Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Να δημιουργηθούν χώροι άθλησης στα Φιλιατρά

Η νίκη της Εράνης στο φετινό τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας ήρθε σε μια καλή στιγμή για το Φιλιατρινό σύλλογο.
Ηρθε να αναδείξει την καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, από τα τμήματα υποδομής έως την πρώτη ομάδα.
Ομως, δεν είναι όλος ο δρόμος εύκολος, αφού για να μπορέσει να γίνει δουλειά σε βάθος, χρειάζονται και οι απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ηδη στις τάξεις της Εράνης υπάρχουν πολλά παιδιά, αλλά για να μπορέσουν να δουλέψουν οι προπονητές και να αναδείξουν το ταλέντο τους, χρειάζεται να έχουν και γήπεδα, ώστε να εργαστούν σωστά και σιγά σιγά από τα τμήματα υποδομής οι παίκτες να περάσουν στην πρώτη ομάδα.

Το δημοτικό γήπεδο των Φιλιατρών, ναι μεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως .....

δεν μπορούν όλα να γίνονται εκεί - καθώς και ο αγωνιστικός χώρος για να αντέξει χρειάζεται τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το αθλητικό κέντρο

Από εκεί και πέρα υπάρχει το νέο αθλητικό κέντρο Φιλιατρών, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμο για να παραχωρηθεί στις ομάδες της περιοχής προς χρήση. Το χορτάρι έχει τοποθετηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά χρειάζεται διαμόρφωση ο περιβάλλων χώρος, να τοποθετηθεί περίφραξη, να μπει φωτισμός και φυσικά να δημιουργηθεί δρόμος για να υπάρχει πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο.

Να μπει πλαστικός τάπητας

Το ξερό γήπεδο Φιλιατρών για την ώρα θεωρείται καλό ως μια κάποια λύση, όμως θα βοηθούσε περισσότερο αν είχε τοποθετηθεί πλαστικός τάπητας, που θα εξυπηρετούσε και τη νεολαία των Φιλιατρών η οποία θέλει να αθληθεί, και όχι αποκλειστικά τις ανάγκες της ομάδας.
Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν ασχολούνται καθημερινά με τον αθλητισμό συμμετέχοντας σε κάποια ομάδα, αλλά θέλουν κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους να αθληθούν.

Ο δήμος να αναλάβει δράση

Μια καλή ευκαιρία λοιπόν για να μπορέσει η περιοχή να δουλέψει και να αξιοποιήσει τα ταλέντα που βγάζει, είναι η δημιουργία νέων χώρων άθλησης ή η αξιοποίηση και βελτίωση αυτών που υπάρχουν ήδη.
Σε αυτό το θέμα πρέπει να αναλάβει δράση ο Δήμος Φιλιατρών και να σκύψει στα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις:
Να κάνει τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες των Φιλιατρών αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.