Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Προγράμματα από 30.000 έως 200.00 ευρώ!

Επιδοτήσεις από ΕΟΜΕΧ σε νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα - Ο ΕΟΜΜΕΧ προκηρύσσει δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας νέων με αρχικό προϋπολογισμό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτόν του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι και νέες οι οποίοι: Γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991. Είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή συμμετοχή ως εταίρος.

Το ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης.
Το κατώτερο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι ..........

30.000 ευρώ. Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 50% γενικά, 60% σε νησιά και κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001). Επίσης, το ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις των υπόλοιπων τομέων (συμπεριλαμβανομένων και του τομέα οδικών μεταφορών). . Το κατώτερο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 30.000 ευρώ. Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 50% γενικά, 60% σε νησιά και κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001).

Επιλέξιμες δαπάνες

Κατά τη διαμόρφωση του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού από την επιχείρηση είναι υποχρεωτική η σύνδεση των προβλεπόμενων δαπανών με τις παρακάτω κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών: Εξοπλισμός και Ειδικές εγκαταστάσεις. Κτιριακά και διαμόρφωση χώρων. Προβολή - Προώθηση και άλλες δαπάνες.

Πάγια (Εξοπλισμός, ειδικές ανάγκες κ.ά.): Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το κόστος για την αγορά καινούργιου εξοπλισμού, απαραίτητου για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας: Παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, υπηρεσιών και εμπορευμάτων. Μηχανοργάνωση και αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Ποιότητα ελέγχου. Εξοπλισμός διακίνησης υλικών και προϊόντων εντός του ευρύτερου χώρου άσκησης δραστηριότητας. Μεταφορικά μέσα επαγγελματικής ή μικτής χρήσης για τη διακίνηση υλών, υλικών, προϊόντων και εμπορευμάτων. Εξοπλισμός περιορισμού της ρύπανσης. Έπιπλα και σκεύη. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και λογισμικό που σχετίζονται άμεσα με τις λειτουργικές διαδικασίες της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων της ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου και περιφερειακές συσκευές. Δαπάνες για την κατασκευή εκθετηρίου των προϊόντων στο χώρο της επιχείρησης. Δαπάνες για τον εξοπλισμό αποθήκης. Δαπάνες μεταφοράς, εγκατάστασης και λειτουργίας του παραπάνω εξοπλισμού.

Ειδικές εγκαταστάσεις. Στην κατηγορία αυτή οι δαπάνες αφορούν: Εγκαταστάσεις πεπιεσμένου αέρα και εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων. Άλλες ειδικές εγκαταστάσεις που είναι αναγκαίες για την λειτουργία της επιχείρησης. Εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. 1.3)Απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Στην κατηγορία αυτή οι δαπάνες αφορούν: Μεταφορά τεχνογνωσίας. Πατεντοποίηση. Απόκτηση πιστοποιητικών βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Πιστοποίηση προϊόντων ή και υπηρεσιών. Κτηριακά και Διαμόρφωση χώρων. Η κατηγορία δαπανών αφορά: Κτηριακές εγκαταστάσεις. Διαμόρφωση - διαρρύθμιση χώρων όπως κατασκευή χωρισμάτων, επίχρισμα, βαψίματα και γενικά βελτιώσεις ήδη υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων για τη χρησιμοποίησή τους στην προτεινόμενη επένδυση. Επιπλέον, κατασκευή ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων πυρασφάλειας, κλιματισμού, εξαερισμού και συστημάτων ασφάλειας, καθώς και μικρής έκτασης βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως στέγαστρα και χώροι υγιεινής. Μεταφορά και εγκατάσταση των παραπάνω.

Προβολή - Προώθηση. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τις δαπάνες: Συμμετοχής σε εκθέσεις (κόστος ενοικίασης και διαμόρφωσης περιπτέρων, δαπάνες ταξιδιών). Διαφημιστικής καταχώρησης σε ημερίδες ή οικονομικές εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, ή κλαδικά και ειδικά/εξειδικευμένα για το αντικείμενο περιοδικά. Δημιουργίας λογότυπου. Σχεδιασμού και εκτύπωσης διαφημιστικών εντύπων. Σχεδιασμός ιστοσελίδων για την προβολή της επιχείρησης στο διαδίκτυο (Internet). Δημιουργίας εφαρμογών πολυμέσων (CD-ROM). Επιγραφές στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης.

Τεχνική βοήθεια και δαπάνες ίδρυσης. Σε όλους τους τομείς είναι δυνατόν στην κατηγορία εξοπλισμός να περιλαμβάνονται επαγγελματικά ή μικτής χρήσης μεταφορικά μέσα απαραίτητα για τη διακίνηση υλικών εμπορευμάτων, προϊόντων και παροχή υπηρεσιών της επιχείρησης με ανώτατο όριο ποσό 25.000 ευρώ. Εξαίρεση αποτελεί ο τομέας οδικών μεταφορών για τον οποίο δεν υφίσταται ο περιορισμός του παραπάνω ανώτατου ορίου.

Γυναικεία επιχειρηματικότητα

Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα προκηρύσσεται το πρόγραμμα ίδρυσης νέων επιχειρήσεων με 50% από γυναίκες 18 έως 55 ετών από τον ΕΟΜΜΕΧ, για τη δημιουργία της δικής τους πρότυπης βιώσιμης μικρομεσαίας επιχείρησης στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού. Προϋποθέσεις συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες οι οποίες: Γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991. Είναι άνεργες, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή συμμετοχή ως εταίρος.

Το ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης. Το κατώτερο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 30.000 ευρώ. Ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 50% γενικά, 60% σε νησιά και κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001). Επίσης, το ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις των υπόλοιπων τομέων (συμπεριλαμβανομένων και του τομέα οδικών μεταφορών).

Το κατώτερο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 30.000 ευρώ. Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης είναι 50% γενικά, 60% σε νησιά και κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001). Τέλος, κατά τη διαμόρφωση του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού από την επιχείρηση είναι υποχρεωτική η σύνδεση των προβλεπόμενων δαπανών με τις παρακάτω κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών: Εξοπλισμός και Ειδικές εγκαταστάσεις. Κτιριακά και διαμόρφωση χώρων. Προβολή - Προώθηση και άλλες δαπάνες.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.