Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

«Να κερδίσουμε ό,τι στερήθηκε η Μεσσηνία»

Ανακοίνωση για το θέμα του Εθνικού δρόμου Καλαμάτα-Τρίπολη εξέδωσε η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και νομαρχιακή σύμβουλος, κα Αντωνία Μπούζα.
Η κα Μπούζα αναφέρεται ιδιαίτερα στα οφέλη του Νομού από αυτό το έργο και επισημαίνει τις αδυναμίες και την αργοπορία της ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου.

Χαρακτηριστικά τονίζει: «Μεγάλες οι προσδοκίες της Μεσσηνίας για ανάπτυξη και καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μείωση της ανεργίας και διευκόλυνση στις μετακινήσεις, από την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Τρίπολης. Επειδή έχουν ακουστεί πολλά και ορισμένες φορές χωρίς καμία αιδώ, πρέπει, μακριά από σκοπιμότητες και αποκόμιση όποιων ωφελειών, οι Μεσσήνιοι να πληροφορηθούν την αλήθεια και μόνοι τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, χωρίς τη χειραγώγηση κανενός.
Την εποχή που η Ελλάδα έπρεπε να βαδίσει τα βήματα της ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενη .......

τους Κοινοτικούς πόρους και να βελτιώσει τις δημόσιες υποδομές, η νότια Πελοπόννησος δυστυχώς, είχε παραμείνει έξω από το σχεδιασμό των τότε κυβερνώντων, με αποτέλεσμα την υστέρηση στις υποδομές μας και φυσικά στην ανάπτυξή μας.
Με συνεχείς υποσχέσεις για ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, που θα σηματοδοτούσε καλύτερες προοπτικές για τον τόπο και φθηνές δικαιολογίες για την αδιαφορία που εισέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες της Μεσσηνίας, φθάσαμε όχι μόνο να μην έχουμε αυτοκινητόδρομο, αλλά και το 2003 να καταρρεύσει το κακοκατασκευασμένο τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας.

Φυσικά κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί σ' αυτό τον κόσμο που ακόμη και σήμερα ταλαιπωρείται και κινδυνεύει, αλλά και κανείς δεν πλήρωσε για την κακοτεχνία και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Ορμώμενη από ανακοίνωση που διάβασα στον ημερήσιο τοπικό τύπο από συγκεκριμένο κομματικό χώρο και επειδή είναι πλέον ολοφάνερο, ότι το πρόβλημα που προανέφερα οδεύει στην οριστική του λύση, από την εντατικοποίηση των εργασιών και το ενδιαφέρον επιτέλους της Πολιτείας για εμάς τους πολίτες του Νότου, θεωρώ πως τέτοιες προσεγγίσεις, όπου όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται τα λάθη του παρελθόντος, αλλά καταβάλλεται και προσπάθεια να αλλοιωθούν τα πραγματικά περιστατικά υποτιμώντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες αυτού του τόπου, πρέπει να καταδικάζονται και οι εμπνευστές τέτοιων ανακοινώσεων να εισπράττουν την αδιαφορία και την απαξία των πολιτών.

Η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για τη Μεσσηνία, θα δώσει την ώθηση που περιμένουμε σε πολλούς αναπτυξιακούς τομείς, με προεξάρχοντα τον τουρισμό. Επειδή ο τόπος μας έχει σημαντικά φυσικά πλεονεκτήματα (όμορφη φύση, καθαρή θάλασσα, πανέμορφες ακρογιαλιές, σπουδαία ιστορικά και βυζαντινά μνημεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λ.π.), τα οποία θα προσελκύσουν επισκέπτες, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, θωρακίζοντας το περιβάλλον, κρατώντας τη φυσιογνωμία μας, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα καταλύματα, να κερδίσουμε όσα στερήθηκε η Μεσσηνία τόσα χρόνια, χάριν διαφόρων σκοπιμοτήτων».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.