Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Αποτυχημένη απόπειρα ληστείας στην Ανδρούσα

Στόχο τις συντάξεις, το δώρο και τα επιδόματα του ΟΓΑ έχουν βάλει κακοποιοί και χτυπούν τα ΕΛΤΑ για να αρπάξουν τα χρήματα που προορίζονται για τους συνταξιούχους αγρότες.
Χθες στις 7 το πρωί, πέντε μόλις μέρες μετά το αποτυχημένο ριφιφί στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα, 3 ληστές χτύπησαν το Ταχυδρομείο της Ανδρούσας.
Τα χρήματα των συντάξεων όμως σώθηκαν γιατί -σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπάλληλος πρόλαβε να κλειδώσει το σάκο που τα περιείχε σε μια μικρή αποθήκη.

Οι δράστες ληστές εμφανίσθηκαν με ένα ασημί Opel Astra.
Οι δυο φόρεσαν κουκούλες και κινήθηκαν προς το Ταχυδρομείο ενώ ο τρίτος συνεργός .......

περίμενε στο αυτοκίνητο.
Οι δυο ένοπλοι κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι της πόρτας του καταστήματος της Ανδρούσας και ξεκλείδωσαν με τα κλειδιά που υπήρχαν στην εσωτερική πλευρά.
Μπήκαν στο Ταχυδρομείο και απειλώντας τον έντρομο υπάλληλο με τα όπλα τού ζήτησαν, μιλώντας σπαστά ελληνικά, τα χρήματα.
Οταν αυτός τους απάντησε ότι δεν έχουν έρθει, άρχισαν να τον χτυπούν κλωτσιές και να τον βρίζουν.
Το μαρτύριο του υπαλλήλου τελείωσε όταν απ’ έξω πέρασαν τυχαία ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος που κατοικούν στην Ανδρούσα.
Οι 2 κουκουλοφόροι βγήκαν από το Ταχυδρομείο, μπήκαν στο αυτοκίνητο, ο συνεργός τους έβαλε μπρος και έφυγαν προς την Καλογερόρραχη.

Οι πινακίδες του αυτοκινήτου ήταν κλεμμένες από τη Γλυφάδα.
Αμεσα κινητοποιήθηκαν η Αστυνομία και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ. Τις επόμενες ώρες, πέρα από τη σήμανση που πήρε αποτυπώματα, βρέθηκαν στην Ανδρούσα ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης Γιώργος Λάνος, ο επιθεωρητής των ΕΛΤΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Ζερίτης καθώς και ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Καλαμάτας Αναστάσιος Διονυσόπουλος.
Με το χθεσινό αυξάνονται σε 5 τα περιστατικά ληστείας ή απόπειρας ληστείας που έχουν σημειωθεί μέσα σε 2 μόλις μήνες στα ΕΛΤΑ στη Μεσσηνία.
Σημειώνεται ότι το 2003 ληστές είχαν αρπάξει από το Ταχυδρομείο της Ανδρούσας 12.000 ευρώ αλλά συνελήφθησαν μισή ώρα αργότερα.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.