Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σκανδιναβική ταινία "GREECE SPECIAL" με γυρίσματα στη Μεσσηνία

Η Καλαμάτα θα είναι μία από τις περιοχές, που θα περιλάβει η ταινία “Greece Special” με τεχνική HD, διάρκειας 50 λεπτών, την οποία θα γυρίσει στη Χώρα μας η Σουηδική Εταιρεία FREBERGPRODUTION, εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.
Η ταινία, που θα έχει θέμα το ταξίδι σε συνδυασμό με τα τρόφιμα και τη διατροφή, θα παραχθεί για λογαριασμό Σκανδιναβικών τηλεοπτικών καναλιών, με προοπτική να αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας με τηλεοπτικά κανάλια άλλων 25 χωρών.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε το Επιμελητήριο ........

Μεσσηνίας, καθώς η ταινία συνδέεται και υποστηρίζει στην πράξη τη δική του συνολική προσπάθεια για ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Μεσσηνίας στην ελληνική αγορά και σε δυναμικές αγορές του Εξωτερικού.

Συμμετοχή στην παραγωγή της ταινίας έχει και ο μεγάλος γνωστός εμπορικός οίκος εισαγωγής ελληνικών τροφίμων ποιότητας FONTANA με ιδιοκτήτη τον κυπριακής καταγωγής κ Φρίξο Παπαδόπουλο. Η FONTANA είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας λαδιού και ελιάς στη Σκανδιναβία.

Η ταινία ανταποκρίνεται στη σύγχρονη στροφή του ανεπτυγμένου κόσμου προς τη Μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα ποιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται το λάδι και η ελιά της Καλαμάτας. Από τη παραγωγό εταιρεία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να συμπεριλάβει σε αυτή και πλάνα από το συγκρότημα COSTA NAVARINO της εταιρείας TEMES, που περιβάλλεται από ελαιώνα, καθώς και από το παλιό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου. Ένα τέτοιο ελαιοτριβείο είναι πρωτόγνωρο για το τηλεοπτικό κοινό της Σκανδιναβίας.

Εξάλλου, από τον εκδοτικό οίκο BONIERS θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2010 το βιβλίο της κας Πασχαλίδου για την ελληνική διατροφή, με συνταγές φαγητών, που περιλαμβάνει και τη Μεσσηνία.

Ο υπεύθυνος της Σουηδικής Εταιρείας, κ. Lars Frennessen, έρχεται αύριο στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο των μεσσηνιακών συμφερόντων στις Σκανδιναβικές χώρες κ. Αθανάσιο Ψαρούλη και θα φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

1 σχόλιο:

  1. μαλιστα..πολυ ωραιο,αλλα ας πανε και μια βολτα απο την Γιαλοβα να κινηματογραφησουν την περιοχη νατουρα και πιο διπλα την ΠΟΤΑ.....
    χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.