Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση στην βουλή από το ΚΚΕ για τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Eρώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Φιλιατρών με τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση τους αναφέρουν: ......


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Επικίνδυνη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στα Φιλιατρά Ν. Μεσσηνίας.


Δικαιολογημένα οι κάτοικοι των Φιλιατρών διαμαρτύρονται αφού βλέπουν τις υπηρεσίες δημόσιου τομέα υγείας στην περιοχή, που παρέχει το Κέντρο Υγείας, συνεχώς να υποβαθμίζονται και να είναι αναγκασμένοι να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας παραπέρα το συρρικνωμένο εισόδημα τους.

Πρόκειται για μια περιοχή που έχει 15.000 κατοίκους, κύρια μικρομεσαίους, φτωχούς και συνταξιούχους αγρότες. Επιπλέον εξυπηρετούνται πολλοί μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή και φτάνουν τους 2.500 και ο αριθμός τους αυξάνεται τόσο την τουριστική περίοδο όσο και την περίοδο της συγκομιδής της παραγωγής.

Παρ΄ όλα αυτά παραμένουν κενές οι θέσεις Μικροβιολόγου, Παιδιάτρου, Ακτινολόγου και το οδοντιατρείο είναι απαρχαιωμένο.

Την αναγκαιότητα να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας, την έχουν αποδεχτεί όλες οι κυβερνήσεις και έχουν προβεί σε ανέξοδες υποσχέσεις με πιο πρόσφατη γραπτή τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού στις 4-6-2009 που ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης ιατρικού προσωπικού, μελέτη ανακαίνισης του κτιρίου και εγκατάστασης σύγχρονου οδοντιατρείου. Στην πράξη όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις συνειδητά υποβαθμίζουν το δημόσιο τομέα υγείας, ιδιαίτερα τη Α/θμια Φροντίδα Υγείας, υπονομεύοντας την υγεία του ελληνικού λαού, και ταυτόχρονα εξωθώντας τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα που είναι από τους πιο κερδοφόρους τομείς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να λάβει ώστε:

* Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής και ιδιαίτερα η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού με νέο σύγχρονο εξοπλισμό του οδοντιατρείου του Κέντρου Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό
* Να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πλήρη απασχόληση και μόνιμη-σταθερή δουλειά ώστε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Μπάμπης Χαραλάμπους

Πηγή: Kopanaki News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.