Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Μεσσηνίας

Επίσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη πραγματοποίησε σήμερα στη μία το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον Αντινομάρχη Προγραμματισμού Ευστάθιο Αναστασόπουλο.
Παρόντες ήταν και οι νομαρχιακοί συμβούλοι της Νομαρχίας Μεσσηνίας Κωνσταντίνα Νικολάκου-Πούργαλη και Αθανάσιος Πετράκος, καθώς και ο Πρόεδρος των Μεσσηνίων Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Τσίχλης.

Ο Κος Αναστασόπουλος μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου, του επέδωσε το δίτομο έργο της Μεσσηνίας και τον προσκάλεσε στην Μεσσηνία, επ’ ευκαιρία και της αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα.
Παράλληλα προσέφεραν και το βιβλίο με την Μεσσηνιακή Κουζίνα, στο οποίο .........

αναφέρεται ο πολιτισμός της ελιάς και του λαδιού, η διατροφική αξία του ελαιολάδου και παραδοσιακές συνταγές.

Η κα Νικολάκου από την πλευρά της, ανέλυσε στον κ. Ψωμιάδη τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας καθώς επίσης και την πολιτιστική της κληρονομιά και του επέδωσε τα σχετικά έντυπα της Ν.Ε.Τ.Π.
Ο Νομάρχης συζήτησε με την αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Μεσσηνίας για θέματα πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας, καθώς και για τις προοπτικές ενίσχυσης του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την ίδρυση αιρετών περιφερειών.

Ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα δρομολόγησης μικρών και μεσαίων έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την προτεραιότητα του προγράμματος της σχολικής στέγης στο νομό Θεσσαλονίκης.
«Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ο μοναδικός Νομάρχης που έχει ξεχωρίσει την αυτοδιοίκηση από το κόμμα», τόνισε ο Αντινομάρχης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, προσκαλώντας το Νομάρχη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού οδοιπορικού «Οι δρόμοι της ελιάς», που σήμερα πραγματοποιεί στάση στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αναστασόπουλος μίλησε για τη φετινή συνεργασία της Νομαρχίας Μεσσηνίας στην ενημερωτική εκστρατεία «Οι δρόμοι της ελιάς», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανά την Ελλάδα, σε συνεργασία με επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση του λαδιού, των τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού του νομού.

Απόψε το βράδυ, θα γίνουν δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.