Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Απλοποιείται η διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων

Πρωτοβουλίες για την απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση των επιχειρήσεων, συζήτησαν την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τον Πρωθυπουργό. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, συζητήθηκε το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας στην ίδρυση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μειωθούν στα τρία-τέσσερα τα βήματα που χρειάζονται, από 17-18 που χρειάζονται σήμερα. «Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει...

περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου.

«Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να θα δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.
Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σχετικά με τη δημιουργία πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε «δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ισχύουν οι παλαιότερες τοποθετήσεις μας».
Πηγή: Express.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.