Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Εξαρση τον Αύγουστο της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Τον Αύγουστο αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα πανδημίας της νέας γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου πρόληψης της νόσου. Όλοι οι φορείς θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην οργάνωση των κέντρων υγείας των νησιών της Ελλάδας, αφού αυτά θα δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο των τουριστών, αναφέρει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης κ. Μένη Μαλλιώρη.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρίνισε ότι, Τα κέντρα εμβολιασμού θα είναι σε όλους τους νομούς. Όσοι θα εμβολιαστούν θα εφοδιάζονται με μια κίτρινη κάρτα και θα μπουν σε ιατρική λίστα παρακολούθησης για να διαπιστωθούν τυχόν παρενέργειες.
Υπολογίζουμε ότι σταδιακά θα εμβολιαστεί το 36,6% του πληθυσμού, δίνοντας ........

προτεραιότητα στους υγειονομικούς υπαλλήλους. Στη φάση της εγρήγορσης, σε περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ το κύμα της πανδημίας και χρειαστεί άμεση νοσηλεία ασθενών σε νοσοκομεία, η συνδρομή των ιδιωτικών ιατρείων αλλά και αυτών του ΙΚΑ θεωρείται σίγουρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης και ελέγχου της νόσου, η νέα γρίπη χτυπά τους έφηβους της Ευρώπης. Συγκεκριμένες οδηγίες πρέπει να δοθούν υποστηρίζουν οι παιδίατροι γιατροί ώστε μέχρι και 17 ετών να δέχονται τα παιδιατρικά νοσοκομεία τους εφήβους και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως ενήλικες και να τους παραπέμπουν σε άλλα νοσοκομεία.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή 24-07 είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη με 1.671 ενώ εχθές Σάββατο 25 Ιουλίου 2009 καταγράφηκαν 621 περιπτώσεις νέας γρίπης στην Ευρώπη. Η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Βρετανία, που σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το BBC, μόνο την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν εκατό χιλιάδες περιπτώσεις του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.