Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων Αντιδρά στην απόφαση περι αντισυνταγματικών εξαγορών δασικών εκτάσεων

ΠΡΟΣ

ΥΠΑΑΤ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

ΚΟΙΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΑΟΚ ΤΡΥΦΥΛΙΑΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων με έκπληξη .....

πληροφορήθηκε τη απόφαση το Ε τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις εξαγορές των δασικών εκτάσεων .

Οι αντιθέσεις μεταξύ νομοθετικών και εκτελεστικών οργάνων για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και γενικότερα την Ελληνική ύπαιθρο . Είναι απορίας άξιο ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που διαθέτουν συμβόλαια , πιστοποιητικά μεταγραφής στο οικείο υποθηκοφυλακείο , είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτούνται , πως θεωρήθηκαν άκυρα το 2017 , στη συνεχεία το κτηματολόγιο μας κάλεσε να τα ξαναδηλώσουμε και ενώ προβλεπόταν δυνατότητα εξαγοράς στο ¼ της αντικειμενικής άξιας έρχεται μια απόφαση περι μη δυνατότητας εξαγοράς δίνοντας χτύπημα στον αγροτικό χώρο κι υιοθετεί πλήρως τη λογική του Υπουργείου Γεωργίας ότι είμαστε «καταπατητές» και όχι αγρότες παραγωγοί .

Τα παραπάνω μας κάνουν να πιστεύουμε πως το Υπουργείο Γεωργίας νομοθετεί είτε με αδιαφορία είτε σε ορισμένες περιπτώσεις με εισπρακτική διάθεση χρησιμοποιώντας «νόμους πυροτεχνήματα» .

Το αποτέλεσμα είναι η αβεβαιότητα για το αύριο στις οικογένειες των έντιμων συναδέλφων μας .

Επίσης η συγκεκριμένη διάσταση απόψεων αποδεικνύει αυτεπάγγελτα την ανάγκη γνωμοδότησης πάνω σε νομικά θέματα από τους ίδιους τους αγρότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.