Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΔΡΙΜΗΣ ΣΕ ΚΑΛΟΝΕΡΟ, ΕΛΑΙΑ, ΑΓΑΛΙΑΝΗ, ΠΡΟΔΡΟΜΟ, ΒΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Ο πρώην Δήμαρχος Αετού και υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Α. Δριμής, στελέχη και υποψήφιοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Γαλάνης, επισκέφθηκαν το Καλονερό και την Ελαία το βράδυ του .....

Σαββάτου, 20.4.2019, ενώ το βράδυ της Κυριακής, 21.4.2019, επισκέφθηκαν την Αγαλιανή, τον Πρόδρομο, τη Βανάδα και το Σιδηρόκαστρο.

Συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες και μοίρασαν φυλλάδιο με θέσεις και προτάσεις της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».

Οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για όλους, καθώς αναφέρθηκαν τα προβλήματα των οικισμών και διατυπώθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στις προτεραιότητες της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» είναι:

1. Η βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας των οικισμών (ειδικότερα στις Καρυές).
2. Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και η συντήρηση των ζωνών πυρασφάλειας, που έχουν εγκαταλειφθεί. Τόσο για την πρόσβαση των δημοτών στις περιουσίες τους όσο και για την προστασία του αγροτικού χώρου.
3. Ο αγροτικός χώρος αποτελεί, πέραν των άλλων, περιβαλλοντικό πόρο και χρήζει προστασίας, αξιοποίησης και προβολής.
4. Η επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της παραλιακής ζώνης.
5. Η αντιδιαβρωτική προστασία του Καλονερού.
6. Η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του ΣΧΟΑΠ τ. δήμου Αυλώνος.
7. Η επέκταση των ορίων των παράλιων οικισμών, ώστε να δοθεί χώρος για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
8. Η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην περιοχή.
9. Η αξιοποίηση της Περιοχής Προστασίας της Φύσης και της Ζώνης Αγροτικού Τοπίου, με δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, όπως με τη δημιουργία οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ) και με διασφάλιση της μικροϊδιοκτησίας με διαμόρφωση κατάλληλων όρων δόμησης.
10. Η δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων άθλησης.
11. Η ανακαίνιση και απόδοση σε τοπικές συλλογικότητες, για νέες, δημόσιες χρήσεις δημοτικών κτιρίων, όπως το σχολείο του Σιδηροκάστρου.
12. Η δημιουργία χώρων στάθμευσης, για την άνετη διεξαγωγή υπερτοπικών γεγονότων, όπως οι Λαμπαδοδρομίες στο Σιδηρόκαστρο.
13. Η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Βουδούρη στην Ελαία.
14. Ο εξοπλισμός με κάδους καθαριότητας των οικισμών, η κατάσταση είναι δραματική, και η συνεχής καθαριότητα των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων.
15. Η επίλυση ζητημάτων ύδρευσης, όπου απαιτείται.

Οι προτεραιότητες αυτές μας δεσμεύουν.
Εγγύηση το έργο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.