Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Φιλιατρά: Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Με την πρέπουσα ευλάβεια πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η μεταφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά.

Νωρίτερα στον ......

Ιερά Ναό Αγίου Ιωάννη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ναού και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι από το καντήλι της Αγίας Μαύρας.
Ο Εφημέριος του Αγίου Ιωάννη αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα ψαλλόταν εσπερινός.
Στην μεταφορά της εικόνας συμμετείχε και ο Τοπικός Σύμβουλος Φιλιατρών και υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας» Γιώργος Κωτσάκης, ενώ κατά την μεταφορά παρέστη και ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη Γιώργος Μπακούρος. Λίγη ώρα αργότερα τελέστηκε εσπερινός και αγρυπνία.

Σήμερα Παρασκευή στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών ενώ πιστοί είχαν στρώσει τους δρόμους με ροδοπέταλα για να περάσει η Ιερή Εικόνα.

Στην πλατεία της πόλης εψάλη δέηση και ακολούθως η εικόνα συνοδεία του κόσμου μετέβη στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη απ όπου είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος με τους υποψηφίους του και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Λεβεντάκης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Σωτήρης Μπακούρος, συνοδεία υποψηφίων συμβούλων τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.