Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΠ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Με αφορμή την την συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Μαντίνειας και την ιδιαίτερη ανησυχία που έχει δημιουργήσει στους κατοίκους, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, απέστειλε Σήμερα χθές το πρωί, επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κων/νο Μακρόπουλο, με την οποία, ζήτησε να αξιολογηθεί η δυνατότητα περαιτέρω ελέγχου του φαινομένου και πιο αναβαθμισμένης παρακολούθησης της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Μακρόπουλος, απαντώντας στην επιστολή του κ. Νομάρχη, επικοινώνησε μαζί του το απόγευμα και τον πληροφόρησε ότι σήμερα Πέμπτη, κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα επισκεφθεί την περιοχή, και θα τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους, προκειμένου να έχει μια πληρέστερη εικόνα για την παρακολούθηση του φαινομένου.
Επιπλέον, ο κ. Μακρόπουλος επεσήμανε το γεγονός ότι για το ζήτημα αυτό ήδη .....

υπάρχουν σταθμοί που παρακολουθούν την περιοχή μας (Ιθώμη, Διρό), που δίνουν άμεση και πλήρη εικόνα της κατάστασης. Θεωρεί, δε, ότι το φαινόμενο αυτό δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και σύμφωνα με την επιστημονική εκτίμηση που υπάρχει θα εξελιχθεί ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.