Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πόσο κοντά στην αποτυχία είναι τα Windows 7;

Με τα Windows 7 η Microsoft θα ήθελε όσο ποτέ άλλοτε να ανακτήσει την αίγλη της μετά την ότι τόσο επιτυχημένη πορεία των Windows Vista.
Με καλύτερες επιδόσεις και με ένα περισσότερο "τακτοποιημένο" περιβάλλον εργασίας, η Microsoft ελπίζει σε μια καλύτερη αποδοχή του νέου της λειτουργικού από το αγοραστικό κοινό.
Όμως μια έρευνα που έκαναν δύο συντάκτες του ZDNet Αustralia στους δρόμους του Σίνδεϊ, όπου παρουσίαζαν στους περαστικούς μια έκδοση του KDE 4 ως τα Windows 7 και ζητούσαν τη γνώμη τους, κατέληξε σε πολύ διασκεδαστικά συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δεν κατάλαβαν ότι αυτό που τους .......

παρουσίαζαν οι δύο συντάκτες ήταν το Linux και όχι τα Windows 7, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στις ισχυρές ομοιότητες του KDE 4 με το περιβάλλον Aero Peak των Windows 7. Και μάλιστα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νέο λειτουργικό που έρχεται να αντικαταστήσει τα Vista.

Το πείραμα του ZDnet Αυστραλίας θυμίζει ένα αντίστοιχο πείραμα που είχε κάνει η Microsoft [πείραμα Mojave], μέσω του οποίου ήθελε να αποδείξει ότι τα Windows Vista είναι υποτιμημένα.

Φυσικά μια δημοσκόπηση στο δρόμο δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική για την αποδοχή που θα μπορούσαν να είχαν στους χρήστες τα Windows 7. Ωστόσο αν σκεφτεί κανείς το πόσο εύκολα ξεγελάστηκε ο κόσμος, αφήνει πολλά ερωτηματικά στο τι τύχη θα είχε το Linux αν είχε την αντίστοιχη προβολή με αυτήν ενός λειτουργικού της Microsoft.

Πηγή: PC Magazine

2 σχόλια:

  1. Δεν θα είχε καμία τύχη. Έχει κακή υποστήριξη συσκευών, μεγάλες ελείψεις σε προγράμματα και κακή νοοτροπία των έμπειρων χρηστών (γιατί το θες αυτό; δεν το χρειάζεσαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλα επειδή δοκίμασατην beta εκδοση των Windows 7 σε πληροφορώ ότι θα είναι Εξαιρετικά πετυχημένο λειτουργικό.
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα SVISTA.

    Tα Vista είναι SVISTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.