Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Δυναμίτης η παρέμβαση των αγροτών

Στο κλείσιμο της εισήγησης του αντινομάρχη, κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, από την πλευρά της Πλειοψηφίας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, έδωσε τον λόγο στον επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τη Μεσσηνία».

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του οι αγρότες, που παρευρίσκοντο, ζήτησαν τον λόγο μέσω του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μεσσηνίας, κ. Τέλη Καναβού.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου απάντησε ότι, πρώτα θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των Φορέων και στο τέλος αυτοί. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής από πλευράς αγροτών.
Όλοι οι αγρότες, που ήταν παρόντες, στράφηκαν εναντίον του προέδρου, κ. Παναγιωτόπουλου και όλου του Σώματος με φωνές κι εξαπολύοντας μύδρους και αφορισμούς εναντίον τους. Χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Δεν γνωρίζετε τι βιώνουμε, είστε παντελώς άσχετοι με το πρόβλημα, δεν θέλετε να μας ακούσετε, αυτό είναι κοροϊδία.
Με λόγια ανεύθυνα δεν λύνονται ......

προβλήματα, δεν φοράτε παντελόνια, θέλετε να μας καπελώσετε, εσείς μας φτάσατε ως εδώ».
Τέλος, μέσα στη συνολική σύγχυση και το πανδαιμόνιο, που επικρατούσε, μία ομάδα αγροτών έθεσε το θέμα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο σημείο αυτό παρενέβη δραστικά ο κ. Πετράκος και πρότεινε να μιλήσουν δύο εκπρόσωποι των αγροτών. Εν συνεχεία οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας, κ.κ. Μπρεδήμας, Μασούρας και Αλευράς και η κα Νικολάκου εξανέστησαν και απευθυνόμενοι με έντονο ύφος προς το Προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου έθεσαν το αίτημα να μιλήσουν πρώτα οι αγρότες και μετά όλοι οι άλλοι.

Ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος δέχτηκε το αίτημα αυτό και ζήτησε έναν κατάλογο με ομιλητές από τους αγρότες, όμως αυτό έφερε τους αγρότες να καταφέρονται εναντίον των πάντων και να αναφέρουν ότι, «δεν θέλετε να μιλήσουμε, πάμε να φύγουμε, μας κοροϊδεύουν».
Την ηρεμία στο γενικό χάος έφερε η πρωτοβουλία του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Μεσσηνίας, κ. Καναβού, ο οποίος ανέφερε προς το μαινόμενο πλήθος: «Συνάδελφοι, ήρθαμε να μας ακούσουν και να τους ακούσουμε.
Εντάξει, αυτό που θέλαμε έγινε, θα μας ακούσουν, ηρεμήστε».

Πηγή: Eπικαιρότητα

4 σχόλια:

  1. Φίλε Χάρη τι σου έλεγα; Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται λαμβάνοντας τις απαραίτητες κατά περίπτωση μορφές.
    Η Συντονιστική των Ελεύθερων Αγροτών της Δυτ. Μεσσηνίας είναι η μαγιά των μελλοντικών εξελίξεων. Μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H αρχή έγινε, τα συσωρευμένα προβλήματα και η συνειδητοποίηση του ρόλου των έμμισθων της ΕΑΣ θα οδηγήσει σε νέες μορφές ουσιαστικής εκπροσώπησης των παραγωγών. Το κατεστημένο πλέον τέλειωσε, να μου το θυμηθείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστευω να καταλαβενεται πλεον ολοι
    τη παιχνιδια παιζονται απο την νομαρχια και την εας,αυτοι καταντησαν την μεσσηνια ξεφραγο αμπελι και εχουν το θρασος να θελουν να βγουν και απο πανω,ειδατε τη κανει η εξουσια σε ανθρωπους ανωριμους και κομπεξικους
    χωρις υπευθυνοτητα,νομισαν οτι αν παρουν εξουσια ολοι θα πρεπει να προσκηνησουμε.
    ε οχι δεν προσκηναμε κανενα γιατι ειμαστε ελευθεροι ανθρωποι και πανω απο ολα ειμαστε ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Βασίλη συμφωνώ μαζί σου.
    Αυτοί εξουσία θέλουν και όχι την λύση των προβλημάτων της αγροτιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.