Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Απροθυμία πυρόπληκτων για τα δενδρύλλια της Marfin

Αδιαφορία, απροθυμία δείχνουν οι πυρόπληκτοι παραγωγοί της Μεσσηνίας να πάρουν τα δενδρύλλια ελιάς, που προσφέρει η Marfin Bank σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου.
Η προσφορά προβλέπει τη χορήγηση 85.528 δενδρυλλίων σε 2.043 πληγέντες παραγωγούς σε 11 δήμους και 39 δημοτικά διαμερίσματα του νομού, με βάση τους επίσημους καταλόγους του ΕΛΓΑ και έχουν πάρει μόνο 481 δικαι ούχοι 38.968 δενδρύλλια. Οι παραγγελίες που έχουν δοθεί, είναι για άλλα 5.012 δενδρύλλια (συνολικά 43.980), τα οποία περιμένουν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ της Θουρίας τους 562 παραγωγούς που τα έχουν παραγγείλει.

Τα στοιχεία αυτά μας έδωσε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Δημήτρης Ραπτέας, επισημαίνοντας........

ότι οι παραγωγοί που θα πάρουν αυτά τα δωρεάν δενδρύλλια, για να αντικαταστήσουν τα καμένα που θα ξεριζώσουν, δε θα χάσουν όλο το ποσό της αποζημίωσης. Θα πάρουν από τα 18 ευρώ το δέντρο που προβλέπεται για όσους αγοράσουν με δικά τους χρήματα δενδρύλλια, τα 11 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα 7 θεωρείται πως είναι η αξία του δενδρυλλίου.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προμήθεια των δωρεάν δενδρυλλίων έχει καταγραφεί από τους Δήμους Ανδανίας και Οιχαλίας, ενώ σχεδόν μηδενικό είναι από τις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Ραπτέας καλεί τους δικαιούχους παραγωγούς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν παραγγείλει, να σπεύσουν να παραλάβουν τα δενδρύλλιά τους, γιατί κάποια στιγμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να κλείσει.
Παρατήρησε ότι εξαίρεση θα υπάρξει και η παράδοση μπορεί να γίνει και αρ- γότερα, την άνοιξη, για περιοχές με πάγο, όπως είναι αυτές του Ταϋγέτου. Τότε που η φύτευση των δενδρυλλίων θα είναι ιδανική από πλευράς καιρικών συνθηκών.
Η Ενωση έχει δώσει κάποια δενδρύλλια και σε παραγωγούς ή συνεταιρισμούς, μη πυρόπληκτους, που έχουν ζητήσει. Για να το κάνει σε πιο ευρεία κλίμακα και αφού συνεχιστεί η αδιαφορία των δικαιούχων πυρόπληκτων, θα πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ.
με ποια κριτήρια θα δοθούν.

Πηγή: Ελευθερία

1 σχόλιο:

  1. η καταχωρηση ειναι απο Πυργο Ηλειας και αφορά την βοηθεια της Marfin με τα δενδρυλια ελιάς.Στην αρχή ο αντιπροσωπος της Marfin στην Ανδραβιδα μας ελεγε οτι ολα ειναι δωρεάν.Δωρεάν οι ελιες, δωρεάν η μεταφορά στο χωράφι του ενδιαφερομένου,δωρεάν τα λάστιχα για ποτισμα(μεταφορα και τοποθέτηση), δωρεάν τα μπαμπου (καλάμια) , τα σιδερα για την στηριξη ,τα συρματα (ολα αυτα μεταφορα και τοποθέτηση χωρίς ο πυροπληκτος να πληρωσει τιποτα).Δεν ξέρω αν έλεγε αληθεια ή ψεματα ή ηταν ανημέρωτος.
    Να σας πω τι έγιναν απο ολα αυτά:Εμεις πηγαμε και πηραμε τις ελιές με δικά μας μεταφορικα εξοδα .Με δικά μας εξοδα τις φυτεύσαμε.Με δικά μας εξοδα μεταφεραμε τα λαστιχα ποτισματος.(αυτοί τα απλώσανε!!!!!!).Τωρα μας λένε οτι εμεις θα μεταφέρουμε τα σιδερα και τα καλάμια μπαμπού ,εμεις θα ανοιξουμε τις τρυπες και θα μπηξουμε μπαμπου και σιδερα ,εμεις θα περασουμε και τα συρματα.Εμένα οι συνεχείς αυτες περικοπές μου φαινονται υποπτες.Οπου μπορεί ο αντιπροσωπος κόβει!!! Τα ξερει αυτα η Marfin; Αλλαξε το προγραμμα της marfin; Δεν πιστεύω!!! Μάλλον βρωμάει η υπόθεση. Α ρε Ελλάδα η καμπουρα σου δεν προκειται να ισιωσει ποτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.