Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αμεση η συγκρότηση Εξεταστικής για την οικονομία

Στην άμεση συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξεταστικών για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, για να φανεί και να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

«Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η ........

διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η εξυγίανση που επιθυμεί η κοινωνία ξεκίνησε και έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τους ίδιους του πολιτικούς».

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως είναι σαφές ότι θα εξεταστούν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είπε ακόμη ότι «θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην» και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια εξεταστική για την οικονομία, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

«Δεν θα αφήσουμε να παραγραφούν και δικονομικά και ουσιαστικά ευθύνες πολιτικών προσώπων», ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την εξυγίανση του δημόσιου βίου σε δύο επίπεδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού, παράνομου πλουτισμού και προνομιακών χειρισμών», που προέρχονται από αυτούς.

Όσον αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι σε ανύποπτο χρόνο η κυβέρνηση απευθύνθηκε στους πολίτες, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για όλα τα θέματα που πλήγωσαν το πολιτικό σύστημα και απαξίωσαν την πολιτική στα μάτια των πολιτών και πως τότε είχε κατηγορηθεί για αποπροσανατολισμό.

«Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα, ότι επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων - είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι υπάρχουν συνταγματικά ζητήματα, τα οποία εξετάζονται και ότι είναι σαφές ότι «εμείς θέλουμε και οι υπουργοί και οι πολιτικοί να έχουν την ίδια συμπεριφορά με τον Έλληνα πολίτη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποιες εγγυήσεις παρέχονται ούτως ή άλλως από το Σύνταγμα, «ώστε να μην γίνουμε απέραντο δικαστήριο πολιτικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ΩΧ. Βλέπω τον Αλογοσκούφη πάλι να εκλιπαρεί για πολιτική κάλυψη...
    Να πάνε φυλακή όσοι έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι. Μπλέ πράσινοι κόκκινοι με πουά και βούλες. Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΟΛΟΙ και να δουλέψουν στα Δημόσια έργα με μπάλες στα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.