Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Νεος σεισμογράφος στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας

Συνάντηση με τον εντεταλμένο ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, είχε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Κυπαρισσίας κου Γιώργου Σαμπαζιώτη ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος.

Ο κος Δράκος, στα πλαίσια των δοκιμών του Εθνικού Σεισμογραφικού Δικτύου, δοκιμάζεται ένα καινούργιο δίκτυο σεισμογράφων, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Δίκτυο Σεισμογράφων.
Πρόκειται για ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί ..........

ασύρματη επικοινωνία, μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας, για να μεταφέρει, σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα στην Αθήνα. Τέτοιου τύπου σταθμός θα εγκατασταθεί στο λαογραφικό μουσείο της Κυπαρισσίας.

Ο κ. Χουλιάρας ευχαρίστησε το κ. Νομάρχη και το Δήμαρχο της Κυπαρισσίας για τη συνεργασία τους.
Ο κ. Νομάρχης, μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σπουδαιότητα όλων των εγχειρημάτων, που αφορούν στην πρόληψη για την ασφάλεια των πολιτών, και ειδικά στην πρόληψη των σεισμικών φαινομένων, από τα οποία ο Μεσσηνιακός λαός έχει πολλές φορές δοκιμαστεί. «Η ΝΑΜ, ήταν και θα είναι αρωγός σε προσπάθειες που αφορούν στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας, ειδικά σε θέματα ήσσονος σημασίας για την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης, υπενθυμίζοντας και την προγραμματική σύμβαση της ΝΑΜ με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας για την εγκατάσταση σεισμογράφου στα Στροφάδια νησιά αλλά και παλαιότερη σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την εγκατάσταση τεσσάρων σεισμογράφων σε όλη τη Μεσσηνία.

Ακόμα, υπήρξε τριμερής συνεννόηση μεταξύ του κ. Νομάρχη, του κ. Δημάρχου και του Δρ. Χουλιάρα, για τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας, με τη συμμετοχή του ΤΕΕ και του ΕΜΠ, που θα αφορά στην σεισμικότητα της περιοχής αλλά και στη σεισμική ικανότητα των Δημόσιων κτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.