Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ξεκινά σήμερα ο εξ «αναβολής» διάλογος για το ασφαλιστικό.

Στο υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, με τη συνάντηση του Ανδρ.Λοβέρδου με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, ενώ το απόγευμα θα γίνουν οι συναντήσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Σε δήλωσή του στο Mega, λίγο πριν από τις συναντήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για το διάλογο. Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τα δεδομένα του προβλήματος και τις .........

λύσεις. Να μην επενδύουμε στο πρόβλημα, αλλά στις λύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να συζητήσει ένα πρόβλημά της και κατανοώ τις συμβολικές κινητοποιήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω να μην επιτρέπεται ο διάλογος. Πιστεύω ότι θα γίνει ο διάλογος. Θα δούμε...»

Ο κ. Λοβέρδος συναντάται με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Στα ίδια γραφεία θα γίνει το μεσημέρι η συνάντηση με την ΓΣΕΒΕΕ και το απόγευμα οι συναντήσεις με ΣΕΒ και ΕΣΕΕ θα διεξαχθούν στα γραφεία του υπουργείου στην οδό Σταδίου.

Την περασμένη Δευτέρα, οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου «μπλόκαραν» την έναρξη του διαλόγου, εξέλιξη που οδήγησε σε σκληρή κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΚΚΕ.

Το ΠΑΜΕ δεν έχει προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για την Πέμπτη. Στο υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν, πάντως, οικοδόμοι που θα πραγματοποιήσουν πορεία από την πλατεία Κάνιγγος στις 10:00.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει τα βάρη του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των απλών σαφαλισμένων. Όλη αυτή η κινδυνολογία που διακινείται δεν έχει κανένα αντίκρισμα αλήθειας» λέει η κυβέρνηση διά στόματος Γ.Πεταλωτή, ενώ από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίσθηκε την Τετάρτη ότι «δεν πρόκειται για διάλογο, αλλά για σχέδιο παγίδευσης και εξαπάτησης της εργατικής τάξης να αποδεχθεί νέα πακέτα αντεργατικών μέτρων».

Εφόσον δημιουργηθούν και πάλι προβλήματα με τον αποκλεισμό του υπουργείου, τότε ο διάλογος θα μεταφερθεί στον χώρο της Βουλής.

Την Τρίτη, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, όπου προσδιορίστηκαν οι κινήσεις της κυβέρνησης στον κοινωνικό διάλογο, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

* «Η κυβέρνηση και οι εργοδότες (πρόταση Μίχαλου για ακραιφνώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα) εμπαίζουν τους εργαζόμενους, γιατί αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό πρόβλημα και όχι ως κατοχυρωμένο συνταγματικό κοινωνικό δικαίωμα» δήλωσε το μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού, Δ.Στρατούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτό που επείγει είναι η διαμόρφωση ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από νέες προσπάθειες αποδόμησής της και για προώθηση άμεσων μέτρων για τη στήριξή της με νέους πόρους, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και τη βελτίωση των κατώτερων συντάξεων και των παροχών υγείας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.