Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Και το Ε9 στις προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων

Εντός των προθεσμιών που υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά από τους υπόχρεους και οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9).

Αυτό καθορίστηκε με την υπ' αρίθμ. 1036178/153/0013/ΠΟΛ.1046/2.4.2009 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη κ.λπ., αποφασίζουμε: ..........


Άρθρο 1

Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων έτους 2009 με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω ειδικού δικτύου (σύστημα TAXISnet).

Η πιστοποίηση στο σύστημα TAXISnet, πραγματοποιείται μετά από αίτηση - εγγραφή, από όπου λαμβάνεται όνομα και κωδικός χρήστη. Η πρόσβαση στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2009 είναι εφικτή με τη χρήση των κωδικών αυτών.

Ο συνδυασμός του ονόματος και του κωδικού χρήστη ταυτοποιεί το συγκεκριμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, αποτελεί απόρρητο προσωπικό στοιχείο και επιτρέπεται μόνο στον ίδιο να τον διαχειρίζεται και να τον μεταβάλλει, έτσι ώστε μόνο το πρόσωπο αυτό ή άλλο της επιλογής του να είναι σε γνώση αυτού και να έχει τη δυνατότητα χρήσης του.

Στις περιπτώσεις που το φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει ήδη πιστοποιηθεί στο σύστημα TAXISnet, η υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του έτους 2009, πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών που ήδη διαθέτει.

Άρθρο 2

Ως ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ορίζονται εκείνες της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ημερομηνία υποβολής της δήλωσης θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης αυτής στο σύστημα TAXISnet, με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα - φυσικό ή νομικό πρόσωπο μοναδικού αριθμού καταχώρησης δήλωσης.

Η εμφάνιση στην οθόνη της δήλωσης συσχετισμένης με το μοναδικό αριθμό καταχώρισης και η ημερομηνία υποβολής της ή η εκτύπωσή της, αποτελούν την πληροφορία ή το αντίγραφο υποβολής της αντίστοιχα.

Άρθρο 3

Τα γενικότερα ζητήματα μεταβολής προσωπικών στοιχείων, αναστολής πιστοποίησης, ηλεκτρονικής ταυτοποίησης και ελέγχου, καθορίζονται με την 1014179/258/Α0012/ΠΟΛ 1036/12-2-2001 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Άρθρο 4

Η Απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.