, μαζί τους κ.κ. Μαλαπάνη Χρήστο και Πετράκο Θανάση, επικεφαλής των μειοψηφιών της ΝΑΜ, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΣΕ στην Καλαμάτα, έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναφέρθηκαν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010, στην Αθήνα, και στον αγώνα για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο. Σημείωσαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του σιδηρόδρομου και να τεθεί, από την πλευρά της Κυβέρνησης, σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Η σχετική πρόσκληση που απηύθυνε στους φορείς και πολίτες αναφέρει:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, οι Νομάρχες και τα Νομαρχιακά Συμβούλια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Ηλείας και η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε:
Να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο των αποφάσεων περιλαμβάνει:

• Ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους Ο.Τ.Α. και όλους τους φορείς της Πελοποννήσου (Εργατικά Κέντρα, Επιμελητήρια, Ε.Α.Σ., Συλλόγους Φίλων Σιδηροδρόμου, Οικολογικές Κινήσεις κλπ), για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
• Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
• Πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στους Προέδρους των Κομμάτων του Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένη και σωστή ανάπτυξη της Πελοποννήσου χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα και στον αγώνα για να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Εκ μέρους όλων των διοργανωτών
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.